Периодично гладуване – кои храни да включите и как да го прекъснете

Колко калории спират гладуването
24 апр 2024 23:00, Дарена Найденова
7
Периодично гладуване – кои храни да включите и как да го прекъснете
Снимка: iStock

Не е тайна, че периодичното гладуване, известно още като фастинг, се радва на огромна популярност от няколко години. Поддръжниците на диетичната стратегия се кълнат, че тя може да има куп различни ползи за здравето – от възстановяване на връзката ви с храната до загуба на тегло. Но може да бъде доста трудно да разберете какви храни и напитки да консумирате след гладуването и колко калории всъщност го прекъсват.

Например, по време на фастинга можете ли да пиете кафе или чай? Какво се случва, ако добавите здравословни междинни закуски? Има ли някакво ограничение на калориите тук? Също така, какво е най-доброто нещо за ядене и пиене, когато сте готови да прекъснете гладуването си?

Това са много въпроси. Но не се напрягайте – диетолозите имат отговори на тях. Ето всичко, което трябва да знаете.

Какво представлява фастингът?

Периодичното гладуване се фокусира върху следването на определен модел на хранене и гладуване – по същество периоди от време, когато ядете и не ядете. Той обикновено включва ограничаване на яденето и пиенето за определен период, разделен през седмицата.

Цялата статия можете да прочетете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: ФАСТИНГ
Още от Свободно време.
Дамски чанти - моделите, които са актуални този сезон
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
това не е гладуване, а начин на хранене, в България също така са се хранели, никой не е закусвал, имало е твърде много работа, за да се мисли за ядене, направо са обядвали и главното е било вечерята, когато се е събирало цялото семейство, тогава е имало много дълголетници, това е било забелязано от руските лекари по време на Руско-турската освободителна война, дори е било направено специално проучване на какво се дължи, установили на храната - кисело мляко, сирене, зеле, лук, чесън, хляб
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В гладуванито не се включват храни. Затова е гладуване. Има и плодолечение по Ковачева, също е добро и е ясно какво включва. Захранването също е подробно обяснено в книгите.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
захранването е важно, именно то може да доведе до инфаркт
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аз съм старлетка, но ми се cepе.
2
2
 
2
 
! Отговори
Напред към инфаркт преди 1 седмица
Публикувани неотдавна резултати от изследване с голям брой участници показват, че тази извънредно полезна диета увеличава ДВОЙНО риска от сърдечно-съдови проблеми. Практикуващите я могат да са спокойни, че ще бъдат съвсем здрави до момента, когато се тръшнат ненадейно.
1
5
 
1
 
! Отговори
Дончо преди 1 седмица
Аз имам пpace. Казва се Чорбар, викаме му Чорбо на галено. И кокошки. Жената работи в общината, носи и заплата, та си купуваме брашно, сирене за мекиците, туй-онуй друго. Наесен купуваме грозде, жената прави ракия. Жената като стане, нахрани кокошките, нахрани пpaceто, после ми прави закуска - мекици, сипе ми ракия и отива на работа. Като се върне, напазарува, пак нахрани животните, после направи салата, вади ракия от избата. Докато я изпия, жената сготвила вечеря. Така си живеем - идилия!