Китайците, "избелили" чернокож, се извиниха

Производителите на прахта за пране: Не тълкувайте рекламата!
30 май 2016 09:30,
34
Китайците, "избелили" чернокож, се извиниха
Снимка: кадър, Youtube

Китайски производител на перилни препарати се извини за тв рекламата, която мнозина в Китай, а и по света определиха като расистка, предаде Ройтерс.

Още по темата

В рекламата чернокож мъж подсвирва на привлекателна китайка, която му маха да се приближи. После жената пъхва в устата на мъжа капсула с перилен препарат и го набутва в перална машина с главата напред. След като жената отваря капака, отвътре се появява азиатец със светла кожа.

"Изказваме най-искрени извинения и се надяваме, че интернет ползвателите и медиите няма да търсят различни тълкувания на съдържанието на рекламата", заяви компанията.

Публични обсъждания за расова дискриминация не са обичайни в Китай, където водеща позиция има етническото мнозинство хан, но живеят още десетки малцинствени групи, както и растящ брой чужденци, включително от африкански страни, посочва Ройтерс.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
9
 
! Отговори
opps преди 7 години
Брикет не се избелва...Факт!
7
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПрахТА - ами използва се, въпреки че е от мъжки род. Примерно: да ми дишаш прахта. Нещо подобно е примерно с "ДОБЪР вечер", а не "ДОБРА вечер".-Иначе за рекламата - който твърди, че е расистка, не знае какво е расизъм.
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не сьм расист, но реално погледнато тоя народ е доста неинтегриран! Говорят на много на висок тон по улуците! По трамваите с уния телефони!
5
3
 
7
 
! Отговори
Халиф Мезути преди 7 години
6 и 7, имайте предвид, че Мария Нестерова е повелителка на елементарните правоговорни и граматични грешки. Мястото й е пред фритюрника с картофи и двуседмична мазнина.
4
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прахта за пране!!!! И тая се води грамотна!?
3
1
 
17
 
! Отговори
грамар нази преди 7 години
прах - съществително нарицателно име, мъжки род;непълен член-прахапълен член-прахът
2
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Продукта им е за вътрешния пазар и реално тъй или иначе няма да са на загуба. Много шум се вдигна, натиснали са ги отгоре да се извинят и изпълняват.
1
2
 
33
 
! Отговори
боян преди 7 години
извинявайте, че рекламата ни я гледаха стотина милиона човека...хахаха, евала на китайците, не са лоши