Сватбата на годината за наркокартелите – дъщерята на Ел Чапо под венчило

Семейство Гусман все още има голямо влияние
3 фев 2020 21:00,
22
Сватбата на годината за наркокартелите – дъщерята на Ел Чапо под венчило
Снимка: Instagram

За мексиканските наркокартели през миналия месец се състоя "Сватбата на годината". Може би не само на годината, защото под венчилото мина Алехандрина Жизел Гусман, дъщерята на Хоакин "Ел Чапо" Гусман. Младоженецът, без изненади, също е свързан с подземния свят.

В пищния и показен стил на семейство, свикнало да получава всичко, младоженците бяха бракосъчетани на церемония в катедралата на Кулиакан, градът от който Гусман ръководеше империята си.

За пристигането на булката катедралата е била отцепена с полицейска линия. Мексиканският веснтик "Реформа" скандализира Мексико със заглавието "Катедрала отцепена за сватбата на дъщерята на Ел Чапо".

От снимки и видеа в социалните мрежи се вижда пристигането на булката в катедралата. На приемът пък са пяли популярни мексикански музиканти, а за младоженците е имало частна заря, пише Guardian.

За обикновените хора в Мексико обаче сватбата е болезнено напомняне за влиянието на организираната престъпност върху властимащите в страната. Картелите са способни да се интегрират в обществото, а връзката им с Католическата църква прави това още по-лесно. Неведнъж църквата е обвинявана, че пере парите на наркокартелите.

За щата Синалоа е още по-болезнено. За тях е напомняне за влиянието на семейство Гусман в обществото. Те на практика са част от елита, смята мексикански анализатор.

"Те са третирани като такиав от други членове на елита, включително и части от църквата", обяснява Фалко Ернст.

Въпреки че самият Ел Чапо е в затвор в САЩ, семейство Гусман все още има висок стандарт. Макар и името им да е свързано с наркокартелите, те се опитват да осребрят популярността на името.

Съпругата му Ема Коронел има собствено риалити по VH1. Жизел Гусман пък регистрира лика на баща си като запазена търговска марка и пусна на пазара дрехи и планира да почне да продава бира "Ел чапо".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
порко подрисоф преди 4 години
с коук диспенсърчета в кенефите на ресторанта. искам и аз :-)
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Целия щат Синалоа е под контрола на Ел Чапо, най-големия трафикант на наркотици в историята, той е основен работодател, половината икономика на щата зависи от картела. Тези хора буквално колят и бесят, официалната власт има контрол само на хартия.
15
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Полицията охранява сватбата на мафията.... позната история..
14
0
 
18
 
! Отговори
Ел панел преди 4 години
Няма ли някоя чалга певица или миска, която да се омъжила за виден бг "бизнесмен" или меринджей, че сте почнали да пишете за чуждите мафиотски сватби.
13
2
 
13
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Че то всеки може да си организира частна заря. Не е скъпо дори.
12
4
 
16
 
! Отговори
реклама преди 4 години
напишете че статията е продуктово позициониране имаща за цел да рекламира някакъв си смешен сериал където го дават по някаква смешна бг телевизия!!!....никой не го интересува за сватбата и то на някакъв си чапо мапо и то у мехико!!!...поредното ангажиране на обществото с глупости!
11
0
 
8
 
! Отговори
Хаха преди 4 години
Та то в БГ трите дни празненство и заря половин час са си просто едното нищо отпреди демок(с)рацията. Да не говорим, че на рожден ден на "успял" българин за показ се приема за нормално, па дори и да няма имот в Обединените арабски емирства.😂😄
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Би БиТе са в бая по-голяма по население държава. Имат това влияние, затова се налага държавата да използва армия вместо картелите. Полиция и жандармерия просто не са достатъчни.
9
0
 
32
 
! Отговори
Би Би преди 4 години
Ние тук правим същото, само дето не влизаме в затвора, понеже тук притежаваме и затворите, както и тези, които отговарят за тях и за това кой да влезе в тях. Това се нарича затворен цикъл, колега Гусман. Взимайте акъл и опит от нас, колеги.
8
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия са като нашите мутрокомунистически семейства, които се сродяват за да продължат семката на дегенерацията с още по-големи *** v3.0.
7
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ами че то и у нас е така десамо мало-умниците *** за нещо дето никъде го няма"демокрация"- марш в коневръза и всеки да си знае мястотоайдеее
6
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иииххх... и наркобароните в Южна Америка ни надцакаха!
5
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колега не се хаби , като им правиш забележка вместо да се поучат ти трият коментара. Пробвал съм го. Искат да си останат неуки явно...въпрос на избор
4
3
 
12
 
! Отговори
366 преди 4 години
До АнонименЖурналисти учете правопис, иначе тук в днес "ша пишите" на караулка!===Е недей така бе...
3
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мексиканският веснтик...Журналисти учете правопис, иначе тук в днес "ша пишите" на караулка! Питам се кога ще измрат неуките, а те взели, че станали журналисти!
2
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А освен булката, омало ли е и още нещо бело?
1
2
 
82
 
! Отговори
Ха ха преди 4 години
Тези да не мислят, че са много оригинални?У нас пък дъщерята на Софиянски се омъжи за сина на Божков!Картелите в Мексико били способни да се интегрират в обществото, да се сдушат с църквата, а босовете им били в елита на тамошното общество. У нас да не е по-различно.Дишат ни праха мексиканците!