Хитлер цял живот на хероин, войниците му пък на амфети

Третият Райх - дрогиран лидер и дрогирана армия
Обновена: 11 сеп 2015 16:25 | 11 сеп 2015 16:03,
283
Хитлер цял живот на хероин, войниците му пък на амфети
Снимка: Кадър Youtube

Нова германска книга разбуни духовете с твърдението, че Адолф Хитлер се е друсал с наркотик от групата на хероина. А войските на Райха редовно са били ''подхранвани'' с наркотик, наречен Первитин, който е предшествал метамфетамините.

''Тотален щурм: наркотиците в Третия Райх'' от Норман Олер разкрива режим, който прокламира здравословен живот и превъзходство над другите нации, докато върховните лидери са били на различни наркотици и стимуланти.

И докато отдавна се знаеше, че командването на Третия Райх е одобрило използването на Первитин за въоръжените сили, сега става ясно в какви мащаби е ставало това. Това, заедно с разкритието, че Хитлер е бил наркозависим към края на войната, кара историкът Ханс Момсен да заяви ''Тази книга ще промени представа ни за историята на войната.''

А войниците са приемали Первитин – и то редовно, защото така успявали да маршируват в строй доста повече и да не усещат умора. Всичко това, докато пропагандата на Райха е подчертавала важността от здраво тяло, въздържане от алкохол и тютюн, за да се поддържа арийската раса силна и чиста.

Олер твърди, че към май 1940 година над 35 милиона войници и офицери от армията са се нуждаели от  метамфетимина Первитил просто за да издържат до края на деня. Авторът е имал достъп до архивите на нацистите в Германия, както и достъп до някои документи във Вашингтон и така разкрива тайната за един дрогиран лидер и една дрогирана армия.

По времето на инвазията на Съветския Съюз стотици хиляди войници са се биели под влиянието на наркотици. Записи на Вермахта показват, че над 200 милиона хапчета са били разпределени в армията между 1939 и 1940.

Някои изследвания сочат, че нацистите са създали и стимулант на базата на кокаина, предназначен за войниците на фронта, който е бил тестван в концентрационните лагери. Наркотикът, с кодово име I-IX, e бил тестван в Сахсенхаузен, където записи сочат, че затворниците са марширували близо 100 км без почивка.

Успехът на Светкавичната война, стратегията на нацистите, се е държал на факта, че на никой не му се е спяло, продължава автора. Оказва се, че до 1939 метамфетамина е бил напълно законен. Дори е имало шоколадови бонбони с метамфетамини, предназначени за домакините – за да не се уморяват, вършейки домакинска дейност.

А  документи от армията показват ефекта на Первитин върху войниците. През януари 1942 година на Източния фронт 500 войници са заобиколени от Червената армия при минус 30 градуса. Тогава докторът на отряда решава да им даде Первитин. ''Реших да им дам лекарството, когато започнаха да лягат в снега и искаха да умрат'', пише той в записите си.

''Половин час по-късно те започваха съвсем спонтанно да се чувстват по-добре!'', продължава записа на лекаря. ''После започнаха да маршируват в строен марш, повдигна се духа им и бяха по-внимателни.''

И докато войниците на Райха са били постоянно дрогирани, Олер твърди, че това е нищо, в сравнение с онова, което Хитлер е изпитвал.

В главата ''Друсаният Хитлер'' Олер описва как фюрерът е опитал над 80 различни лекарства, докато е бил начело на нацистка Германия, включително ''примитивна Виагра'', което е било всъщност висока доза тестостерон.

А към края на войната, когато генералите му са предупреждавали, че ще изгубят всичко, Хитлер се е обръщал към д-р Морел, личният му доктор, който му е давал Евкодал – ''братовчед на хероина''. Тогава фюрерът се въодушевявал и се чувствал непобедим. Авторът на книгата дори твърди, че Хитлер е имал страх от инжекции, затова Морел е трябвало да му инжектира повечето лекарства.

А когато Хитлер се е самоубил в бункера си в Берлин на 30 април 1945 той е бил вече заекваща, наркозависима развалина, завършва Олер разказа си за Третия Райх ,повече приличащ на сериала Breaking Bad.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
1
 
2
 
! Отговори
V преди 8 години
do 149 Съвременните немци хич ги няма в работата.Знаят само, как да си вземат свободни дни, и да говорят в какьв стрес са:))Ха-Ха:))
109
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пълни глупости. Ако не беше Хитлер Сега София щеше да е само равно поле . Вместо да пишете глупави и пълна измислица статии напишете как Хитлер е спасил София когато САЩ са решили че искат да я заличат и са я бомбардирали. Хитлер и негови съюзници по него време Русия са поискали от САЩ Бомбардировките да спрат . А сега въпреки че са ни спасявали не един път Русия ние се кланяме на САЩ и теглим шута на руснаците. Но ще дойде момент когато САЩ бързо ще ни забравят и тогава горко ни.
108
0
 
