Плешивите мъже: Секси, силни, властни...

Така поне ги възприемат околните, сочи експеримент
16 сеп 2017 21:17,
32
Плешивите мъже: Секси, силни, властни...

Плешивите мъже се възприемат от околните като по-мъжествени, по-властни и с 13 процента по-силни физически, отколкото са в действителност, съобщава в. "Дейли мейл".

Изданието се позовава на проучване на учени от университета в Пенсилвания. То донякъде обяснява екранния успех на плешивите екшън герои от калибъра на Брус Уилис, Вин Дизъл, Джейсън Стейтъм и Дуейн Джонсън-Скалата.

В първия експеримент 59 студенти, 39 от които жени, разглеждали снимки на мъже с обръснати глави, а после подобни типажи с коси. Първите били оценени като по-властни и доминантни.

При втория тест били включени 344 участници, половината от които представлявали нежния пол. Учените им показали две снимки на един и същ мъж. Когато косата била премахната дигитално, мъжът бил възприеман като по-висок с 2,5 сантиметра и с 13 процента физически по-силен, отколкото в действителност.

Третият експеримент обхванал 552 души. Те получили писмени и устни описания на различни мъже. Хората без коса или с обръснати глави били оценени като най-мъжествени. Единственият мрачен тон в картинката? Плешивците изглеждали с 4 години по-стари от действителното в очите на участниците и в трите теста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: сексапилплешиви мъже
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Eгати и орангутана!
4
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде сега, реклама на плешивците. Които се увеличават, заради вредните храни. Що засяга предимно бялата раса?
3
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защото подсъзнателно асоциират плешивата чутура с долната такава :)))) И си викат, олеееее, ква е голема... И лъскава :)))))
2
14
 
23
 
! Отговори
до 2 преди 6 години
Говори за себе си. За мен са секси.
1
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едва ли на тоя свят има човек който иска да оплешивее.Тези изредените супермени се възприемат така защото винаги навсякъде по медиите изявите им са свързани със почти извънземни физически способности.Скалата преби 10 човека,раниха го с гранатомет,наръгаха го няколко пъти,палиха го блъскаха го и стреляха и той пак уби всички.Не човек а машина.