Лято, море и репликите, които винаги ще помним

Вижте най-култовите цитати от български филми с мирис на море
Обновена: 25 авг 2014 14:11 | 22 авг 2014 11:37, Красимир Ангелов
151

Чичо Манчо, снех те! (“С деца на море, 1972 г.) Кадри: YouTube

Макар и до края на лятото да не остава много време, духът на отпускарския август все още ни държи. А какво по-хубаво от това – слънце, вълни, приятели, студено питие и ... един хубав български филм, посветен на морето.

Дори и в момента да не сте на плажа, следващата галерия трябва да ви пренесе там с усмивка. Dnes.bg събра за вас десетте най-култови реплики от българските филми, чието действие се развива главно на морето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
...за да не съм несправедлива да посоча трите изключения "Столичани в повече","Дървото на живота" и "Етажна собстеност"знам ги по заглавие иначе само от столичаните погледах малко от 1 сезон а имаше и още някаква смешка по БТВ но не помня името и оная пародия женените с деца,пълен провал
54
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз съвсем наскоро изхвърлих българското видео, купено преди 1989 година. Имаше си дистанционно, но имаше един недостатък - нещо не беше наред с PAL и SECAM и като пуснех телевиора през него , за да използвам дистанционното гледах телевизия черно-бяла с звук или цветна без звук. Иначе си го купих от магазин, а не от Кореком.
53
2
 
24
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 9 години
Тогава беше Слънчев бряг,сега - Слънчев град!Бетонен!Преди беше градче Стария Несебър - сега презастроен резерват!
52
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди 1989-та български видеокасетофон си купих в София от фирмения магазина на бул. Стамболийски, преди ул. Одрин, за 3000 лева, което беше доста пари за онова време. Жигулата струваше 6100 лева, после ладите бяха малко повече. После известно врем изплащах заема, с който го купих, при лихва 2% годишно. Де ги сега тези заеми?
51
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
в последните години се направиха доста български филми и сериали ,е как пък един не мръднА от мафиотско-сексуалната тема на вечния преход,а имаше и има толкова дати за които си струваше да се направи един поне пълнометражен филм,Балканските войни,Първта Световна война,ето сега 1000 год.от битката при Ключ между Самуил и Василий 2 ама не мафиоти и *** та чак да ти се сгади ,а за парите за които купуват турски сериали можеше доста наше кино да се направи не да ми купуват щуротии за Сюлейман....
50
5
 
19
 
! Отговори
до 66 преди 9 години
Не познавам нито един с българско видео! Всичките бяха с японски от Кореком!
49
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Проблема на комунизма беше само един, че умишлено се бе затворил за запада. Защо не внасяхме стоки от западните на нашия пазар? Кому бе нужно да се продават западни стоки само в корекоми и само хората, които пътуваха из чужбина да имат право да пазарят от корекомите? Това бе огромна простотия. Нима Япония не е искала да си предлага техниката в България? Едва ли. По вероятно някой болен от БКП е решил така. През комунизма хората имаха пари, ама не можеха да си купят нищо. Защо трябваше да се чака 10г. ред за автомобил, когато имаш парите на ръка? Тъпо!
48
5
 
19
 
! Отговори
Tina преди 9 години
До един българинТази емиграция я предизвикаха всички демонократи след 89-а. Простотия е да отричаш фактите и да изкарваш виновен "лошия комунизъм". И спрете да се страхувате... Никой няма да ви върне комунизма. Каквото било - било...А за Русия - запиши си датата и часа, за да си припомниш един ден какво съм ти казала - след не много време всички ще бягат към Русия. Вкл. и надутите западняци, които сега си мислят че ще избягат от полумесеца в дълбоките си провинции.И смартфона няма даим помогне
47
4
 
21
 
! Отговори
БПФ преди 9 години
Който каквото ще да говори, но "тогава" имахме ДЪРЖАВА - управлавана от родолюбиви Българи, с добре развита икономика, образование и здравеопазване на високо ниво, силна армия и международен авторитет !!! Сега сме загиващ народ, обитаващ територия без ред и закони и сме се превърнали в роби на *** в собствената си страна !!! За дънки и бонбонки Тик-так си продадохме бъдещето и достойнството......а дори хлябът и млякото какви бяха навремето... ИСТИНСКИ, а не ГМО-ментета.
46
3
 
