Руски олигарх на пазар - купи си гръцки остров

Скорпиос бил продаден за 100 млн. британски лири
11 апр 2013 15:08,
25
Руски олигарх на пазар - купи си гръцки остров
Изглед към остров Скорпиос. Снимка: Google

Гръцкият остров, на който Аристотел Онасис се ожени за Джаки Кенеди, най-вероятно е продаден от единствения останал жив наследник на Онасис за сумата от 100 млн. британски лири.

Атина Онасис Ръсел, внучка на гръцкия корабен магнат от миналото, се е съгласила да продаде остров Скорпиос в Йонийско море на руски милиардер. Според медиите в южната ни съседка самоличността на руския бизнесмен остава неразкрита.

Островът, намиращ се на запад от бреговете на Гърция, беше закупен от Онасис през вече далечната 1962 г. Смята се, че е струвал на корабния магнат 3,5 милиона драхми, чийто еквивалент в британски лири е около 10 000.

Шест години по-късно островът става мястото, на което Онасис се жени за Жаклин Кенеди, вдовицата на убития през 1963 г. американски президент Джон Кенеди.

След смъртта на магната островът става собственост на дъщеря му Кристина, която умира през 1988 г. само на 37 г. от инфаркт. След нейната смърт Атина наследява Скорпиос.

Според гръцката преса договорът за покупката на частния остров е оформен от адвокатски кантори в Атина и Женева. Фархад Влади, чиято компания „Влади частни острови“ продава стотици острови, заявява, че въпреки че не е чул за подобна сделка, е възможно г-жа Онасис Ръсел да е решила да продаде острова.

„Тези руски олигарси имат милиарди, така че нищо чудно някой от тях да е отишъл и да е казал: „Ще ти дам 100 милиона или 200 милиона евро за острова. Всичко е възможно“, разсъждава Влади, цитиран от "Дейли мейл".

Руски олигарх на пазар - купи си гръцки остров
Атина Онасис Ръсел и съпругът й. Снимка: Reuters

Той е помолен от г-жа Онасис Ръсел още преди седем години да направи експертна оценка на стойността на острова.

По думите на Влади водата на острова идва от планина, намираща се на съседен остров. Това значи, че ако някой е закупил острова на Онасис, то тогава ще му се наложи да купи и планината, а това ще вдигне доста цената от 100 милиона.

През години островът е приютявал грандиозните партита на Аристотел Онасис. Самият той, както и дъщеря му и синът му Александър (загинал в самолетна катастрофа през 1973 г.) са погребани на острова.

На острова има три резиденции, площадка за кацане на хеликоптер и малко пристанище.

Госпожа Онасис Ръсел, която е с швейцарско образование, е единственият жив наследник на корабния магнат. Тя е родена във Франция и единственото дете на Кристина Онасис от четвъртия й съпруг Тиери Ръсел.

Онасис Ръсел е омъжена за бразилския жокей Алваро де Миранда Нето. Двамата живеят в Сао Пауло.

В миналото са се появявали слухове, че Джорджо Армани, Бил Гейтс и Мадона имат интерес към закупуването на остров Скорпиос.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Иво преди 11 години
Ако беше по времето на Петър Велики, на този олигарх една надарена горила щеше да му се яви в килията и щеше да ревне: "Снимай портки (панталона), гнида!" и да го отправи в небитието по позорен начин. Описано е в руската литература.
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някои се чудят, защо е имало Велика Октомврийска Революция и защо Великата Френска Революция е била толкова кървава. Четете Маркс и се опитайте да разберете термина "класова омраза". Колкото и да е некрасиво, мразя българската олигархия, ненавиждам тъпите и нагли новобогаташи и ако можех, щях да им дера кожите с кремък! Наивно вярвам, че иде Видовден...
21
1
 
0
 
! Отговори
DDR преди 11 години
До Васил ТаневЗа Москва си прав, но извън Москва....Пък и знаеш как се работи в Русия - Кров из носа...
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
след време хоп-вместо на гръцки острови -ще ходим на море на Руски-------------------- Вервай си, че некой ще те пусне на тоя остров ствоята черна ***.
19
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не съм русофил, но в момента ние май пак сме с губещите... ------------------ Сериозно? А при "губещите" бил ли си, да видиш колко е стартовата заплата на млад специалист?
18
3
 
