Руска Надежда. Тя ще го защити с гърдите си

Жена телохранител за най-интересното в нейната работа
18 окт 2016 18:40, Елка Василева
21
Руска Надежда. Тя ще го защити с гърдите си
Снимка: страницата на Надежда Михайлова във ВКонтакте

Професията телохранител по традиция е смятана за мъжка. С нея се асоциират здравеняци с черни костюми и тъмни очила. През последните години обаче бодигардове стават и жени, които могат да очароват нападателя и след това да го неутрализират с няколко точни удара.

За тънкостите в работата на железните дами пред Лента.ру разказа Надежда Михайлова, основателка на първата в Русия школа за жени телохранители.

Като момиче Михайлова е спортувала много. През 1992 г. е изучавала бойни изкуства в манастир в Китай. Бойни умения придобива през 90-те години в структурите на държавна сигурност, а след това 7 години работи като лична охрана.

Михайлова твърди, че жените могат да бъдат отлични телохранители, способни да бъдат конкуренция на мъжете. Често пъти те са по-внимателни и не се поддават на отвличащи маневри, които могат да объркат здравеняците охранители.

"Имаше такъв случай - разказва Надежда. - Колата с охраната чакаше клиента в двора. Неочаквано пред входа мина момиче, доста оскъдно облечено. Всички мъже охранители веднага приковаха поглед към нея. За техен късмет в екипа им имаше жена. Всъщност тя съобщила на мъжете, че в двора е влязла колата с клиента. После се оказало, че негови неприятели искали да го сплашат и за отвличане на вниманието на охраната изпратили полуголото момиче. Но благодарение на реакцията на жената телохранител замисълът им се провалил".

Едно от главните предимства на жените бодигарди е тяхната незабележимост. Клиентите често ги представят като свои роднини или ги назначават във фирмите си като обикновени служители, така че дори колегите им не знаят, че те са телохранители. Понякога поради тази причина се случват куриози.

"Един клиент мъж си взе за охранител жена, но решил да не казва на никого за това – нито вкъщи, нито на работа – разказва Надежда. - Всичко било добре, докато жена му не разбрала, че тази дама съпровожда мъжа й навсякъде. Тя наела частен детектив да ги следи. Веднъж обаче той си пострадал от охраната. Едва след това клиентът трябвало да каже на съпругата си за какво става дума".

"Жената телохранител задължително трябва да е привлекателна – продължава Надежда. - Физическите данни са естествено важни /например ръст не по-нисък от 170 см/. Но мъжката фигура в тази професия е по-скоро минус за слабия пол. Защо клиентът да наема мощна жена, по-добре да си вземе на работа мъж. Дамата телохранител трябва да е мила и женствена, но без да се набива на очи. Това е нейното оръжие".

Веднъж от това се възползвала и самата Надежда. Тя влязла във входа преди клиента си, за да провери дали там е безопасно. Пълна тъмнина – това я накарало да е много внимателна. Изведнъж пробляснало огънче – единият от престъпниците, чакащи във входа, запалил цигара. Мъжете, устроили засада, не реагирали на Надежда – те не можели и да си представят, че тя е телохранител. Секундите обаче, през които светело огънчето, били достатъчни за бодигарда, така че тя моментално да оцени обстановката и със серия от удари да просне мъжете на пода.

"Понякога незапознати хора казват, че жената телохранител е безсилна пред мъж и не може нищо да направи – казва Надежда. - Истината обаче е, че тя няма да му е спаринг, като в киното – за това просто няма време. Бодигардовете изучават това, което е забранено в спорта – неочаквано въздействие върху болезнени точки, различни болезнени прийоми. Секунда и на противника вече е счупено коляното, пръстите, носът, нанесена е коремна травма. И готово – той е изведен от строя. Да се провеждат показни боеве с нападателя е просто глупаво, това е крайна мярка".

Смята се, че жените не са способни да стрелят в главата. Надежда обяснява, че при нападение обикновено трябва да се стреля от разстояние 5-7 метра, при това в движение. В такива условия просто не е нужно да мислиш къде ще попадне куршумът. Още повече, че нападателите обикновено са с бронежилетки. Затова телохранителите и от двата пола се стараят да уцелят предимно краката, ръцете или главата, при това с автоматична стрелба. Отговаряйки на огъня, те отвеждат клиента на безопасно място и едва оттам имат възможност да се целят и да избират къде да насочат поредния куршум.

Подготовката на телохранителя професионалист отнема средно три години. Освен бойни изкуства и умения за боравене с оръжие бодигардовете учат и право, основи на етиката, чужди езици, първа медицинска помощ, екстремално шофиране. Задължително за телохранителя е и висшето образование. Като цяло, колкото повече знае и умее, толкова по-търсен на пазара е той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Ах преди 7 години
Това жужи на младини ли е?
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изглежда в Русия е по зле от Дивия запад пред 150 години.
13
3
 
2
 
! Отговори
Пре преди 7 години
Браво на руската жена, не е като американските, дебела и грозна!
12
0
 
6
 
! Отговори
СДС преди 7 години
ЕТО КЪДЕ БИЛО НАДЕТО МИХАЙЛОВА, БЕШЕ СЕ ПОКРИЛА, АМА Я РАЗОБЛИЧИХА, ЗАЩИТАВА С ГЪРДИТЕ СИ, Е, КОЙТО Й, ... ПЛАТИ ;)
11
4
 
8
 
! Отговори
КМД преди 7 години
До АнонименТая е по-мъж от охранителчето от Банкя.---Това "актив" ли е ... а кюфтетата, кой ше пържи?
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая е по-мъж от охранителчето от Банкя.
9
1
 
6
 
! Отговори
КМД преди 7 години
До gtfТова значи, че ако мен ме няма, наследниците ще бъдат в сигурни ръце.---тя тая няма да има наследници ... освен от епруветка!
8
4
 
19
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
до 4"Отвратително излъчване" ...Викаш друго си е привлекателното излъчване на Цецка Цачева, нали ?! :)
7
3
 
15
 
! Отговори
gtf преди 7 години
До КМДстрах те е да не те пердаши ли ? Аз пък лично харесвам жени, които могат да се справят в екстремни ситуации сами. Това значи, че ако мен ме няма, наследниците ще бъдат в сигурни ръце.
6
14
 
11
 
! Отговори
До 4 Анонимен преди 7 години
"Мразя всичко руско вече, заради платените руски *** в БГ."Това е целта. Омразата е същността, основната цел на тези, които финансират руските ***. При това няма значение кого мразиш. Важното е да мразиш силно. В този момент ти вече си загубил християнските, традиционните, важните ценности. Следователно, в този момент ти вече си от другата страна, т.е един от тях.
5
12
 
9
 
! Отговори
КМД преди 7 години
Жена телохранител за най-интересното в нейната работа---това не е жена , мъж в женски образ ... п.п. момичета и жени - не подражавайте на такива "персонажи" .... останете си жени, ако не искате да сте сами!
4
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отвратително излъчване.
3
34
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мразя всичко руско вече, заради платените руски *** в БГ.
2
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак ужасно простошко заглавие!
1
2
 
18
 
! Отговори
Б.Г. преди 7 години
Чувствам се застрашен! Искам да се защитя в гърдите си, Наденка. Такива Жени харесвам, не принцески.