Футболистите на световното - с тюрбани и забрадки

От ФИФА забраняват тениските с послания
Обновена: 6 мар 2014 15:59 | 6 мар 2014 14:31,
10
Футболистите на световното - с тюрбани и забрадки
Снимка: Reuters

Футболистити, които искат да демонстрират своята религиозна принадлежност, ще имат възможност да го направи това лято в Бразилия, пише сайтът Mashable.

Зелена светлина за това дадоха от ФИФА броени месеци преди началото на Мондиала. Решението на асоциацията важи и за мъжете, и за жените.

По този начин всеки, който има желание, може да играе с тюрбан, забрадка или еврейска шапка кипа. От ФИФА все пак уточняват, че, покривалото на главата трябва да е символично и в цвета на екипа на футболиста.

На същото заседание на ФИФА е взето решение, с което се забранява футболистите да носят тениски или потници под екипа, на които има послание.

През 2011 г. общественото внимание към проблема беше привлечено, след като на женския национален отбор по футбол на Иран не беше позволено да излязат на игрището със забрадки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"На същото заседание на ФИФА е взето решение, с което се забранява футболистите да носят тениски или потници под екипа, на които има послание."Ама реклами навсякъде може, нали?
8
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Пише се "футболистите" а не "футболистити" . Може статията да е написана от някой "мякащ"
7
0
 
3
 
! Отговори
az- преди 10 години
А с шалвари и шотландски полички ще може ли?
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ВГ Добре,ами ако футболистът е кубе,това означава ли,че пробагандира църквата,или да си завре голата тлава между...Светът полудя!
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много ми е интересно със тюрбан или кипа, как ще отиграват със глава!!!
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отбора на нинджите.
3
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А с фередже може ли? Тия нещо съвсем мръднаха! Значи не мога да имам втора тениска, с която примерно подкрепям болните от някоя тежка болест, но мога да съм с каска? Не думай!
2
1
 
18
 
! Отговори
Дарт Вейдър преди 10 години
Ми аз как така, с каскета ми ли, без него ли ...
1
1
 
30
 
! Отговори
обикновен човек съм преди 10 години
Абе стига с тия тюрбани и забрадки и еврейски шапчици, живеем в 21 век, епоха на технологии и иновации, стига с тия религиозни символи вече. Не казвам да отричате и хулите Бог или каквато и висша сила да би могло да има, самият аз вярвам в по-висши сили и не веднъж съм се убеждавал в невъзможността да стават някакви чудеса, но са се случвали в живота ми, но тези неща човек не трябва демонстративно да ги показва и да се натякват.