Хитлер цял живот на хероин, войниците му пък на амфети

Третият Райх - дрогиран лидер и дрогирана армия
Обновена: 11 сеп 2015 16:25 | 11 сеп 2015 16:03,
283
Хитлер цял живот на хероин, войниците му пък на амфети
Снимка: Кадър Youtube

Нова германска книга разбуни духовете с твърдението, че Адолф Хитлер се е друсал с наркотик от групата на хероина. А войските на Райха редовно са били ''подхранвани'' с наркотик, наречен Первитин, който е предшествал метамфетамините.

''Тотален щурм: наркотиците в Третия Райх'' от Норман Олер разкрива режим, който прокламира здравословен живот и превъзходство над другите нации, докато върховните лидери са били на различни наркотици и стимуланти.

И докато отдавна се знаеше, че командването на Третия Райх е одобрило използването на Первитин за въоръжените сили, сега става ясно в какви мащаби е ставало това. Това, заедно с разкритието, че Хитлер е бил наркозависим към края на войната, кара историкът Ханс Момсен да заяви ''Тази книга ще промени представа ни за историята на войната.''

А войниците са приемали Первитин – и то редовно, защото така успявали да маршируват в строй доста повече и да не усещат умора. Всичко това, докато пропагандата на Райха е подчертавала важността от здраво тяло, въздържане от алкохол и тютюн, за да се поддържа арийската раса силна и чиста.

Олер твърди, че към май 1940 година над 35 милиона войници и офицери от армията са се нуждаели от  метамфетимина Первитил просто за да издържат до края на деня. Авторът е имал достъп до архивите на нацистите в Германия, както и достъп до някои документи във Вашингтон и така разкрива тайната за един дрогиран лидер и една дрогирана армия.

По времето на инвазията на Съветския Съюз стотици хиляди войници са се биели под влиянието на наркотици. Записи на Вермахта показват, че над 200 милиона хапчета са били разпределени в армията между 1939 и 1940.

Някои изследвания сочат, че нацистите са създали и стимулант на базата на кокаина, предназначен за войниците на фронта, който е бил тестван в концентрационните лагери. Наркотикът, с кодово име I-IX, e бил тестван в Сахсенхаузен, където записи сочат, че затворниците са марширували близо 100 км без почивка.

Успехът на Светкавичната война, стратегията на нацистите, се е държал на факта, че на никой не му се е спяло, продължава автора. Оказва се, че до 1939 метамфетамина е бил напълно законен. Дори е имало шоколадови бонбони с метамфетамини, предназначени за домакините – за да не се уморяват, вършейки домакинска дейност.

А  документи от армията показват ефекта на Первитин върху войниците. През януари 1942 година на Източния фронт 500 войници са заобиколени от Червената армия при минус 30 градуса. Тогава докторът на отряда решава да им даде Первитин. ''Реших да им дам лекарството, когато започнаха да лягат в снега и искаха да умрат'', пише той в записите си.

''Половин час по-късно те започваха съвсем спонтанно да се чувстват по-добре!'', продължава записа на лекаря. ''После започнаха да маршируват в строен марш, повдигна се духа им и бяха по-внимателни.''

И докато войниците на Райха са били постоянно дрогирани, Олер твърди, че това е нищо, в сравнение с онова, което Хитлер е изпитвал.

В главата ''Друсаният Хитлер'' Олер описва как фюрерът е опитал над 80 различни лекарства, докато е бил начело на нацистка Германия, включително ''примитивна Виагра'', което е било всъщност висока доза тестостерон.

А към края на войната, когато генералите му са предупреждавали, че ще изгубят всичко, Хитлер се е обръщал към д-р Морел, личният му доктор, който му е давал Евкодал – ''братовчед на хероина''. Тогава фюрерът се въодушевявал и се чувствал непобедим. Авторът на книгата дори твърди, че Хитлер е имал страх от инжекции, затова Морел е трябвало да му инжектира повечето лекарства.

А когато Хитлер се е самоубил в бункера си в Берлин на 30 април 1945 той е бил вече заекваща, наркозависима развалина, завършва Олер разказа си за Третия Райх ,повече приличащ на сериала Breaking Bad.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
1
 
9
 
! Отговори
еди кой си преди 8 години
какво друго ще си съчините соросоидчета?
149
5
 
15
 
! Отговори
Брaнник преди 8 години
Вермaхтa през 1942 г. е бил не повече от 8-9 милионa бойци, бaрaбaр с тилови и окупaционни чaсти, кaкви 35 милионa ве ***? Нa източния фронт от 41 до 45 г. руснaците сa имaли числено превъзходство, нa зaпaд и в aфрикa още по- голям дисбaлaнс в ползa нa съюзниците. Товa не пречи рaзбирa се нa героичнaтa Гермaнскa войскa дa ги бие нa всички фронтове
148
3
 
