Евтаназия за бебе бизонче в САЩ след "загрижени" туристи

Решили, че му е студено и го прибрали в багажник
17 май 2016 08:01,
13
Евтаназия за бебе бизонче в САЩ след "загрижени" туристи
Снимка: Ройтерс, архив

Бебе бизонче от американския национален парк "Йелоустоун" се наложи да бъде евтаназирано, след като бе натоварено от туристи в багажника на кола и в последствие отхвърлено от стадото си, предаде Асошиейтед прес.

"Миналата седмица посетители на националния парк "Йелоустоун" бяха глобени, защото са качили в автомобила си новородено бизонче и са го отвели от парка, защото се притеснили, че не се чувства добре", обясни в комюнике американската служба за стопанисване на националните паркове.

"Действието им е създало риск за тяхната сигурност, тъй като възрастните бизони защитават много агресивно своите малки. Освен това съприкосновението с хора води до отхвърляне на малките от стадото", се казва в комюникето, цитирано от Франс прес.

Според местни медии става дума за двама чуждестранни туристи, които помислили, че на животното му е студено и затова са го отвели до административна сграда, в която работят служители по сигурността на парка.

Направени са били след това няколко безуспешни опита да бъде върнато при стадото. "Бебето бизон бе евтаназирано, защото бе отхвърлено от стадото си и създаваше опасност, доближавайки се постоянно до хора и коли, минаващи по шосето", се допълва в комюникето.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: бизонСАЩевтаназия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ККК:За съжаление е истина. В официалната ФБ страница на парк Йелоустоун потвърждават. Даже обясняват защо са го убили, макар че за мен нищо не може да ги оправдае! Има достатъчно зоопаркове, които можеха да го отгледат и да си живее дълго...
10
1
 
7
 
! Отговори
нищо чудно преди 8 години
Хамериканска му работа - акъл колкото да си поръчат Макдоналдс и Пепси!
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Но ако се обадиш, че комшията ти е забравил заключена в къщи за два дни котка, тогава да видиш какво става. А така някакси в природата по-натурално. Нещо като нашите роми, които в Пакистан и Индия са пропуснати да бъдат короновани за местни божества.
8
1
 
11
 
! Отговори
ККК преди 8 години
До Анонименимат, но тогава "новината" няма да има поразяващ ефект. ,, та ако това изобщо се е случило това най-вероятно бизончето е още живо... така че да спрем да им правим импресии на тия гадове :)
7
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре де, толкова ли нямат ветеринар, които да се погрижи за него и после като порасне достатъчно да го закарат в някой зоопарк?
6
2
 
17
 
! Отговори
KKK преди 8 години
Баси измислената статия .... даже и да се е случило това невиждам причина някой зоопарк да не го осинови или една от 100те организации дето се грижат за животните там дето също може да го осиновпт ... кво като не може да се върне в дивото ... пак журналистически измислици
5
2
 
14
 
! Отговори
Белия делфин преди 8 години
Ум патки пасе
4
7
 
15
 
! Отговори
bonobo преди 8 години
До АнонименБаси лрогиката.... тия ХАМЕРИКАНЦИ... извадиха страшна логика.. и айдеее на паржоли!..... после идва в БГ и "Хелзинския" комитет ни взема половината бюджет за някой измислена простотия за правата в БГ... на СЪЩИЯ ПРИНЦИП извратен.... езък за бизончето.... че тия дебело-пръдлювци са го изяли на чеверме....
3
3
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ми да го отгледат в зоопарк щом не го иска стадото, веднага го приспали...
2
2
 
31
 
! Отговори
ined преди 8 години
евтаназирано = станало на пържоли
1
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дайте го на Гоцето да го ефтанизира! Ще съди усмихнато до архара!