Баба забрави 390 хиляди евро в градски автобус

Честен шофьор върна парите на виенчанката
6 дек 2012 16:52,
57
Баба забрави 390 хиляди евро в градски автобус
Снимка: Reuters

И все пак още има честни хора на този свят, пише германското списание „Focus”. Волфганг Р., шофьор на градски автобус в столицата на Австрия Виена, несъмнено е един от тях.

Когато стигнал до последната спирка на линията, която обслужва с автобуса, Волфганг направил редовната контролна проверка. Така попаднал на забравена чанта на предната седалка.

„Първо си помислих, че в чантата има някакви покупки или пък лекарства. Но не – вместо това имаше банкноти от по 500 евро“, разказва за случката Волфганг.

Поради мерки за сигурност шофьорът веднага отворил чантата, след като я намерил. Когато видял парите, веднага информирал полицията. Изпълнителните органи преброили парите и се оказало, че съвсем не са малко – 390 хиляди евро.

С помощта на документа за банков депозит, който също бил в чантата, полицията успяла да открие притежателя на голямата сума, пише австрийският вестник „Krone”.

Оказало се, че парите принадлежат на възрастна дама от Виена, която решила да изтегли всичките си спестявания. Парите вече са при правилния човек, съобщават от австрийската полиция, цитирани от "Krone".

Засега шофьорът на автобуса не е получил никакво поощрение или възнаграждение заради благородната си постъпка. Пенсионерката е благодарила на ръководството на автобусните линии. Единствено неговият шеф Едуард Винтер съобщил: “Горди сме, че имаме толкова принципни служители. Това показва и какво цени нашата фирма.“

Според статистиката годишно около 19 хиляди неща се забравят в градския транспорт във Виена. „Забравените неща могат да бъдат чадъри, пазарски чанти, но са откривани и протези и изкуствени ченета“, разказва Ана Мария Райх, говорител на Виенските линии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: автобуспари в брой
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дали като моята баба си скътала пенсийката си за черни дни ? И нейните парички почти колкото нейните само ,че са 390 лв.:)))))))))))))
27
0
 
9
 
! Отговори
oh_banq_oh_kef преди 11 години
До 20, Пич, 390 хилки в евро са около 780 банкноти. Има-нема три-четири пачки. Ще се поберат във всяка средностатистическа дамска чанта.
26
1
 
4
 
! Отговори
Темерут преди 11 години
1-вото нещо, което си помислих, като видях заглавието си помислих: "Тази баба не ще да е българка" и се оказах прав, виенчанка била...
25
1
 
5
 
! Отговори
my garden преди 11 години
I tova sa normalni spesteni pari ot chovek koito e rabotil i spestiaval zial jivot v razvita darjava. Pak vie redovno kritikuvate i psuvate babichkite tuk che imali niakvi miserni 3000-5000 leva...maka maka..
24
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ох бабо,бабо - къмчо вълчо е в BG - ЕЛА В СТРАНАТА НА ТИКВИТЕ!
23
0
 
5
 
! Отговори
Оп-са преди 11 години
20-ти, ти май не си наясно!Това са 8 пачки с банкноти от по 500 евро, т.е. около 600-700 грама общо тегло на всички банкноти!!!! Една банкнота е 0.7-0.8 грама! Размера на пакета от 8 пачки е 10х16х8 САНТИМЕТРА! Прави си сметката, че хич не е нито голямо, нито тежко!
22
0
 
14
 
! Отговори
LoL преди 11 години
Абе да не ги е носила на някой следовател, щото дъщеря и блъснала дете на пешеходна пътека... Представете си каква е разликата в манталитета на хората само на 2000 км. от тук...
21
0
 
7
 
! Отговори
Германия преди 11 години
Хмм, ами в цивилизованите страни е така. Веднъж си бях забравил отворена чантата и една жена на едно кръстовище ме спря и ми каза за това.
20
0
 
1
 
! Отговори
do 20 преди 11 години
8 пачки х100 банкноти от по 500 евро...колко да тежат? Смятай братле смятай ;)
19
1
 
1
 
! Отговори
цъъъсс преди 11 години
6 пачки и малко
18
1
 
7
 
! Отговори
Българин преди 11 години
А бе,тази баба абсолютно сигурно е бабата ба Станишев!
17
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
....а някой наясно ли е тази сума като обем колко е,колко тежат??...ако сте наясно това колко пачки са и колко като килограми,ще разберете колко измислена е тази новина-поредното ала-бала в този сайт....
16
1
 
6
 
! Отговори
Оп-са преди 11 години
Съвсем нормално е човек, който има 400к евро да се вози на градски транспорт във Виена!Друг е въпросът, че бабата е трябвало да си вземе придружител-роднина или да измисли нещо по-сигурно, като ще носи тооолкова много пари! Това са много пари и за Виена! Наистина много! Добре, че е попаднала на наистина добър Човек!Друго ми е интересно, защо не му е дала веднага поне 10-20к евро? Дано не е някоя долна бабушкерница, която няма и да почерпи доблестния човечец!
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щом и виенчаните ползват буркан банк да не ги догони данъка дянков работата става лоша
14
6
 
3
 
! Отговори
ah o eh ih преди 11 години
KAK NE SAM GI NAMERIL AZ.......................PFIUUUUUUUUUUUUUUUUU.
13
2
 
7
 
! Отговори
австрийска внучка преди 11 години
Абе, аз като и разправях на моята баба да не си носи цялата пенсия с нея като ходи за мляко, ама на, не слуша! И вижте сега какво стана! Добре, че ги е намерил честен човек! :-)
12
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е кво да прави.Бабето ще се усети- утре ще иска от фирмата да и се представят записи от камерата на автобусът,ще се види,че шофьорът намира торбата и най-вероятно ще го уволнят а и ще трябва да връща парите.Тва по-добре ли е?Или тъкмо да се изкефи на торбата и пред депото да го чака тъмен джип с 4-5 бабанки вътре.Искат оборота от отчитането на някой публичен дом или нарко дилър.За благодарност ще му теглят куршума за да не ги изпее..На тоя заплатата му е 6-8 хиляди лева месечно.Закво да рискува?
11
1
 
4
 
! Отговори
Петър преди 11 години
До 7-ми.Взе ми думите от устата.
10
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да, бе, да! Те понеже бабите във Виена редовно си се разхождам със стотици хиляди... хайде, моля ви се! Даже и да разполага с толкова пари, кой нормален човек ще тръгне да ги разнася в пазарска чанта, че и ще ползва градския транспорт! Те за това хората имат банкови сметки, чекове, кредитни карти и т.н.
9
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как ще ги стигнем?????