Хиляди поздравиха папата с "Честит рожден ден" и танго

Папа Франциск става на 78 години
17 дек 2014 16:21,
6
Хиляди поздравиха папата с "Честит рожден ден" и танго
Снимка: Reuters

Хиляди изпяха "Честит рожден ден" и взеха участие в масово танго днес, за да отбележат рождения ден на първия латиноамерикански папа, предаде Ройтерс.

Папа Франциск е роден в Аржентина, родината на тангото, на 17 декември 1936 година. Днес той чу версии на "Хепи бъртдей" на испански, италиански и други езици, докато преминаваше през площад "Свети Петър", за да започне седмичната си среща с вярващите.

Аржентински свещеници му донесоха торта и той духна свещите, преди откритият му джип да продължи по пътя. Колата спря отново, за да може видимо доволният папа да приеме рисунка от италианско момче като подарък за рождения си ден.

В задния край на площада над 2000 души, които са дошли в Рим от цяла Италия за рождения ден на папата, танцуваха "Танго за папа Франциск". Тук сме за рождения ден на папата и това е нашият подарък за него, заяви италианка, представила се като Линда.

Франциск, който стана първият папа от Латинска Америка през 2013 г., е фен на тангото. Публикувани днес данни на Ватикана показват, че близо 1,2 милиона души са се срещнали с папата тази година на провежданите на открито срещи с вярващите.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
Аве... преди 9 години
До един българинНе помня в библията да пише, че не бива да се ядат торти или че не бива да се подаряват балони. Пак добре, че се модернизира, инак християните щяха да са същите като джихадистите.Инак майната йм на всичките религии и особено на тоя "богоизбран" *** на снимката живеещ в пълен лукс.
3
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
за узунов става въпрос
2
4
 
0
 
! Отговори
морски преди 9 години
Само да видите Али Агджа как ще го поздрави ако има възможност!
1
8
 
1
 
! Отговори
Веселин Узунов преди 9 години
Този е Шейтаня . Само в Корана е истината па на този дано му е последният рожден ден .