Лято, море и репликите, които винаги ще помним

Вижте най-култовите цитати от български филми с мирис на море
Обновена: 25 авг 2014 14:11 | 22 авг 2014 11:37, Красимир Ангелов
151

Чичо Манчо, снех те! (“С деца на море, 1972 г.) Кадри: YouTube

Макар и до края на лятото да не остава много време, духът на отпускарския август все още ни държи. А какво по-хубаво от това – слънце, вълни, приятели, студено питие и ... един хубав български филм, посветен на морето.

Дори и в момента да не сте на плажа, следващата галерия трябва да ви пренесе там с усмивка. Dnes.bg събра за вас десетте най-култови реплики от българските филми, чието действие се развива главно на морето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
6
 
24
 
! Отговори
До 22 преди 9 години
Човече, ние бяхме много изостанали. Бленувахме за всичко западно, маратонки,дънки,цигари,алкохол,автомобили,шоколади,бонбони,дъвки,хладилници,телевизори,перални.. за абсолютно всичко. Пак казвам, Стотиците Нюйоркси небостъргачи изглеждаха като от бъдещето на фона на нашите 18 етажни напукани панелки, остъклени с Т-образен винкел..
34
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крадците от преди 1989-та сега ни управляват. Тогава не се крадеше толкова много както сега. Сега се краде на едро, а и крадците са много повече. *** преди 1989-та изобщо не смееха да крадат така, както сега го правят. Едно време не си заключвахме апартаментите, сега и решетки сложихме - заради демокрацията де.
33
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 22Нямам грешка за стоте канала. Защото човека, приятеля на баща ми бе телевизионен техник и беше там на специалицазия това бе през 1985г. Човека разправяше а очите му светеха. Не само че улавяли по 100канала, но каза дори, че можеш да отидеш на почивка и да зададеш на видеото от кой канал, кои предавания да ти запише и да си ги гледаш по късно. Това бе като научно фантастичен филм за нас, какво видео, какво дистанционно на телевизора? Та ние имахме телевизор Рубин. Баща ми после купи касетофон Хитачи, като брои една заплата за него на един моряк да му го купи от корекома с долари. Човече,
32
1
 
30
 
! Отговори
Дразни преди 9 години
Едно време се дразнехме от мерцедесите на политбюро, а сега се дразним от мерцедесите на мутрите. Тогава политбюро бяха десетина човека, сега мутрите са може 100 хиляди или 200 хиляди, но тези дето тогава се дразнеха, сега си мълчат. Защо така?
31
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Социализма научи българина да краде, и не само това, а и го принуждаваше, за да оцелее! Крадеше се поголовно, на всички нива! Хайде тия, които ще ме опровергават да кажат, защо се оцветяваше държавния бензин?! Крадеше се от строителство, от магазини, заведения, просто защото заплатите на работещите там не стигаха за нищо. За това и социализма фалира през 89-та, просто не остана нищо вече! Още помня декларацията на Б. Тошо по тв през 88-а, с която призоваваше за борба с дефицита и немотията!
30
6
 
32
 
! Отговори
Истината преди 9 години
Загоряли са на снимката, не защото са по-***, а защото перди 1989-та на море ходеха всички и то не за най-много една седмица, както е сега, а ходеха за по 14 или 20 дни. Доста от децата ходеха по няколко пъти на море, примерн; 20 дни спортен лагер, 20 дни училищен лагер и 20 дни с родителите. Да, тъмнички ставахме, ама до другото лято избелявахме. Сега все белички си ходим. Защо ли?
29
2
 
28
 
! Отговори
Бонко преди 9 години
След 20-30 години ще си купувате такива неща които сега просто не съществуват,така ,че не може да сравнявате 1982 с 2014 както и 2014 с 2044 просто света се развива,а че 80-те години бяха златните години на България в това спор няма!През 2044 ще се возим на квадрокоптери и ще си казваме колко зле са били хората през 2014 с техните ламаринени автомобили и *** каруци.
28
18
 
