Помните ли тези колички?

Вижте макетите на коли, по които въздишаха хиляди момчета
29 окт 2014 18:21, Красимир Ангелов
34

Снимка: back-in-ussr.com

В днешно време е прекрасно да си дете – в магазините е пълно с всякакви възможни играчки, а дори новите технологии бързо се възприемат от малките деца, които вече играят игри на смартфона или лаптопа на родителите си.

И надали днешните деца някога ще разберат, че преди години е имало и друго детство – такова с по-малко играчки, без компютри, но с много весели игри до късно навън.

Независимо обаче за коя от двете епохи говорим, безспорно има играчки, които и преди, и сега, са слабост на момчетата. Да, говорим за количките – макети, които често дори "надживяват" детството и стават хоби на порасналите момчета.

В следващата галерия ви представяме точно такива модели, с които са израснали хиляди младежи в Източна Европа през 70-те и 80-те години. Насладете им се.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: макетиколички
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Помня прекрасно Лада комби от снимките. Събирам метални колички някъде от 1980 и мога да кажа, че това е една от играчките, които като дете най-силно съм желал, но никога не съм имал. Видях я за първи и единствен път в един съученик, който не знам как се беше сдобил с нея. Каза ми, че е купена от магазин "Млад техник" и аз помолих майка ми да я купи. И всеки ден я чаках нетърпелив на улицата пред нас. Дали е успяла да ми я купи днес? Не. А днес? Така и не я дочаках. Ходих и до магазина. Нямаше я
6
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 5Аз имах от сивата бе льольо! Тва че ти си 90+ набор кво си вреш носа там дето нямаш работа!
5
26
 
26
 
! Отговори
st.anger преди 9 години
никой не помни тези колички, тъй като не се продаваха в магазините. стига с тая фалшива соц носталгия. соца беше зле, сега е по-добре.
4
20
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Макети на съветски кол.... каручки... И 25 години по-късно все същите каруци.
3
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И аз не съм ги виждал да се продават у нас, но се бях сдобил с Жигула Комби, Москвич 8 и Чайка ГАЗ. Бях ги разменил за няколко мачбокса с един приятел, чийто баща беше тираджия и често пътуваше към съюза.
2
3
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Такива хубави модели никога не са се продавали свободно.Също и аз ирастнах с matchbox и имам оцелели и до днес от тях.Тези модели (от снимките)са с високо коачество,което не беше рисъщо на соца...Никога до сега не бях ги виждал.Били са за кабинети и за началници и децата им.
1
2
 
48
 
! Отговори
фен преди 9 години
Аз израснах с matchbox . Уникални колички, даже децата ми си играят с част от оцелелите за толкова години.