Търсят се доброволци – за тестване на ползите от червено вино

За съжаление обаче те няма да приемат вино на корем, а само капсули
27 сеп 2016 10:52,
7
Търсят се доброволци – за тестване на ползите от червено вино
Снимка: архив Reuters

Британски учени от университета в Нортъмбрия търсят доброволци за доказване благотворното въздействие на ресвератрола, съставката, която се сдържа в червеното вино, пише в. "Метро"

Екипът на Тимъти Ишъл обаче няма да предлага на участниците в експеримента да пият червено вино на корем. Вместо това те ще трябва редовно да приемат ресвератрол на капсули по три пъти за 7 дни.

За тестовете те ще получат по 30 британски лири седмично. Изследването е изцяло академично и има за цел да установи как ресвератролът увеличава кръвния поток към мозъка. И как вследствие на това се подобрява паметта, концентрацията и скоростта на реакциите.

Учените търсят доброволци между 50 и 70 години, но си имат и условия - да не са пушачи и поне 24 часа да не са пили алкохол, пише БТА. Е, набират се и по-млади доброволци на възраст между 18 и 35 години. Те ще трябва да приемат ресвератрол в камера, която ще симулира налягането на голяма надморска височина, когато е налице кислороден глад.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
tgrthhr преди 7 години
"30 британски лири седмично" - на чистачката плащам толкова за 2-3 часа...
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тереза Мей: Искам и аз. Ще има ли джин?
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Михаил Миков: Къде да се запиша за тая поулезна поулза, хлъц?
1
0
 
9
 
! Отговори
Познавам преди 7 години
доста хора,които от години тестват абсолютно на доброволни начала и без да искат пари,благотворното действие на ракията в/у човешкия организъм.