"Петдесет нюанса сиво" очаквано събра най-много зрители

На втора позиция е "Пътят на Юпитер"
Обновена: 18 фев 2015 07:51 | 18 фев 2015 07:48, Камелия Цветанова
20
"Петдесет нюанса сиво" очаквано събра най-много зрители
Снимка: Ройтерс

Екранизацията по едноименния роман на Е. Л. Джеймс "Петдесет нюанса сиво", която излезе на екраните точно през уикенда за Деня на влюбените и чиято рекламна кампания беше състредоточена върху това - събра най-много зрители, сочат обобщените данни от киносалоните. За първите три дни от излизането й на екран историята на Анестейжа Стийл и Крисчън Грей, в чиито роли влизат Дакота Джонсън и Джейми Дорнан, е гледана от 73 295 зрители и има 617 629 лева от билетите им.

На втора позиция е "Пътят на Юпитер". Триизмерният филм на тандема Уашовски за младата Юпитер, която започва интергалактическа борба за спасяването на Земята, е вече десет дни по екраните у нас. За това време са го гледали 51 626 зрители и е събрал 522 438 лева от билетите им.

Трети по ред сред най-гледаните филми у нас е "Героичната шесторка". За месец на екраните анимацията е гледана от 56 186 зрители и има 521 322 лева приходи.

На четвърто място в топ 10 е "Жокерът". Екшънът с Джейсън Стейтъм, създаден по романа "Жега" на Уилям Голдман, е гледан от 27 454 зрители и има 253 872 лева приходи за 17-те дни на екраните у нас.

Пето място е за "Овцата Шон". Историята на бунтарски настроената овца Шон, нейното стадо, желанието им за почивен ден, търсенето на фермера им и на кучето му, е гледана от 6 273 зрители и 46 227 зрители за десетте дни на екраните у нас.

Комедията "Кум под наем ООД" е на шесто място. Случките на непохватния младоженец Дъг, който си търси кум за сватбата, са гледани от 44 164 зрители, като приходите от билетите им са 331 183 лева за месец на екраните у нас.

На седма позиция е "Теорията на всичко". Един от кандидатите за "Оскар"-и тази година, който разказва историята на известния физик проф. Стивън Хокинг по мемоарите "Travelling to Infinity: My Life with Stephen" на първата му съпруга Джейн е вече 17 дни на екраните у нас, като е гледан от 15 119 зрители и има 121 229 лева приходи.

Комедията "Мордекай" е на осма позиция. Търсенето на изгубена картина на Гоя с Джони Деп, Гуинет Полтроу и Юън Макгрегър, гарнирано с брилянтен английски хумор, е гледано от 30 450 зрители и има 239 708 лева приходи за месец на екраните у нас.

На девета позиция е "Жената в черно 2: Ангел на смъртта". Трилърът по книгата на Мартин Уейтс е вече десет дни на екран у нас и има 6 185 зрители и 46 187 лева приходи.

Десето място е за "Падингтън". Историята на перуанското мече, което харесва британският начин на живот, е вече втори месец на екраните у нас и има 76 216 зрители и 563 913 лева приходи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има ли зомбита във филма?
14
1
 
2
 
! Отговори
БТА преди 9 години
Осма Божия заповед - Не кради!
13
1
 
1
 
! Отговори
me преди 9 години
Пътят на Юпитер се оказа много по-добър отколкото очаквах. Истинско кино забавление. Колкото до 50те нюанса, не съм го гледала, но дори и без изключително лошите отзиви, пак не бих отишла да го гледам на кино. Еротиката не е нещо, което да гледаш в кино салон, дори и да е добра. А тази доколкото разбирам е пълен провал.
12
2
 
5
 
! Отговори
1234 преди 9 години
Отчайващо елементарна история.Играта на актьорите е много посредствена.Няма абсолютно никаква причина, който не го е гледал , да го направи.
11
1
 
10
 
! Отговори
detelina преди 9 години
Снощи, загледах филма , но издържах 1 час, филма е 2 часа. Такава тъпотия не съм гледала, а и артистите на са ,кой зане ,какво!Много ,шум, за нищо,,Според мен, ,,9 седмици и половина ,, и ,,Дива Орхидея,, с Мики Рурк, Ким Бейсинджир ,и Каре Отис. са по-хубави!
10
4
 
2
 
! Отговори
hhh преди 9 години
До номер 11: Не защитавам нито филма, нито книгата, просто ми е интересно откъде цялата тази злоба от страна на хора, които не са гледали филма. А що се отнася до отзивите в нета-как да си направиш някакви изводи, като повечето коментари са от типа на "гледах трейлъра, който е 1:30мин. и разбрах, че филма е ***"? А и според мен е по-добре да си изградиш собствено мнение за книга или филм като я прочетеш/гледаш, отколкото да си вадиш изводи от коментари в нета написани от незапознати хора.
9
2
 
4
 
! Отговори
До hhh преди 9 години
Понякога не се налага да абсорбираш до край всичко което ти се поднася за да си съставиш мнение:За книгата е известно че, е издателски провал. За филма можеш да прочетеш отзивите от нета (не само българския). Но дори и само от рекламите, средноинтелигентен човек може да си извади извода че, по-добре да си предпази мозъка от поредната порция блювоч!P.S. Освен ако не си падаш по садо-мазохизъм.
8
2
 
15
 
! Отговори
Мдам преди 9 години
Тъжните факти:Теория на всичко - 17дни 15 000 посещения 122 000лв приходи50 нюанса - 3 дни 74 000 посещения 618 000лв приходи.Изводи:Сексът продава, морала - не
7
10
 
2
 
! Отговори
hhh преди 9 години
Много ми е интересно как хора, които не са гледали филма го коментират и плюят по него само защото е комерсиален и много рекламиран. Така е и по-други теми-не разбират от политика или спорт обаче коментират като луди. Ми гледайте го пък тогава се изказвайте. Прочетете книгите и тогава коментирайте и тях. 90% от коментарите са на хора, които нито са гледали нито са чели книгите обаче плюят щото им е модерно така да си излеят злобата някъде.
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Народа явно го вълнува основно секс. Тъжно, но факт.
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Силната реклама е причината.
4
3
 
12
 
! Отговори
Готино преди 9 години
Магистралите ни също са "50 нюанса сиво"..кръпка до кръпка
3
4
 
8
 
! Отговори
Буаааахахахааха преди 9 години
Тоя филм е цензурирана версия на бг прехода, някаква пичка дето я радват на неподозирани места целия квартал, пък тя като си пойзбърше устата почва да ги фали
2
6
 
2
 
! Отговори
mn преди 9 години
mnogo zombita
1
8
 
14
 
! Отговори
$%&^# преди 9 години
а запад пък никой не го харесва. Жените особено го ненавиждат. Реклама на садистични перверзни отношения на връх Св. Валентин. Книгата беше пълен провал (и филмът върви натам) защо решиха да я екранизират? ...някаква илюминатска приумица сигурно.Само бБългарите гледат всичката пом*я която им се излива в главите и пари плащат за това.