Стерилността – единственият вариант за венецуелките

Презервативите и противозачатъчните ги няма по магазините
5 авг 2016 21:43,
65

 Снимка: Reuters

Недостигът на храна във Венецуела, инфлацията и лошите медицински услуги стават повод за все по-честия избор на младите венецуелки за стерилизация. Бременността и отглеждането на деца е невъзможно, разказва Ройтерс.

Младите жени прибегват до стерилността, тъй като традиционните контрацептиви като презервативите и противозачатъчните хапчета са почти изчезнали от рафтовете по магазините.

"Да имаш дете сега означава страдание", разказва Милагрос Мартинез, която чака пред лекарския кабинет за оперативна контрацепия.

28-годишната жена е касапин в бедните покрайнини на Каракас. Решила се на операцията, след като родила второ, непланирано дете. Не може да намери противозачатъчни хапчета.

Всекидневието на Милагрос е постоянно търсене на храна. Става посред нощ, за да се реди на опашки, излизащи извън супермаркетите. Понякога взима и децата си с нея.

"Малко ме е страх от стерилността, но я предпочитам пред това да имам още деца", разказва тя.

Милагрос е една от десетките жени, качили се на автобуса от гетата в 4 сутринта, за да отидат на специалния ден, посветен на безплатна стерилизация в богат район в Каракас. Местата, на които се прави интервенцията са над 40 само в Каракас.

Засега няма официална статистика за това колко жени са прибегнали до стерилизацията, но лекарите твърдят, че все повече жени идват при тях за тази процедура. Знае се, че има близо 500 жени, които чакат за процедурата.

Римокатолическата църква има голямо влияние във Венецуела, а църквата отхвърля всякакви форми на контрацепция или аборти, освен ако животът на жената не е в риск. Архиепископът на Мерида, Балтазар Порас, смята, че увеличаването на броя стерилизирани жени е варварство.

Кризата във Венецуела предизвиква почти ежедневни бунтове за храна. Тя удари средната класа и бедните, които до скоро бяха бастион на подкрепата на Уго Чавес. Бременните жени бяха особено засегнати от кризата, тъй като витамините и добавките изчезнаха. Те трябваше да раждат в лоши условия в болницие, а за децата им няма памперси, детски храни илекарства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
9
 
1
 
! Отговори
v преди 7 години
До ВрабчеИма огромна разлика между това сам да си правиш нещо на себе си, което е грях (онанизъм) и да го правиш с собствената съпруга или съпруг, което не е грях, но да се пазиш с методи, които не са аборт. Неможе да се ражда непрекъснато, да се стои в стрес или да се лишавате един от друг, защото това води до друг грях- РАЗВОД. Питай в православната църква, ако на мен не ми вярваш. Останалото е предизвикване от лукавия.
35
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да живее комунизма и диктатурата!
34
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Надарените африканци - единстения шанс на ***!
33
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Душата на *** е чиста като вътрешността на сметоизвозващ камион в работния сектор. Така вони.
32
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ВрабчеМи връй си я обичай там бе, кво дириш в България?
31
4
 
4
 
! Отговори
някой преди 7 години
Познавам младо момче от Венецуела. Разказа ми за кризата там, било много зле... Ядат само веднъж на ден....
30
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ах този бленуван комунизъм, ах как хубаво беше, ах защо не може да се върне! Малко останаха блажените проспериращи страни - Венецуела, Северна Корея и разбира се Майка Расия - оазиси на богатството, просперитета и качествения живот!
29
3
 
7
 
! Отговори
dodo преди 7 години
Е това е Ужас
28
17
 
16
 
! Отговори
онбашията преди 7 години
нашия социализъм беше хиляда пъти по добре от техния, що така? единствената разлика дето се сещам е че техния е демократичен, а нашия не беше чак толкова демократичен. май май демокрацията не прави манджата по-вкусна
27
4
 
41
 
! Отговори
До 37 преди 7 години
Казваш, това било единствен вариант и за тукашните от Факултето и Столипиново?Доброволно няма как да стане. Да не са луди? Нали това им е основният начин за набавяне на средства за съществуване?Единствен спасителен вариант за държавата и нацията ни е примерът на Мао Дзе Дун отпреди 50 г. - глоби и всякакви други санкции, ако някоя от тези роди повече от едно дете и лишаване на всичките им деца, освен първото, от всякакви бонуси, вкл. и от безплатна медицинска помощ. Китайците действаха така!
26
3
 
26
 
! Отговори
И те като нас преди 7 години
До Анонимен 39Така постъпваш ти. Но я накарай Бай ***/н/г/ал да си прекрати кефа точно преди сюблимния момент.По акъл и темперамент повечето венецуелци не са много по-различни от нашите екзотични сънародници. Но за разлика от нашите, Уго Чавес не глези онези с 22 вида помощи и безконечно платено майчинство и те са се видели на дереджето на основния етнос в България - предпочитат да не раждат или да се ограничат с 1-2 деца, за да могат да ги изхранят.
25
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какъв е проблема да не правиш деца? 16 години си правя секс без кондом и деца без да искам не съм правил никога - вадиш пищова и стреляш нейде другаде.Само жалка пропаганда...
24
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Стерилността единственият вариант за венецуелките"---Марче, стерилността е ЕДИНСТВЕНИЯТ ВАРИАНТ ЗА НАШИТЕ ВЕНЕЦУЕЛКИ от Факултето, Столипиново и другите махали по цяла България, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!
23
15
 
2
 
! Отговори
v преди 7 години
До ВрабчеКое му е извратеното, когато имаш няколко деца, може да се пазиш или временно поради сериозна причина. А ти знаеш ли, че лишаването от един друг е отлична предпоставка за изневяра?"Не се лишавайте един друг от съпружеско сношение, освен ако бъде по съгласие за малко време, за да се предадете на молитва, и пак бъдете заедно, за да не би Сатана да ви изкушава чрез това, че не можете да се въздържате."(1Коринтяни 7:5).Грях е са абортът ранен или късен. Останалото са католически измислици
22
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мога да съчиня много по-правдоподобен фейлетон.Ройтерс губят форма.
21
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това с прекъсването върши някаква съмнителна работа, но само при първия акт. После когато повтаряш в уретера винаги остават сперматозоиди които могат да компрометират иначе добрия секс дори и да го извадиш и пет минути преди еякулацията.
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, ама си правят собствена марка таблети....или това май беше в КНДР...Абе все тая
19
6
 
23
 
! Отговори
Браво на Мъдуро преди 7 години
До това води социализма във Венецуела !
18
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защото жена ти пие хапчета без да знаеш.
17
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 22 Ми ти чакай в последната секунда преди изпразването да си го изкараш и след това се чуди защо жена ти надула корема. Аз си го вадя 3-4 секунди преди да се изпразня...досега за 10 години секс защо нямам нежелана бременност от жена ми при този метод?