4
 
! Отговори
Истината преди 8 години
П.П. - Не ме разбирайте погрешно - не споделям идеологията на Хитлер! Твърдо против съм, не съм антисемит, но съм анти-лъжите!
107
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе дрогирани, дрогирани, ама запалиха чергата на цяла Европа, а и не само!!
106
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Димо - да де, *** то и Чърчил е пил по кило виски на ден, Рузвелт болен човек и той все на лекарства, а Бащицата не са го и балсамирали, така се е бил спиртосал, че не е имало нужда!
105
5
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до139 барманаНа тъпият ти въпрос какво да отговоря? Значи щом ти си си купил турски дрехи или обувки си туркофил? Или ако си закупил японска техника си японофил? Или ако караш Сеат си Испанофил???Не ме занимавай с глупости, бе!
104
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поздрави на всички евреи, Германия вече не съществува. Така и се пада на тази фашистка ***!
103
0
 
13
 
! Отговори
Накратко преди 8 години
А днешните германци, които за 70 години станаха най-силната икономика в Европа, след 2 световни войни, тотално разбита инфраструктура, дефицит на мъжко население и купища репарации ... пак ли са на метамфетамин? Или може би още ги държи от войната? Повечето учени/откриватели са от немски произход. Явно дрогата оказва благоприятен ефект върху техническото развитие на нацията. А Вермахта са просто наркомани, нищо, че зад гърба си имат най-добрите технологии/инфраструктура.
102
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обаче продължавате да ни пробутвате глупостите, че Хитлер се е самоубил?! Точно ФеБеРейците са му дали политическо убежище в Аржентина и са замазали нещата. Доказано е чрез ДНК анализ на черепни фрагменти от въпросния бункер, че Хитлер и *** Браун не са и стъпвали там - ДНК то не съвпада. Има и разсекретени документи, ама продължава да пише в учебниците, че Хитлер се е самоубил. Ходи вярвай после, че няма световна еврейска конспирация - опитват се да замажат нещата, както и с т.нар. "холокост"
101
1
 
5
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Обаче продължавате да ни пробутвате глупостите, че Хитлер се е самоубил?! Точно ФеБеРейците са му дали политическо убежище в Аржентина и са замазали нещата. Доказано е чрез ДНК анализ на черепни фрагменти от въпросния бункер, че Хитлер и *** Браун не са и стъпвали там - ДНК то не съвпада. Има и разсекретени документи, ама продължава да пише в учебниците, че Хитлер се е самоубил. Ходи вярвай после, че няма световна еврейска конспирация - опитват се да замажат нещата, както и с т.нар. "холокост".
100
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От пп "Юруш" са си на стимуланти и в мирно време.
99
5
 
8
 
! Отговори
Ротшилд преди 8 години
Браво на Волен Сидеров! Същото куку е като Хитлер и като му дойде времето, ще го издигнем за лидер на България.
98
5
 
5
 
! Отговори
Гай Баньо Ориджинал преди 8 години
Е...какво толкова.Руснаците не са по добре с техния любим медицински спирт за който е доказано и описано че е наркотик ама кой смее да каже че евреите са наркомани?
97
0
 
9
 
! Отговори
Доктора преди 8 години
Абе тия в редакцията на " Днес. бг на какви анфети са днес ми е много интересно ?Но са прекалили с дозите - това е сигурно !Заглавието е достатъчно доказателство.Памфлета по - долу не е задължително да бъде изобщо четен !:(((
96
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Станишев е виновен!
95
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баси майтапа, всички подозрителни за тероризъм щели да ни ги набутат в концлагер България, щото нашите не смеят да гъкнат, да не им спрат хранилката. Смятайте, че това дето ще ни го изпратят от Германия и Франция са четири елитни батальона на ИДИЛ.Боко е за бесене!!!
94
2
 
8
 
! Отговори
Барман-кузнечик преди 8 години
До АТАКИСТИзбягваш въпроса. Явно не искаш да кажеш защо Волен гребе с пълни шепи от всички благинки, които предлага западния капитализъм, а на обикновените хора им опява за руски православни ценности.
93
0
 
13
 
! Отговори
Математик преди 8 години
Ми тез 200 м хапчета на 35 м войска няма да им стигнат за седмица бе. Що за глупости.
92
0
 
9
 
! Отговори
Димо преди 8 години
До АнонименЦитат : " Хитлер е на поне двайсет наркотика - личният му лекар му дава коктейл от стимуланти и устокояващи, в края на войната Адолф направо не знае къде се намира. Нацистките подразделения, особено специалните СС служби ползват активно метамфетамини и други дроги..и бла...бла..."------------------------------------------------------------------------------------------------ С личният му лекар, навярно лично сте се познавали, та знаеш какви "коктейли " му е забърквал. ?:))
91
5
 
9
 
! Отговори
Курбалай преди 8 години
До АТАКИСТВолен е агресивен само, когато е придружаван от биячите си. Ако е сам, не смее да гъкне, защото знае, къде ще му натикат пищова, който размахваше срещу хората по улиците.