Самолетите на бъдещето - без прозорци

Така се пестяло от тегло и гориво
28 окт 2014 13:23,
39
Самолетите на бъдещето - без прозорци
Снимка: CPI

Компания от Великобритания представи проект на самолет без прозорци, съобщава Бизнес инсайдър. Ако проектът се задвижи и всичко бъде по план, се очаква самолетът да направи първия си полет след около 10 години.

Прозорците на борда ще бъдат заменени от ултратънки тъч дисплеи, на които ще се прожектират изображение на случващото се навън, съобщават от центъра за иновациии, показали интериора на самолета. Със сигурност обаче ще бъде нужно време, за да се привикне с картината наоколо.

Оказва се, че проектът далеч не е само маркетингов подход. Учените обясняват, че 80% от теглото на самолетта се дължи на горивото и самия самолет, така че замяната на прозорците с ултратънки екрани би могло да спести от разходите на компаниите.

„Ако може да се спести тегло, се пести и гориво“, обясняват от центъра по иновации. „А по-малко гориво означава и по-малко емисии от въглероден диоксид в атмосферата“.

Вижте как би изглеждал полетът в такъв самолет:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може и без прозорци, ако стюардесите предложат подобаващо забавление. Например облечени като в нощен клуб и седнали в скута на мъжете., Тогава защо да гледаш природа навън.
6
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И КАК ЩЕ ВИЖДАМ АКО ИМА ИЗВАНЗЕМНИ ДО САМОЛЕТА ... ;)
5
7
 
12
 
! Отговори
hmn преди 9 години
Бай ти *** инженера веднага намери кусурите на концепта. Ако беше по-леко със прозорци, щяха да правят целия самолет от джам бе, инженери! А това какво предпочитате ще си го казвате като се качите в частния самолет. Докато сте ***, ще се возите в каквото е най-евтино.
4
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 6Удивително си прав! Бъдещето върви към без самолети изобщо.Но едва ли ще изстрелват хората с прашки. По-скоро всичко ще е виртуално. Цялото пътуване го изживяваш, без реално да излизаш от стаята.
3
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 2това е поредна крачка към надуваемите жени
2
7
 
10
 
! Отговори
т.е. преди 9 години
Малко ми е объркана тази новина - ако няма прозорци, значи ще има обшивка? Дали обшивката е по-лека от прозорците (това е по темата за по-лекият самолет без прозорци). Може би ако няма прозорци самолета ще е по-обтекаем и така ще се пести гориво?
1
20
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Егати кефа, това като го гледам е само Руска технология, тия западняци пак са я откраднали