Зукърбърг и жена му дариха $75 млн. на болница

Парите ще се ползват за ново отделение и травматологичен център
8 фев 2015 15:57,
22
Зукърбърг и жена му дариха $75 млн. на болница
Марк Зукърбърг и неговата съпруга Присила Чан Снимка: архив, Reuters

Основателят и генерален директор на най-голямата в света социална мрежа Фейсбук Марк Зукърбърг и неговата съпруга Присила Чан са дарили на болница в Сан Франциско, Калифорния, сумата от 75 милиона долара, предаде ТАСС.

"За нас тези пари имат огромно значение. Те ще бъдат използвани за изграждането на ново отделение за реанимация и за травматологичен център", заявяват от медицинското учреждение.

Дарението на Зукърбърг е най-голямото в историята на болницата, открита през 1994 г.

Основателят на Фейсбук отбелязва, че предоставените средства ще помогнат медицинските услуги да станат по-достъпни за всички жители на Сан Франциско.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
Бобката преди 9 години
*** изнйеден :)
13
2
 
13
 
! Отговори
цивилизация преди 9 години
С български произход е. Докато е живял в България се е казвал Марко, но на галено всички му викали Марк и така си останало. Всички болнични кревати в новото крило на болницата ще бъдат свързани с интернет, където състоянието на болните ще бъде продавано на живо за реклама. Болните ще бъдат оценявани с палче лаик и дислайк. Получилите най-много палчета надолу и които искат да напуснат ще бъдат евтаназирани.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименДА и тя е лекар!
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като е с български произход да беше. направил боолница в България! Обамата обаче няма да намали данъците от това нали! Защо трябва да ръга в САЩ те нямат ли си болници!
10
8
 
6
 
! Отговори
boko преди 9 години
MNOGO SA PROTIVNI TEZI DVAMATA...PIKAIA IM NA PARITE...A NA FACEBOOK MILIARDITE IDVAT OT SLUJBITE NA USA MILI HORA....TAKA. CHE PO-MALKO VISETE TAM...
9
9
 
16
 
! Отговори
безплатен обяд преди 9 години
Наместо да плати данъци е направил дарение, но и малко безплатна реклама никога не е излишна. Все пак парите са спечелени от глупостта на Фейсбук потребителите, които биват следени така подробно, както и по най - мрачните времена на сталинизма не е било правено.
8
0
 
6
 
! Отговори
олеле преди 9 години
До АнонименЧовече ти щом неможеш да напавиш разлика между хора от Азиатски происход с роми ... Това не говори добре за теб и твоята образованост .
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Беше казал в едно интервю че се възхищава на Бил Гейтс.Успеха му (който градира във времето) заслужава уважение.Също така, за тези които не са запознати, той е евреин с български произход - това го е изтъквал в няколко интервюта. Не ще има значение, защото явно не е с балкански манталитет :)
6
7
 
32
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Човека е свободен,изкарва много пари ,знае че всичко е временно и затова се стреми да помага на хората,докато ние не успяхме да се отървем от шепа червени караконжоли,които оглозгаха държавата и съсипаха живота на няколко поколения българи.
5
10
 
17
 
! Отговори
bosnak преди 9 години
Като ги гледам двамата ми е интересно как ще изглеждат децата им
4
45
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На снимката виждам някаква ромка с някакъв илзглеждащ като тотален *** човечец, иначе евала за постъпката но визуално са пълна скръб и двамата !
3
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бог здраве да им дава...
2
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя изобрети най-мракобесното нещо убиващо душата- фейсбук. Разбрал е че хората имат нужда от клюки и се е възползвал, а клюкарите му се възхищават. Пълна утопия.
1
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми евала на човека, май той ще излезе най-свестния сред всички "бизнесменчета"...... !