Звезден рожденик: Аксел Роуз на 53

Вижте любопитни факти от живота на легендарния глас на Guns N' Roses
Обновена: 11 фев 2015 14:16 | 6 фев 2015 07:11, Красимир Ангелов
14

Снимка: Getty images/guliver photos

На днешния 6 февруари рожден ден празнува един от легендарните гласове и лица на хард рока Аксел Роуз от Guns N' Roses.

Уилям Брус Роуз-младши се ражда на 6 февруари 1962 г. в Лафайет, Индиана (САЩ). В началото на 80-те години той напуска родната Индиана и се премества в Лос Анджелис, където решава да прави музикална кариера.

След кратки опити с няколко музикални групи Аксел и неговият приятел Изи Страдлин създават група с интересното има Guns N’ Roses. В нея са още Слаш (соло китара), Дъф Маккагън (басист) и барабанистът Стивън Адлър. След колебливото начало Guns N`Roses бързо се превръща в една от най-известните музикални групи в края на 80-те и началото на 90-те години на XX век, а самият Аксел – един от легендарните гласове в рока.

Ето и няколко любопитни факта за Аксел Роуз:

Баща му Уилям Роуз напуска семейството, когато Аксел е едва на две години и майка му се омъжва за втори път. След брака ѝ Аксел приема името на втория си баща и става Уилиям Бейли.

Като дете Аксел пее в хор и свири на пиано

Като тийнейджър сформира първата си група, наречена Axl. Малко по-късно приема това име и за собствено.

След издаването на албума G N' R Lies през 1988 г. Аксел е обвинен в расизъм и хомофобия заради текста на песента "One in a Million".

През юли 1991, по време на концерт в Сейнт Луис, Аксел Роуз слиза от сцената и отнема камера на зрител. Заради скандала концертът е прекратен, а групата напуска сцената и предизвиква размирици в публиката. Заради случая малко по-късно Аксел е арестуван, но бързо е освободен.

На 8 юли 2012 година Аксел и Guns N’ Roses в сегашниня си състав изнесоха концерт в България в рамките на фестивала Sofia Rocks. 

Освен Аксел Роуз други по-известни рожденици на днешния 6 февруари са американската актриса Жа Жа Габор (98 години), Иван Гарелов (72 години), а на днешната дата през 1945 година е роден и легендарният реге изпълнител Боб Марли.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: Аксел Роуз6 февруари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
до сиси преди 9 години
Щеше да е най-великия ако го нямаше Фреди.
9
0
 
3
 
! Отговори
Кеф преди 9 години
*** кефа с един от любимите ми вокалисти да сме родени на една дата 6 февр.Да е жив и здрав и да продължава да ни радва.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Tinahttps://youtube/watch?v=eCe8C0Cz6-wтеп та боли глъвъта , ***! аксел "реднек" Роуз и всички трябвало да му се кланят щото той ми бил лидер разбираш ли..преписвам ти активно лечение с последните два албума на Слаш за да се осифериш малко.https://youtube/watch?v=ybJHEgk2FBw
7
0
 
2
 
! Отговори
Sisi преди 9 години
Да е жив и здрав! Да иляди!:)Чакаме новия албум, да!
6
1
 
10
 
! Отговори
Мити Роуз преди 9 години
Най великия фронмтен с уникален глас. Чакаме новия албум!
5
1
 
9
 
! Отговори
иво калпазанов преди 9 години
Може би последната велика рок банда!
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
The brightest flame burns quickest както пеят Металика.
3
2
 
15
 
! Отговори
Tina преди 9 години
Аксел е уникален фронтмен, може би най-добрият.Да е жив и здрав и да продължава още дълго да прави това, което харесва. Сега го прави на спокойствие - далеч от простотиите и с хора, които оценяват, че той е лидер.Гънс се крепяха на него. И се разпаднаха заради мрънкалниците около него. Иска се характер за това през което премина той.Другите нямаха тази сила, само плюха по него и един свестен проект не направиха.Единствено Дъф осъзна истината.
2
1
 
11
 
! Отговори
______________ преди 9 години
А за много линии!
1
1
 
19
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
за разлика от теб не