19
 
! Отговори
Носталгия? преди 9 години
"Ше фана бирата и ше му я разбия в главата- Топла е." А,*** ква е таа бира ***?" диалог между двама доста мърляви *** и мустакати субекта докато шляпат мазни карти сред смрад на кебапчета и застояла отпадна вода-бг черноморието.20 години по-късно същите но с повечко мускули и ланци и черни жипове вече носят гордото и страшно име- мутри.Вкратките мигове когато ме обхване някаква измислена носталгия по оная дива селяния просто ще си припомня това.Мигом ме напуска.Носталгията.
27
0
 
30
 
! Отговори
Опасен чар преди 9 години
Куче-касичка, зарче-касичка )
26
9
 
19
 
! Отговори
до 18 преди 9 години
Да ме научат на труд ли?! Аз съм почнал работа още преди казармата, и трябваше да ходя през почивните дни на село за да върша и работата на "научените на труд", така ли!!?
25
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до един българин А сега като го имаш, с какво си го купуваш? И най важното какви *** купуваш?
24
5
 
17
 
! Отговори
до 24 преди 9 години
До до 22Явно и ти си от селяните, заради които гражданите ходеха да им вършат работата, за "ОБЩОТО БЛАГО"!
23
0
 
30
 
! Отговори
д: преди 9 години
и любимото ми " имам да спа още 10 минути и идвам"
22
10
 
31
 
! Отговори
до 16 преди 9 години
До един българинКакво е нямало? Имаше си храна и пиене, имаше си и битови уреди. Имало е и всичко което е било нужно на човек. Нямаше само най-модерните стоки, но както вече писах - тогава и да ги е имало на запад - това не значи, че ги е имало във всеки западен дом. Един мой познат баща му му купи видео след 90-та година. Беше човека при който пръв видях видео и не ме убеждавай, че много американци са имали видео преди това. 90-та година е след падането на соца да ти припомня.
21
7
 
20
 
! Отговори
of 23 преди 9 години
До до 14В Америка преди 89-та имаше даже доста повече от 100 канала. А да ти припомням ли как гледахме кортежите от Мерцедеси на Бай Тошо и политбюро? А купоните бяха по времето на Андрей Луканов, който изпокри всичките стоки от магазините, за да видиме разликата от социализма!
20
2
 
38
 
! Отговори
до 22 преди 9 години
Умнико, не сме били на бригади на ЧАСТНИ НИВИ! И затова държавата в днешно време върви надолу, защото никой не мисли за общото благо, всеки гледа да натъпче собствения си джоб, а на България м.йната й!
19
4
 
41
 
! Отговори
до 14 преди 9 години
"Абе не знам кой спал и кой не ама през соца гледахме с увиснали ченета мерцедесите на балкан терист."Все едно пък сега не гледаш с увиснало чене мерцедесите на мутрите.А това за 100-те канала не ми се вярва да е било истина дори и в Хамерикото преди 89-та. и ако включваш и 90-те години след това в "соца" - грешиш. Тогава беше времето, когато идваше в България демокрацията и аз ще го запомня с купоните за магазини и режимите на тока и водата.
18
14
 
18
 
! Отговори
до 18 преди 9 години
Ти съгласен ли си в събота и неделя да дойдеш в нас да ми направиш ремонт на апартамента, за да те науча на труд, пък аз през това време ще ходя на екскурзия примерно?
17
9
 
17
 
! Отговори
32 преди 9 години
Имаше хубави,но имаше и лоши моменти.Салама три вида,гуми за кола един вид,жълта и червена лимонада плюс сайдер.Излезе по-късно и швепс,а кока колата беше табу.Уиски менте 3 долара или бонове по едно време.Джони Уокър 7,а модерните дънки 18-22.Имаше и впрочем български стоки за износ.На почивка се ходеше с една заплата,но после ти излиза 2-3 месеца лишения.Да но беше на море и балкан с карти от предприятията.Ходихме на бригади/не през почивните дни/ защото селският труд беше ниско платен.
16
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
През социализма си правехме антени, с които да хващаме сръбската тв, понеже нашата беше няколко часа на ден, а в петък - задължително съветска!