Проучване разкри: Приятели и съпрузи имат сходни гени

Дружеските отношения са научно обосновани
Обновена: 19 фев 2024 10:31 | 19 фев 2024 09:58, Петър Бойчев
10
Проучване разкри: Приятели и съпрузи имат сходни гени
Снимка БГНЕС

Може да имате повече общи неща с приятелите си, отколкото си мислите. Според ново проучване, публикувано от Националната академия на науките на САЩ, гените на хората, които имат топли отношения помежду си, може да достигнат голяма степен на сходство, съобщава Нова ТВ.

Изследвания показват, че хората са склонни да бъдат генетично подобни на своите съпрузи и дългогодишни приятели, вероятно защото всички сме привлечени от онези, с които имаме нещо общо. Но как и защо се случва това подсъзнателно "сортиране"?

Изследователи от Станфорд, Дюк и Университета на Уисконсин-Медисън са изследвали 5000 двойки приятели в юношеска възраст. Те направили редица генетични сравнения. Открили, че приятелите са генетично по-сходни от произволните двойки хора и с около две трети по-сходни от семейните двойки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: съпрузигениприятели
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Скоро ще открият и че... всички хора имат сходни, човешки гени. Просто да не повярваш.
6
2
 
2
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 месеца
А англичаните са с още по-сходни гени-женят се по роднинска линия. А може би точно и затова това изследване показва подобен резултат. Все пак Америка е заселена от много англичани. Както се казва, кръвта вода не става.
5
2
 
4
 
! Отговори
Пияница преди 2 месеца
С приятелите ми се напиваме често общото е чашата и шишето.
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сигурно предстои промяна на дефиницията за "ген", затова ви подхвърлят проучване от типа лексикон. Спомняте ли си тетрадките-сборници с въпроси за предпочитанията на съученици и приятели. Ето такова им е изследването.
3
0
 
2
 
! Отговори
Язе преди 2 месеца
Верно е. Спомням си случай от ученическите години. 8-ми клас, ново училище, нови и непознати съученици, първи учебен ден. Като леко закъснял ме изтипосват на първия чин, всички се представят и някъде от задните редици чувам много познат глас, на бивш съученик от прогимназията. Обръщам се - непознато момче. В последствие разбирам, че той и моят бивш съученик са първи дружки. И двамката със страшно сходни гласове.
2
3
 
4
 
! Отговори
Рептил преди 2 месеца
Гените могат и да се променят. Духа въздейства върху жива и нежива материя . В това е уникалността на човека позабравена сила , да модифицира матрицата . С какъвто се събереш такъв ставаш казва една поговорка.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами нормално, хората се събират със себеподобни. Чак сега ли го откриха?