Кои са едни от най-богатите жени в света?

Сузане Клатен е най-богатата германка и четвъртата най-богата жена в света
Обновена: 7 юни 2016 22:06 | 7 юни 2016 22:06, Михаела Лазарова
7
Кои са едни от най-богатите жени в света?
Снимка: Reuters

Въпреки че жените са приемани за крехки същества и до ден-днешен биват дискриминирани по отношение на заплащането например, в историята на бизнеса има не едно или две имена на дами, които са доказали, че успешен бизнес може да бъде управляван и от представителки на нежния пол.

В следващите редове ще прочетете любопитна информация за 5-те най-богати жени в света. Според някои източници броят на най-богатите жени е намалял през последната година от 197 на 190, като 33 от тях не дължат богатството си на наследство. Въпреки това САЩ може да се похвали с 65 дами в този престижен списък, Германия с 27, а Китай с 13.

Лилиан Бетанкур

Френска наследница, бизнесдама и филантроп, Лилиан Бетанкур може да се похвали с 37,1 милиарда щатски долара, по последни данни на Bloomberg. На този етап изисканата дама е най-богатата жена в Европа.
Единственото дете на основателя на козметичния гигант L'Oréal, наследява богатството, когато баща ѝ умира. През 2015 година бива принудена да подаде оставка от борда на компанията, а нейното място е заето от 25-годишния ѝ внук Жан-Виктор Майерс.

Алис Уолтън

Втората дама в списъка с най-богатите жени в света е американка и нейното състояние се оценява на 33,8 милиарда долара. Тя е наследница на основателите на компанията Wal-Mart Stores, компания, която притежава клубове, супермаркети в повече от 28 страни. Алис Уолтън завършва финанси и икономика в Университета Тринити в Сан Антонио.

Преди да се включи в семейния бизнес нейни основни занимания били конете и изкуството. На няколко пъти е била арестувана за шофиране в нетрезво състояние. Смята се, че е била виновна за предизвикването на най-малко четири пътни инцидента, като единият завършва фатално със смъртта на 50-годишна жена.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България се забогатява по-различно - тати те вкарва в обществото на своите приятели,които ограбиха пенсионните фондове и заводите, после ти дават малко парички да направиш банка, която да обслужва държавните институции и да пирбира огромни комисионни за услуги, които те принуждават да ползваш... и ето ти 1 млд за десетина години, после продаваш банката и си гледаш живота. Познайте банката .
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Статията не подчертава един факт: огромната част от тези жени са получили богатството си от тате или от скъпия. Някак си скромно е представен фактът, че "от 197, ... 33 от тях не дължат богатството си на наследство".Например немкинята Сузане *** (наследница на голяма част от БМВ) се прочу с това, че един швейцарски жиголо-мошеник я изнудваше за пари. Това е то. "броят на най-богатите жени е намалял през последната година" - доказва, че само профукван натрупаното от мъжете.
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цецка Бориславова, метресата на Борисов?
1
1
 
13
 
! Отговори
ined преди 7 години
Най-богатата жена е Цвета Винетката