С по 20 цигари на ден и чаша вино Мейси навърши 102 г.!

Пуши от 75 г. насам, не твърди, че това е тайната на дълголетието
7 окт 2016 14:44,
30
С по 20 цигари на ден и чаша вино Мейси навърши 102 г.!
Снимка: Facebook

Животът на рожденичката Мейси Странг е далеч от онова, което смятаме за здравословен, но тя навърши 102 години.

Тя не твърди, че това е тайната на дълголетието, но пуши по 20 цигари на ден от 75 години насам. Също така пие и по чаша червено вино преди лягане.

65-годишният й син казва, че любимата храна й са бананите. Любовта си към плода развила, докато работила като журналист.

Винаги пушила, докато е на пишещата машина, а липсата на време я принуждавала да хапва набързо по един банан и да продължава с работата.

Започнала да пуши още като тийнейджър, но ги спряла за малко. Озовала се в болница със счупена ръка.

Заради възрастта на жената и здравето й синът й се съмнява, че хората придобиват всички проблеми от цигарите. Доказателство за това била й смъртта на баща му, съпругът на Мейси. Той спортувал редовно, но починал на 65 г.

Мейси не приема никакви лекарства, няма нужда от тях. Това е рядкост за хора на подобна възраст. Нещо повече, тя дори не изглежда като столетник.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
4
 
! Отговори
ха ха преди 7 години
всички димящи имат такива легенди :) ... живяли си с по кутия на ден до дълбока старост . аз лично съм погребал вече 3-*** пушачи познати и то преди да навършат 50г. вервайте на такива статий :) па в квартала сигурно от тия дето и пият и пушат поне 10-*** има преди 50г. да навършат... пушат три типа хора: глупавите, бедните и младите... може и да е комбинация от трите ;)
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
15, ако има пушач в семейството, другият иска или не иска става пасивен пушач, а пасивното пушене е поне толкова опасно колкото активното!
20
1
 
6
 
! Отговори
Марк Твен преди 7 години
Всеки пушач знае по една история за столетник или 80-90 годишен дядо или баба доживели до дълбока старост пушачи, както и истории за млад човек починал млад без да е пушил.По-важното е да видим къде ли са сругарите и другарките пушачи на тази дама. Защо е сама?Винаги има изключения.Може ли всеки един пушач да каже, да аз ще съм изключение и няма да се разболея.Има ли такива които пушат цигари на кутиите на които да пише:Пушите цигари които няма да ви разболеят, освен това намя да платите за тях.
19
0
 
8
 
! Отговори
стара чалга преди 7 години
ой, яж бананите, с тях вечно ще си млад - пееха през 90-те..
18
1
 
16
 
! Отговори
smoki smoki преди 7 години
Е как па е доживяла 102, тази жена не чете ли надписите по кутиите цигари, не гледа ли картинките .... да е жива и здрава жената, бананите са много добър плод!!
17
5
 
11
 
! Отговори
хгхг преди 7 години
забравили сте отдолу да напишете:платена реклама Булгартабак
16
1
 
8
 
! Отговори
аз преди 7 години
писна ми от вашите реклами
15
1
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
До НЕЩО ЛЪЖАТ Прав си приятел. Кажата и отговаря на 150 г.
14
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Започнала да пуши още като тийнейджър, но ги спряла за малко. Озовала се в болница със счупена ръка."---Изводът е: Ако пушач спре цигарите (даже и за малко), ще се озове в болница със счупена ръка. Много интересна причинно-следствена връзка. :)На Марийчето и друг път (даже многократно) съм писал да си чете материалите преди да ги "постне в сайта".
13
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако човек се стреми към дълголетие, и да речем не пуши, храни се с био храни и тем подобни, какво ще получи насреща? Ще получи удължаване на живота си (евентуално) в неговата най-скапана част - старостта! Това е "бонусът". А и човек да се страхува от смъртта е смешно. С нея нищо не приключва, а напротив!
12
2
 
8
 
! Отговори
А1 преди 7 години
Генно-модефицираните продукти, които употребяваме ежедневно, със стреса и динамиката на живота, с вредните енергитични полета, които ни заобикалят (електричество, телевизори,компютри, мобилни телефони и мн. др.) - неминуемо оказват влияние на нашия имунитет, който пък от своя страна е гаранция за дълголетие, без да пренебрегваме и социалните фактори, разбира се!!!!
11
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако както казвате, дълголетието е въпрос на ген, то непушенето и въздържанието не би променило продължителността на живота. Дядо ми пушеше по две кутии и почина на 96г. Баба ми почина на 76 от рак, без да е запалвала цигара през живота си. Така че не очаквайте чудеса от т.нар. здравословен начин на живот. Така мисля.
10
0
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
С нейната рецепта ние,българите трябва да сме минали орлите по дълголетие.Пием не по 1 чаша,а по кило вино и пак нищо.Дали не е само до банана?
9
1
 
9
 
! Отговори
Иво преди 7 години
Оределен процент от човечеството е имунно и на вируса ХИВ и не може да се разболее от СПИН. Това обаче не означава, че повечето хора не могат да се заразят с вириса ХИВ.Същото е и с цигарите и рака. Някои хора имат гени, които ги защитатават от рак, но повечето хора се разболяват от рак ако пушат.Здравословният живот, като пише по долу един съфорумец не е за подценяване!
8
0
 
15
 
! Отговори
Ot London преди 7 години
До НЕЩО ЛЪЖАТНе съм съгласен. Правя ремонти по общински жилища в Лондон, и на 2 пъти съм виждал подобни бабета. едната беше над 80 години , пуши от тийнейджър по 1 кутия на ден. Докато бачках, съседката й я зареди с 2 пакета цигари. Жената живееше сама, съвсем добре с акъла, и доста подвижна за годините си. Другия случай беше подобен, само че бабата беше към 90те, и малко недочуваше. Но и 2те бяха в отлично настроение и с висок дух, може и ген да има, не знам
7
5
 
12
 
! Отговори
Банкянски толуп преди 7 години
Що пуши тая бре, а? Не знае ли че Тикваро забрани да се пуши? Нема да пушиш бабе! Че Простаков ше ти прати Гешанова зомбата да те следи и да те каже на бездим орг да те глобат ...
6
5
 
13
 
! Отговори
Край преди 7 години
Те Герб мислеха нея да я правят президент ама не била българска гражданка и така се стигна но ЦЦачева.
5
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
пуши си жената ама качествени цигари, не като *** тук.
4
0
 
17
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
"Започнала да пуши още като тийнейджър, но ги спряла за малко. Озовала се в болница със счупена ръка." Горкият Йов-ков.
3
22
 
10
 
! Отговори
НЕЩО ЛЪЖАТ преди 7 години
"пуши по 20 цигари на ден от 75 години насам".Това не е вярно, поне за жената на снимката. Мога да разпозная кожата на почти всеки страстен пушач с 20+ години стаж. Тази кожа на снимката не е такава, в това съм сигурен. Гарантирам.