Лято, море и репликите, които винаги ще помним

Вижте най-култовите цитати от български филми с мирис на море
Обновена: 25 авг 2014 14:11 | 22 авг 2014 11:37, Красимир Ангелов
151

-Ама и между софиянците имало големи серсеми.
-Има. Големи серсеми. То повечето сме от селата, ама има. (Баш Майстора - На море, 1982). Кадри: YouTube

Макар и до края на лятото да не остава много време, духът на отпускарския август все още ни държи. А какво по-хубаво от това – слънце, вълни, приятели, студено питие и ... един хубав български филм, посветен на морето.

Дори и в момента да не сте на плажа, следващата галерия трябва да ви пренесе там с усмивка. Dnes.bg събра за вас десетте най-култови реплики от българските филми, чието действие се развива главно на морето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
1
 
14
 
! Отговори
един българин преди 9 години
До: номер 127Е, дай да се разберем - вие говорите за различни времена.Това което казваш е в края на социализма, тогава беше ерата на Горбачов, вече юздите ги бяха поотпуснали.Когато аз бях дете, наистина имаше 1-ва програма само, даже не се казваше първа, защото беше единствена и наистина я пускаха вечер само. През деня екрана беше само със снежинки - нямаше нищо. Доста по-късно пуснаха вече и втора програма. И дълго време години наред си бяха само две програми - първа и втора.
114
0
 
18
 
! Отговори
един българин преди 9 години
До: номер 143Да, това наистина е жалко. Все пак темата е хубава. Жалко че се опорочава с коментарите.Вярно е, противно на глупостите които пишат по адрес на всеки който се осмелява да казва истината за социализма, че ние не сме от ония които "само гледат CNN", и не отричаме че тогава имаше и хубави неща. Едно от хубавите неща при социализма беше българското кино.То съществуваше и процъфтяваше, не благодарение, а въпреки социализма.А сега имаме комунистически капитализъм, уви.
113
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
-Дребна, ситна като мъниста, ама все пак риба.-Една!-Една, ама риба!-Риба, ама цаца...-Цаца, ама риба!-Е, риба, ама цаца!-Все пак това е победа над морето, другари! Рибаа! (Кит, 1970Прочети още на: dnes.bg/mish-mash/2014/08/22/liato-more-i-replikite-koito-vinagi-shte-pomnim.236486,image2#photo
112
8
 
20
 
! Отговори
коментар преди 9 години
Редовно някоя от новините в сайта прераства в дискусия за времето преди 1989 год. Нещо, което намирам за жалко, е че хората, които са пострадали от режима, били са осъждани, репресирани и т.н. никога не са получили истинска реабилитация. Колко от младите хора знаят кой е примерно Илия Минев? Затова пък партийните кадри от времето на социализма и техните деца и внуци все така живеят в охолство, за разлика от средностатистическия българин, който въздиша по евтиното билетче за градски транспорт.
111
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До силвияТе морските селяни не я унищожиха природата.Софийските "бизнесмени","политици","олигарси" и всякакви там псевдоиндивиди сториха това.А за алчността си права.
110
3
 
27
 
! Отговори
силвия преди 9 години
Страхотни! Дано морските селяни да проумеят каква природа унищожиха заради алчните си дирници.
109
9
 
16
 
! Отговори
трт преди 9 години
До до 136Благодаря за минусчето. А какво му беше на Калата, че не го харесваш? Сам задаваш въпрос и сам си отговаряш. Не харесвам Григор Вачков, не харесвам и Мартин Вачков. И тъй като ме питаш, отговарям ти. Не ми харесват баща и син Вачкови, защото си падам по финия хумор, когато иде реч за комедии, в този смисъл един Георги Русев, един Иван Григоров са на светлинни години пред тях. Гр. Вачков е прекалено груб, недодялан, не става и за драматични роли, някак на моменти много преиграва.
108
3
 
