Каква е енергията на дома с източно изложение според фъншуй?

Какви цветове да изберете?
19 мар 2022 21:15, Михаела Лазарова
6
Каква е енергията на дома с източно изложение според фъншуй?
Снимка: Istock

Фъншуй е древна източна наука, която разглежда потока на енергията Чи навсякъде около вас, включително в дома. Една от многобройните идеи на фъншуй е да създаде такива пространства в жилището, които да позволяват на енергията да преминава свободно, да поддържа баланса и хармонията в дома и на живеещите в него. Въпреки че фъншуй е разработена в Древен Китай, с течение на времето тази система от схващания се е развила в много различни школи с различни методи и гледни точки.

Според някои от тези школи, значение във фъншуй има и разположението на дома. В предходна статия разгледахме каква енергия носи домът, ако има южно изложение. Статията можете да си припомните тук. В тази статия ще се спрем на жилищата с източно изложение и каква енергия носят те според фъншуй, как да го подредите, какви цветове да изберете, за да помогнете на енергията да тече свободно и хармонично.

Как да активирате енергията в дом с източно изложение?

За да активирате енергията в източно ориентирано жилище, можете да внесете дървен елемент, който да поддържа тази посока. Водните елементи също подхранват енергията в жилища с южно изложение, защото водата подхранва дървото, като част от цикъла на петте елемента според фъншуй. Можете да поставите входна врата от масивно дърво, боядисана в синьо или зелено.

Елементи и цветове, олицетворяващи дърво и вода

Един от начините, по които можете да внесете тези поддържащи елементи в дома си, са цветовете. Те са символ на елементите, които олицетворяват. Ако искате да подсилите енергията в жилището си с източно изложение, добавете колкото се може повече дървесни и водни цветове във всякакви нюанси.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
традиция преди 2 години
В християнска България не се строят къщи с точно източно изложение само последния ти дом под земята..
3
0
 
2
 
! Отговори
Зевзек преди 2 години
Много е скъпа напоследък.
2
0
 
2
 
! Отговори
Тираджията преди 2 години
Зелена енергия
1
4
 
4
 
! Отговори
Живко от Варна преди 2 години
Хората които искат да ми причинят УМИШЛЕНА болка , всъщност искат аз да горя в огън...!Моментално трябва да се откажат от това !РАЗБРАХМЕ ЛИ СЕ ?