Ретро: Гимнастиката в СССР наравно с учението

Когато физиката на децата става важна като знанията
15 авг 2016 20:00,
41

 Снимка: klyker



Трудно е да си представим, но в поствоенен СССР, когато голяма част от държавата е била в руини, в училищата предлагат на децата не просто знания.

Чрез въвеждане на гимнастиката като част от учебния процес властта поставя физическата подготовка на децата наравно с класическите знания. Вижте!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: спортгимнастикаСССР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Правилно преди 7 години
До рускиня до 34Правилно предполагате. България е имала редица постижения в самолетостроенето.Първият конструиран от българин самолет"Йорданов -1" излита у нас през 1915, първото серийно производство датира от 1925.Самолетостроенето в България е спряно след Втората световна война под съветско давление.
22
1
 
0
 
! Отговори
Валя преди 7 години
Па хубави рускинчета! Стройни, меко-женствени. Красива порода. И мъжете ги бива, но жената краси света.
21
0
 
0
 
! Отговори
Валя преди 7 години
Хората са в добро състояние. Няма много тънки, няма дебели. Изглеждат физически здрави. Не се усмихват, много са сериозни и състредоточени.
20
0
 
1
 
! Отговори
рускиня до 34 преди 7 години
Предполагам,че самолети, влакове и кори са изобретение на българина? Иначе защо ли ще го ползвате? Дотук май само чушкопек е изобретихте, пък надуване ,все едно на Юпитер кацнал.
19
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Помните ли че бяхме пионерчета?Това е английска дума, открадната от руснаците.Обръщението към пионерчетата беше:-Бъдете готови!Те отговаряха:-Винаги готови!Тези думи руснаците са ги крали от скаутите в САЩ.Руснака само присвоявва и копира, нищо не може да измисли сам
18
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
наравно с дрогата
17
2
 
0
 
! Отговори
Gost преди 7 години
Физзарядка гледан преди две години на морето бе останал спомен от едно време кои като закъснее висеше по вратите простотия от класа
16
6
 
6
 
! Отговори
1 преди 7 години
Няколко неща ми правят впечатление от тези снимки:1. Снимките са изключително "непринудени".2. Хората на снимките са много "усмихнати" и "щастливи".3. Средата в която се обучават и дрехите които носят говорят за една "заможна" средна класа.През онези години беше така. Не можем да виним фотографа. И той петилетен план е изпълнявал.И на него не са му дали свобода да снима каквото иска и както му харесва.
15
4
 
7
 
! Отговори
Разбиращ преди 7 години
До 21Нормален ръст за тези години.Сега се смята за нормално 16 годишни, да са по 1.80... Да продължаваме със ГМО-то и след 20 години 2.10 ще е нормален ръст за 16 годишните.
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
През какви ли не уродливости ще премине това кълбо.
13
0
 
5
 
! Отговори
до 21 преди 7 години
това щях да напиша - колко са високи тези девойки и юноши.
12
2
 
3
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
Ама защо днес няма пияни руснаци и ладички?Къде е зЕлка Бацилeвa?Защо пак спи в обора?А?Оооо, така ли се пилеят субсидии?
11
0
 
4
 
! Отговори
СЛУХ преди 7 години
Пуснатия СЛУХ че Дойче Банк спешно търси от ЕЦБ кредит (многомилиарден) беше забанен.НО ДБ и без бан е с двата крака в грооба, инересно а Марче не като твойте АРХИВИ.
10
1
 
1
 
! Отговори
Така е преди 7 години
До Анонимен 17 От спорта се умира.
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До байхуйе днес е на мода нарко-зависимостта, няма как спорта възпитава, наркотика развращава, не е ена мода днес спорта, за тва децата се търкалят (ако не са на диета), но са блажено напушени и по-лошо
8
0
 
2
 
! Отговори
Питам преди 7 години
До Анонимен 6 Подиграваш се , нали ?
7
11
 
9
 
! Отговори
Така е преди 7 години
Руснаците отричаха гените , докато Американците не снимаха ДНК и РНК с електронен микроскоп и ги показаха.А преди това акдемик Лисенко води на пленум на ЦК на КПСС една знатна звеноводка каято твърди че засадили ряж , а ожънали пшеница.Тоест атмосферните условия са всичко.Това е само един от десетките примери когато братушките отричат почти всичко в науката , постигнато от цивилизацията.
6
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Teзи системи, макар и изпълнявани в не толкова добри помещения и условия, са били взаимствани от най-добрите училища. Дори ведрината, която трябваше да правят учениците е научно подкрепено, че повишава бодростта и концентрацията. Сега всичко се усмива, защото било не ефективно. Защо не дадат гетата с черни, където са свободни от всякакви задължения. Това се опитват да наложат в България. Само псевдо ценности. В т.нар демокрации почти всеки живее на кредит.
5
0
 
16
 
! Отговори
дв/кв преди 7 години
Дааа.... "Здрав дух - в здраво тяло"!Без стероиди, като във днешните фитнес зали, където мнозина са дооооста далеч от Духовното!!!!
4
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредната доза долнопробна антируска пропаганда. Материал за жалките имбeцили да си изливат злобата срещу Русия.