Британските учени отсякоха: Вълк единак сте? Умник!

Повечето интелигентни хора се чувствали по-щастливи, когато са сами
Обновена: 19 авг 2016 22:54 | 19 авг 2016 22:54,
32
Британските учени отсякоха: Вълк единак сте? Умник!
Снимка: архив Reuters

Според проучване, публикувано от Британското психологическо дружество, хората с по-висок коефиент на интелигентност се чувстват по-щастливи, когато са сами, отколкото в компания, пише в. "Метро".

Изследването обхванало 15 хиляди граждани на възраст от 18 до 28 години. От него проличало, че по-умните британци изпитват по-малко удовлетворение от живота, когато встъпват в чести социални контакти с близки и приятели.

Те предпочитат да гледат филми в уединение, да четат книги или да се фокусират върху кариерата си. Това им доставя значително по-голямо удоволствие, отколкото шумните компании и нощните посещения на пъбове, отбелязва БТА.

Някои от най-големите гении на човечеството са били известни с това, че са живели като единаци. Алберт Айнщайн обичаше да казва: "Монотонността и самотата на уединения живот стимулират креативността на ума".

Стивън Спилбърг, считан за един от най-заможните режисьори в Холивуд,също е известен със затворения си начин на живот. Той предпочита да гледа филми в частен киносалон, вместо да се явява под светлината на прожекторите. Създателят на Facebook Марк Зукърбърг беше описан във в. "Ню Йорк таймс" от Шерил Сандбърг като "срамежлив и интровертен". Таблоидът заключава, че на умниците им отива да бъдат вълци-единаци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: щастиесамотници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
3
 
! Отговори
Анализатора преди 7 години
Има една максима , че "общуването" и "мисленето" са несъвместими !
17
1
 
2
 
! Отговори
Relaxi преди 7 години
Ee 1 pravilno razsyjdava , kakvo? Samo minusi, ne e li prav... taka e, vie da ne bii da iskate da kajete , 4e sami shte ste si po dobre, i trqbva da ostareeteergeni, t e tazi teza li zashtitavate, 4e trqbva da ste sami, no pyk umni razbirash li, no za kade, semistvoto i decata sa nai vajni a za tqh e nyjno da si s jena. Napalno podkrepqm nomer 1 !!!!! I e prav.
16
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 1Жалкия му самотен живот не струва и едно пени.
15
0
 
0
 
! Отговори
Relaxi преди 7 години
Na men li pishesh ?
14
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Умник... И коя жена иска такова умно? Никоя. За това стават Вълчо.
13
0
 
0
 
! Отговори
Relaxi преди 7 години
На релакси ще трябва да внимававаш , какво му казваш.... на колене поданико, може и да те пощадя, но не мисля да го направя... опорочителите, трябва да бъдат обезглавявани от мен, така че се научи ти с уважение да се обръщаш към мен , ако не , мълчи!Аз съм RELAXI the KiNG
12
1
 
22
 
! Отговори
Напълно вярно! преди 7 години
Творческата и интелигентна личност ИМА нужда от уединение и самовглъбяване, а не от безлични разговори с който и да е. Но "вълк единак " е прекалено грубо определение за такива хора. Те обичат контактите с другите, но само ако са смислени и стимулиращи. Лили Иванова беше казала: "Само глупаците могат да се чувстват самотни, когато са сами!" Можеш да си най -самотен точно когато си заобиколен от много хора.Или от неподходящите. Интелигентните са интровертни и бързо се изтощават от околния свят, имат нужда от уединение за "презареждане".
11
0
 
16
 
! Отговори
Индеферентен преди 7 години
Всеки да живее както намери за добре стига да не пречи и да не е в тежест на другите.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Absolutno. Bratvejite na glupcite samo umoriavat
9
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако жена ти е грозна като англичанка е нормално да си вълк-единак, даже и вълк-пееерас може да станеш.
8
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те британските "учени"и умници отсякоха и, че е по-добре да са вън от ЕС, и сега вият като вълци-единаци.
7
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Британските учени отсякоха" след това всичко е бе значение!
6
15
 
5
 
! Отговори
Хейтър Тролев преди 7 години
Първия коментар имам усещането ,че искаше да каже ,че като си сам цял живот , щото не си *** --- ще останеш без деца , които са тези осмислящи живота на един човек.Сещам се за една много красива българска песен - Светът е за двама ....
5
2
 
9
 
! Отговори
от 7 преди 7 години
Това дава възможност на аналитичния подход да решава много по сложни задачи.Но в живота няма само сложни задачи, които да се решават има и понякога и доста елементарни.Но при елементарните задачи може да отнеме на аналитичния подход много време, докато да се решават в реално време става много бързо.Така че всеки подход си има предимства и използването на само един от тях води до усложнения при начина на живот на индивида.Без крайности моля ,за да нямате проблем.
4
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да обмислиш и анализираш някакви данни определено усамотяването помага ,дори и да е много объркана информацията имаш време да я подредиш, това дава възможност да работиш с по сложна информация с времето,При мислене при контакти с други хора,се стараеш да обработваш само тази информация която бързо можеш да я обмислиш ,за да можеш да я върнеш в реално време и няма задълбочаване на анализа.И двата метода си имат своите предимства, но дълбокия личен анализ на нещо, става чрез усамотяване.
3
2
 
62
 
! Отговори
444 преди 7 години
Имам усещането, че на прекалено общителните хора им е скучно със самите себе си, те прехвърчат от цвят на цвят,не им стига търпението и концентрацията да се задълбочат в хората,в себе си,в ситуациите. Това ги прави по-малко аналитични,повърхностни и не оценяващи потенциала на хората които срещат. А по-интелигентният човек не се хаби за повърхностни контакти,само и само да не му е скучно,на него просто никога не му е скучно сам или с малко контакти,макар и той самият да изглежда скучен понякога.
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 1Може и да е така, но няма гаранция че ако си живял непрекъснато сред хора като млад и здрав няма да се окажеш самотен на стари години или като болен. Освен това, не става дума за пълна изолация а за това какви дейности носят повече удоволствие. Днес бг не са обяснили добре за какво става дума.
1
2
 
33
 
! Отговори
Чърчил преди 7 години
Вярно е...когато съм се усамотил чувам по добре вътрешния си глас а той ми дава много добри съвети...факт!!!