22
 
! Отговори
до 65 преди 9 години
И как да избяга на Запад, като на границата щяха да го застрелят без предупреждение?! Ако помниш до крайграничните населени места се ходеше с открит лист! За какво ли беше всичко това?!
45
5
 
22
 
! Отговори
Лошия батко преди 9 години
До един българинАбе пич, хайде, стига си ревал, че взе да става много дразнещо. Щом преди 1989 г. си бил зле и след 1989 г. пак си зле, значи проблема е в твоя телевизор. Бегай да се жалиш на другите седерунгели. Може и град на истината да си направите. Ако ви разрешат, де ;-)
44
2
 
18
 
! Отговори
До 64 Един б преди 9 години
Това, че ти не знаеш, че имаше българско видео преди 1989-та, не ти пречи да гвоориш истини от псоледна инстанция, как било тогава. Видял си нещо, може би, но си много далеч от истината. - както и аз разбира се, защото много и най-различни неща имаше тогава в България и не може да знаеш всичко.
43
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди 1989-та година никой не бягаше от немотия на запад. Сега тези дето бягат на запад, бягат защото тук мизерстват или най-малкото им се плаща поне 10 пъти по-малко, отколкото би трябвало. Хората, които оставнаха в България спряха да създават деца, защото не могат да им осигурят нормален живот с доходите, които имат. Тук телените мрежи нямат нищо общо. Преди бяха телени мрежи, но след 1989-та имаше визови ограничения. Когато влязохме в ЕС имаше забрани за работа, но и като паднаха не бяха мног
42
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Помня и как, когато някой се уредеше да замине командировка в някоя кап. страна с 300 зора(даже и филм бяха направили комунистите за това-Маневри на 5-ия етаж), какви списъци получаваше от роднини, приятели и техни близки и познати, какво да им донесе, та чак на човека му се отщяваше да замине!
41
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди 1989-та имаше БДС и той се спазваше. Това примерно означава, че като си купиш мляко, ядеш мляко, като си купиш сирене или кашкавал, ядеш сирене и кашкавал и т..н с всичко, което беше по БДС, не само храните. Дойдоха демократите на власт и първата им работа беше да отменят задължителността на БДС. От тогава спрях да ям така нареченото кисело мляко, защото няма нищо общо с киселото мляко, същото е и с прясното мляко. Сиренете не е сирене, кашкавала не кашкавал, домата не е домат и т.н.
40
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен Номер 37, младия. Отивай директно в КНДР. Аз съм на 33 и не виждам ква е тая глупава носталгия по комунизма. Поне сега човек е свободен да прави каквото си иска и където си поиска, имам предвид икономически
39
1
 
28
 
! Отговори
Tina преди 9 години
Колкото и да си обсъждате материалната страна на нещата, кой какви блага и лъскави играчки е имал, не може да отречете, че имаше някакъв особен дух в онова време...Нещо, което изгубихме...Детството, което сега е по.рно, алкохол и наркотици...И Западът може и да е имал много дрънкулки, чиито блясък да размахва като "върховно достижение на цивилизацията", но отвътре си останаха просто кухи дрънкулки...
38
4
 
24
 
! Отговори
До 51 преди 9 години
Виж сега, аз си купих българското записващо видео от магазина доста преди 1989-та и да, можех да му задам кога да ми записва. Имаше си и дистанционно. Нищо фантастично нямаше в това тогава. Е, не беше 1985, а примерно 1987 година.
37
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И най-важното - преди 1989-та за малко да станем 9 милиона, сега изчезваме страшно бързо. В момента в България живеят верочтно около 4 милиона етнчиески българи с доста по-висока средна възраст, в сравнение с почти 8-те милиона етнически българи, които живееха в България преди 1989-та година.
36
2
 
43
 
! Отговори
KeepWalking преди 9 години
Тъжно е, че сме нация, която се кефи повече на имането си на един телевизор, Кока-Кола и бонбонки Тик-Так в момента, а не му пука, че ходи с развалени зъби, не смее да влезне в болница, децата му са прости като гъдулки, а родителите му мизерстват на ръба на оцеляването!