Мъжете реват, ходят на шопинг и не харесват стриптийза

Традиционната мъжественост отива в историята
22 яну 2014 21:53, Александър Попов
14
Мъжете реват, ходят на шопинг и не харесват стриптийза
Мъжете също си падат по шопинга. Снимка: Булфото, архив

Около 50 процента от мъжете в САЩ обичат да ходят на шопинг за дрехи, но за сметка на това повечето не харесват посещенията в стриптийз клубове. Това сочи ново изследване направено от сп. "Ескуайър", пише БТА.

Над 1000 представители на силния пол са участвали в онлайн допитването, посветено на мъжкото поведение. Участниците в него е трябвало да отговарят на въпроси, свързани със семейството, приятелите, сексуалните нагласи.

Авторите на проучването са установили, че за мъжете е нещо нормално да казват "Обичам те", както и че на мнозина от тях се е случвало да плачат през последния месец. И докато за повечето представители на силния пол е обичайно да използват одеколон, малцина са тези, които прибягват до употребата на изкуствен тен или боя за коса.

"Сред мъжете се прокрадва подозрението, че голяма част от нещата, които казват или правят, не се вписват в традиционната представа за мъжественост. В последно време понятието обаче придоби нов, по-широк и гъвкав смисъл. За поколения мъже традиционните "мъжки занимания" например са били колите и практикуването и гледането на спортове - това не се е променило. Но за мъжете много неща, смятани за чужди допреди време, вече са нещо обичайно", казва главният редактор на списанието Ричард Дормънт.

Мъжете например вече приемат за нормално да плачат, да използват овлажнители за кожа и продукти за коса и в зависимост от възрастта да изпращат текстови съобщения със сексуално съдържание.

"За един мъж под 45 години е съвсем обичайно да праща сексуални SMS-и - нещо нетипично обаче за представителите на силния пол над тази възраст", обяснява Дормънт.

Резултатите от проучването показват още, че правенето на секс повече от два пъти седмично е необичайно за мъжете над 45 години, докато под тази възраст се приема за нетипично въздържането от интимни ласки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: мъжепроучване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
boy преди 10 години
Има нещо много противно в това да се правиш на големия мъж. Това да се напиваш като *** и да гледаш как ритат една топка 90 минути - малоумщина. Да си истински мъж според мен значи да имаш винаги позиция, да казваш каквото мислиш, да имаш възпитание, без простотия и най-важното - да си пич по душа.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
скоро-ще има само един пол - ***
9
2
 
5
 
! Отговори
Жена преди 10 години
Поредната простотия!!! Трябва доста смелост за да правиш това, което желаеш, без да те интересува мнението на околните!
8
2
 
13
 
! Отговори
anon преди 10 години
Всеки човек има личната свобода да прави това което харесва и това което го кара да сувства добре.Тези глупави граници които поставя човечеството трябва да бъдат разчупени.Само защото в миналото е било прието мъжете да вършат тези неща ,не означава ,че те в днешно време те са задължени да ги правят.По тази логика жените трябва цял живот да готвят а всички ,,истински мъже'' пуснали коментар до този момент да ходятда секът дърва.Съмнявам се ,че някой от вас севпуска в такива занимания.
7
11
 
6
 
! Отговори
Минчо Дизела преди 10 години
Ми кат' тря'а ше спра да си бърша гъзо( 'ку нямаш бръндзели да висят, за 'де си тръгнал, брат ми), ше носим същите слипове от 5 седмици, ше седим кат' пън и ше хо'йм се бием ей тъй, барем стана мъШ някой ден(че и смегмирания ми '*** ша мой стане по - голЕм).
6
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
американци...
5
5
 
0
 
! Отговори
titi преди 10 години
ne znaia , ne sam 4uvala i ne 4eta
4
14
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами....света се напълни с пИдали...
3
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 2 окА може просто да е безинтересен и да няма какво толкова да сподели.
2
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 2 окТова се отнася за истинския пън, не за истинския мъж. Мъжът може да е мъжкар и да е емоционален, и може да е абсолютно мекотело, ама безизразно.
1
22
 
32
 
! Отговори
ок преди 10 години
Истинският мъж контролира емоциите си и не споделя с който и да е какво обича и какво не обича. Същото се отнася и за истинската жена.