Наплив: Гръцките плажове пълни с туристи, сянката - кът

Общините спешно издават разрешения за още чадъри
Обновена: 30 юли 2019 10:44 | 29 юли 2019 14:19, Веселина Йорданова
69
Наплив: Гръцките плажове пълни с туристи, сянката - кът
Снимка: flickr

Гръцките плажове се задъхват от туристи. На много места предоставените чадъри с шезлонги не достигат за всички желаещи и общините издават по спешност разрешения за допълнително поставяне на сянка, предаде БНР.

Още по темата
Стига се до непознат досега феномен - туристите ходят рано сутрин на плажа, за да си запазят място със сянка и шезлонг. Традиционните цени са консумация на едно кафе.

Общинските власти следят стриктно спазването на наредба, която задължава от двете страни на заведенията на плажа да има оставено свободно разстояние от поне 15 метра ширина за достъп на почиващи, които имат свои чадъри.

Избор на туристите е дали ще платят за сянка или сами ще си осигурят такава, но е забранено да се затваря достъпът до плажа.

Повечето туристи вече предпочитат да пият кафе на плажа, с което плащат и ползването на чадър и шезлонг за целия ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
6
 
50
 
! Отговори
Кирето преди 4 години
Просто услугите в Гърция и Турция са по-качествени.Тук хотелиерите гледат да минат тънко,а цените са високи,а обслужването 0.Имаме какво да предложим,да,но туризмът не се развива качествено.Хотелите и услугите са посредствени,няма нещо което да те задържи.Имаме планини и язовири-и там същото.Защо не се развива рибното стопанство-консерви,внос,износ. Планински язовири много, пук пъстърва внасяме.У Швейцария по планините крави,а тук къде са? Млякото е бизнес за милиони. Един шоколад български няма
15
5
 
51
 
! Отговори
Измислено е преди 4 години
Сядате с жената на два шезлонга с масичка. Поръчваш си 2 фрапета = ~6 Евро и може да си седите цял ден. Реялно си си платил 12-те лв за шезлонга но не се чувстваш минат.Освен това си им разгледал и менюто. Следобеда я ще ти се дояде нещо я ще ти се допие второ кафе...Измислили са го Гърците. В това отношение са много добри.
14
8
 
53
 
! Отговори
... преди 4 години
Значи когато някой ми каже, че сме евтина дестинация и вече го познавам тоя човек, че никога не е стъпвал и чувал за Турция! Мога да ви кажа, че Турция е най-евтината дестинация в нашия регион! А за обслужването, еми да речем че в България НЯМА 5 звезден ходел дето да може да се съревновама по начин на обслужване с Турските! И не не хваля Турция като дестинация! Просто пиша ИСТИНАТА такава каквато е! Евтино е и туриста там е почитан! Ха със здраве!
13
5
 
14
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
До MaйMyнaтaСпоко, няма. Ти си гледай в твоята паничка. От чуждата нищо няма да получиш.
12
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Застото никакво сравнение не може да се прави с Гърция.
11
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много голям бизнес модел!!Световна иновация!
10
24
 
6
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 4 години
До ЧиновникЕй чипосания, глей да не иэпушиш само
9
10
 
40
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
Пълни са защото бизнес модела им е различен от българския. И чипа им е различен.
8
6
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашите хотелиери изгониха българските туристи,а се надяват на чуждите.Много от тях,веднъж като дойдат и не повтарят.Вече никой не се подлъгва по евтината ни дестинация,защото в Гърция и Турция не е по-скъпо,но ти предлагат по-качествена услуга.Когато се научим да си уважаваме туристите и те ще ни уважат с присъствието си.
7
50
 
22
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Това е положението - човешкото стадо само чака някой да го поведе и дружно потегля към набелязаната дестинация, не го спират нито километричните опашки по границата, нито тайфуните, ураганите и пожарите които неизменно взимат дан от южната ни съседка. Честно казано на мен това ми допада. По нашето Черноморие все още се намират по-спокойни местенца останали встрани от масирания човешки поток ... !!!
6
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е как,бе,Ангелкова нали поиска още 15 милиона лева,за да ни рекламира в Америка,скандинавските страни,мачу пикчу и Занзибар,рзби'аш ли.Дали ще и стигнат или ще плаче за още?Де сопа,де.
5
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
къде са тия плажове, за които се говори в статията?
4
3
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МИШО ПИШЕШ ПЪЛНИИИИ ТЪПИЗМИ! ГЪРЦИТЕ И ТУРЦИТЕ ЗНАЯТ КАК ДА ЗАДЪРЖАТ ТУРИСТИ И КАК ТЕ ОТНОВО ДОВОЛНИ ДА ОТИДАТ ТАМ! А НАШИТЕ *** СЕ ЧУДЯТ КАК ДА МНИ ОТКАЖАТ ОТ МОРЕТО! А МОРЕТО И МОРСКИТЕ ГРАДЧЕТА СА НИ УНИКАЛНИ НО ПРОСТОТИЯТА БЪЛГАРСКА И ПЕЧАЛБАРСТВО НЯМАТ ГРАНИЦА ЗА СМЕТКА НА МИЗЕРИЯ , РАЗВАЛЕНА ХРАНА И МРЪСНИ СТАИ БАНИ И ЧАРШАФИ!
3
5
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами да си пренасочат туристите към нашите плажове.Тука място-бол.Чадъри-също.Е,храната може да е от вчера и камериерката да е забравила да смени чаршафите,дори някой хотелиер или ресторантьор да ви набие,но така пък е по-интересно.
2
58
 
16
 
! Отговори
Мишо преди 4 години
Нищо подобно няма в Гърция. Що се отнася до туризма там цените и са толкова нагоре, че скоро ще изгонят туристите и те като нас!
1
8
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо ли гръцките плажове са пълни,а нашите не?Сетете се от първи път.