2
 
! Отговори
Мауу преди 11 години
До Васил Таневсамо че в Москва с 1200 еур , ще се чудиш кое по-напред... за това не се впечатлявай толкова ;) че с тия пари ще си мизерстваш направо
17
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гърция винаги е разчитала на тлъсти помощи от САЩ и ЕС.
16
3
 
8
 
! Отговори
А? преди 11 години
До до 15Ти отде знаеш бе? Баба ти Хилари ли ти каза?
15
6
 
9
 
! Отговори
до 15 преди 11 години
В Москва може и толкова да е заплатата, но не и в останалата част на Русия, така че трябва да се разграничават тези неща. "Руснаците", за които говорите са всъщност "московчаните" и не трябва да генерализирате финансовото състояние на даден народ, съдейки по заплатите в столицата. Както и в София сигурно минималната заплата е 800 лв., но не и в останалата част на България. И все едно да дойде един руснак и да каже - "гледай, минималната заплата на българина е 400 евро". Да, ама не.
14
3
 
37
 
! Отговори
Васил Танев преди 11 години
Преди 2 седмици и половина се прибрах от Москва. Ако щете вялвайте, СТАРТОВАТА заплата на млад специалист е 1200 евро... не се шегувам. Затова руснаците изкупиха маса апартаменти по Черноморието. Не съм русофил, но в момента ние май пак сме с губещите...
13
0
 
4
 
! Отговори
Smurf преди 11 години
Хайййде юруш на маслините по два острова за лев
12
1
 
12
 
! Отговори
МУЛТИМИЛИЦИОНЕР КАТ преди 11 години
като пернишки мулми милионер демократичен КАТ милиционер си купих Голф 3 на газ
11
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз ще мисля като в 19 век ,ама за 100 на декара тоя е дал 100 милиона.Че да бе взел плодородна земя да си вдигне огромно ранчо -замък с кули и тем подобни ,да е цар ,а тои мишок с три къщи и и една горичка.
10
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е, историята на рода Онасис е поредното доказателство, че с пари не се купува щастие! Атина може и да е една от най-богатите жени, но е загубила майка си като дете, вуйчо и загива в катастрофа и т.н.
9
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Продал половината залеж на Сибир за един остров в Гърция!Абе то в тоя свят човек острови да иска ,ама с риба и палми не се живее.
8
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На колко ли редови братушки им е смъкнал кожата този олигарх,за да събере милиардите си?
7
5
 
25
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 11 години
Е, значи вече този остров не е Гръцки а Руски! Комай това очаква всички гръцки острови. Това е начина да си върнат борчовете ,които вече са упапали!
6
2
 
5
 
! Отговори
Skoro преди 11 години
vreme ako 4uya,4e tiya grizki zigani zapo4nat da si prodavat i jenite,hi4 nyama da se u4udya.
5
18
 
9
 
! Отговори
GLUSVAI преди 11 години
A NQKOI AMERIKANSKI ILI ANGLIISKI MILQRDER NQMALI DA NI SPASI KATO KUPI BEDNATA NI DYRJAVICA..I DA NI NAPRAVI RAI ZA JIVEENE I DA TIKNE BOIKO TIKVATA V ZATVORADA +NE -
4
4
 
18
 
! Отговори
Killuminati преди 11 години
Лука 16: 19 23 Имаше един богаташ, който се обличаше в мораво и висон и всеки ден се веселеше бляскаво.Имаше един сиромах Лазар покрит със струпеи, когото слагаха да лежи пред портата мукато желаеше да се нахрани с падналото от трапезата на богаташа, а кучетата идваха и лижеха раните му.И сиромаха умря и ангелите го занесоха в Аврамовото лоно. Умря и богаташа и беше погребан.И в пъкъла като беше на мъки и повдигна очи, видя отдалеч Авраама и Лазара в неговите обятия.