11
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Бре-бре... Много им е взел страха този човек и на американците и на французите и на руснаците и на томитата. Колко години минаха от края на войната и още ги е страх от него. Дрогирани били германците. Дрогирани те, ама направиха и първия компютър, и първия самолет дето не го хваща радар, и ракетите, и атомната бомба, и качиха американците на Луната. Нъл така? Дрогирани били......нещастници. А кога и къде е било първото телевизионно предаване? Реактивните самолети кой е измислил?
147
1
 
6
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Керкенезе!А завалийките мехметчици в Кюрдистан сега са само на цитати от Ататюрк слънцето( който пък през живота си бил основно на мастика,така че може да се брои за остатъчен ефект) и шамари от чавушите(за по- лесно усвояване)Пазиш ли си стария зелен паспорт или си изкара българска лична карта та да стигнеш леко до Германия:-))))Яд ме е само че там ще те броят за българин:-)))))
146
2
 
17
 
! Отговори
юбералес преди 8 години
200 млн. хапчета разделени на 8 млн. души прави по 25 хапа на човек. За 6 години война означава по 1 хапче на тримесечие на човек. В същото време на един солдат се е полагало по 200 гр. водка на ден. А бе голяма веселба е падало в тази война.
145
1
 
1
 
! Отговори
минувач преди 8 години
До 207 - TulskiАбе, ти не можели да мислиш логично...или си дрогиран тинейджър ?Разбира се, че е пропусната запетая...3,5млн., а не 35млм!
144
1
 
6
 
! Отговори
без халюцинации преди 8 години
От 1953 година до 70-те години Цру проведе проекта MK ULTRA. Беше създаден т.н. First Earth Battalion. В него се използваха силно действащи халюциногенни наркотици като ЛСД и Мескалин. Много от войниците полудяха. Имаше и смъртни случаи. От 1972 до 1995 година Пентагона продължи с експериментите с наркотици. Проектът носеше името Star Gate. Също имаше много полудели и умрели.
143
1
 
3
 
! Отговори
Брaнник преди 8 години
Е кaк дa не сa били " дрогирaни" от Вермaхтa, " победителите" още не могaт дa схвaнaт кaкво им се случи 1940-42 г. то не беше бой, a рaзцепвaне при товa меко кaзaно.
142
8
 
7
 
! Отговори
Брaнник преди 8 години
до 200 русофилите подсъзнaтелно се нaдявaт Пуйлото дa е поне мaлко, кaто Фюрерa, обaче Господ е бил московското джудже по плешивaтa гулия с дебелaтa сопa, вместо дa го дaри с кaчествa!
141
0
 
3
 
! Отговори
Ми нивото е такова преди 8 години
Само погледнете събота и неделя като почнат да си превеждат с google статийте след запоя и подробностите, колко грешки има.
140
4
 
7
 
! Отговори
кой? преди 8 години
Защо правите реклама на Адолф Хитлер и на шмъркането на наркотици? Кой ви праща за това?
139
7
 
6
 
! Отговори
хаха преди 8 години
Доказателство за това колко ниско са паднали платените *** - проводници на руските интереси и горещи защитници на Хитлер. Абе келепир да има...
138
0
 
14
 
! Отговори
123 преди 8 години
Ама не само войските на Райха редовно са били ''подхранвани'' с наркотик, а американците в Ирак?Има през годините толкова много разкази на войници, а и на командирите им, че ЗАРАДИ стреса и "фокусираето" в/у мисиите, на всички войници са били давани препарати с наркотично действие? Как си представяте в гореща зона, по всяко време на денонощието, да си функционален и адекватен - готов за бой ? Та то родните ни музикати - и чалга певачици са надрудани на всеки концерт за да издържат 1час концерт!
137
2
 
3
 
! Отговори
Ястреб Велики преди 8 години
"The Greatest Story NEVER Told" Препоръчвам на всеки един да го изгледа този филм.
136
8
 
12
 
! Отговори
Брaнник преди 8 години
изврaтеното съзнaние нa руските лизaчи интиутивно ги бутa дa " зaщитaвaт" Фюрерa, товa е противоестествено неувaжaеми ***! Хитлер нямa нуждa от подобнa либерaло- соц.- ком- болшевишкa " зaщитa", зaщото той сaм по себе си е велик в истинaтa лидер нa Европa!
135
3
 
8
 
! Отговори
до 192 преди 8 години
Оня руснак като уби едно дете и га изхърли в куфар, ти рИва ли против руското посолство? Кажи, драги ми трольчик?
134
3
 
9
 
! Отговори
Хипойл преди 8 години
По скоро въпросният творец и журналистите са на гореспоменатите медикаменти, според мен. Хо хо хо
133
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това новина ли е?Знае се от край време и никога не е било тайна
132
5
 
15
 
! Отговори
до 187 преди 8 години
Утре като искат да ти резнат чурката, защото иначе няма да ти дават социални помощи, с две ръце ще драпаш да отидеш в Русия.
131
1
 
9
 
! Отговори
Психар преди 8 години
От написаното нищо не е вярно!Хитлер и министрите му са били болни от СПИН и ЕБОЛА.Ако не вярвате, погледнете в разработките на кандидат студентите и кандидат парламентаристите т.е. журналистите!