18
 
! Отговори
до 136 преди 9 години
Какво му беше на Гришата Вачков,че не го харесваш?Всеки си има мнение.Аз пък никога не съм харесвал Калоянчев.Иначе,цялото това съзвездие от уникални български актьори дарили ни с толкова хубави мигове няма да се върне.Но всичко с времето си.
107
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
AAAAAAA,GOLEMI,A SEGA REVOLUTZII Z I TAKIVA G.VNA,I SE MISLQT ZA GOLQMATA RABOTA,
106
2
 
19
 
! Отговори
столичанин в повече преди 9 години
Извинети, ама яз саму в молови пазарувам. И съм софиянец.
105
5
 
18
 
! Отговори
трт преди 9 години
Страхотни филми, страхотни артисти!!! Григор Вачков е един от малкото, които не харесвам от онези поколения, но другите ги чувствам по-близки и от роднини.
104
0
 
19
 
! Отговори
pastoral преди 9 години
134. не гледаме назад за да върнем миналото, мила госпожо. еволюцията на човека не е толкова проста, колкото искате да ни я покажете, защото по-голямата част от нея се дължи именно на знанията придобити от минали събития/открития, които трябва да служат като коректив, а не като модели за подражания. всичко което знам до сега се дължи само на натрупването от миналите ми знания и опит, без които няма как да видя в бъдещето. 1 дете само никога няма да научи почти нищо, което да го направи разумно.
103
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не гледайте назад, миналото няма да се върне. Не забравяйте че човека е еволюирал от *** до хомо-сапиенс защото бързо се е приспособявал към променящите се условия и/или постоянно се е стремял да подобри качеството си на живот. САМ, а не да чака да му го "спуснат отгоре"!
102
1
 
20
 
! Отговори
До селянина с колело преди 9 години
Пробвай се от Младост 4 да отидеш до Орлов мост с колело сутрин и обратното вечерта и после се похвали как си го направил. Не че е невъзможно, но си има тънкости. При това вземи с теб да ти прави компания дядото ти, също с колело. Все пак не знаеш на кого даваш съвети да спортува. Може човека да е на 20, 30, 50 или 100 години.
101
2
 
20
 
! Отговори
До 130 преди 9 години
По-скоро е обратното - то можеш да си позволиш да пазаруваш само в мол и там е пълно с такива като теб, които за съжаление са много. Аз пазарувам само най-доброто - няма пари, за да купувам евтино.
100
1
 
19
 
! Отговори
pastoral преди 9 години
хахаха. култово! добре е, че ни напомняте тази малка част от репликите, които са така актуални и до днес. xD"-Все пак това е победа над морето, другари!". е, тогава победата беше твърде малка и недеорасла, като цаца, а днес, победата над морето и брега е вече пълна с помощта на сухоземните хиенови акули слонове.
99
6
 
16
 
! Отговори
до 128 преди 9 години
Това, че ти не можеш да си позволиш да пазаруваш в МОЛ си е твой проблем. Те и без теб са пълни! А за МОЛ и ЦУМ си прав. МОЛ е голяма сграда с магазини в нея. В ЦУМ бяха само щандове.
98
2
 
17
 
! Отговори
до 122 преди 9 години
До До 112Тогава купи си колело. Сега има богат избор на всякакви велосипеди, модерни, леки и бързи. За разлика от тогавашните Балканчета и Лястовички. Хем бързо ще се придвижваш, хем ще спортуваш. Само внимавай да не те блъсне някоя от многобройните коли в задръстванията. Тогава нямаше толкова!
97
3
 
18
 
! Отговори
До 123 преди 9 години
знаеш ли какво е мол и какво е ЦУМ? Май не знаеш. При това ще ти кажа, че в ЦУМ съм пазарувал много пъти, докато в мол покупките ми се броят на пръстите на едната ръка и то защото съм намерил, че там ми е най-близкия магазин на конкретна фирма за конкретна стока.
96
5
 
19
 
! Отговори
До 124 преди 9 години
Първа програмаВтора програмаРуска програмаФренска програма не помня как точно се казваше Защо си имал само Първа програма?

Спонсорирани публикации