Седмица до суперпродукцията "Трубадур"

Звездата от Миланската скала Алиса Зиновиева гостува у нас
Обновена: 4 дек 2014 17:32 | 4 дек 2014 17:32, Александър Попов
3
Седмица до суперпродукцията "Трубадур"
Снимка: Монте Мюзик

По-малко от седмица остава до оперната постановка “Трубадур” с участието на солистите Алиса Зиновиева, Марио Маланини, Адреана Николова и Александър Крунев. Зрителите ще могат да й се насладят на 10 декември в зала 1 на НДК.

Подготовката за суперпродукцията е на финалната права, а организаторите от Монте Мюзик и Държавна опера Русе вече разкриват детайли за нея.  

Сценографията е адаптирана от режисьора Огнян Драганов, така че да отговори на изискванията на голяма сцена като тази на НДК. Независимо че ще бъде запазен класическият дух на декора, гърбът на сцената ще е мултимедиен и ще помогне за преобразяване на мястото в средновековен декор. 

Само преди дни сопраното Алиса Зиновиева сподели в интервю, че при предишното си гостуване в Зала 1 НДК (операта “Тоска”, 2013) е била впечатлена от професионализма на продуцентите на операта. По думите й Найден Тодоров е eдин от най-добрите съвременни диригенти, с които е работила - „музикален, подготвен и отзивчив“.

За Марио Маланини Зиновиева споделя, че е чудесен сценичен партньор с много опит, разбиращ и вечно усмихнат, световноизвестен тенор и отличен интерпретатор.

Солистите от българска страна Андреана Николова и Александър Крунев също блестят с богата биография, радват се на признание в и извън пределите на страната ни. Андреана Николова е от певците явления в оперна България. Още като студентка в Музикалната академия тя прави впечатление с красивия си и богат мецосопранов глас, печели поредица от награди на престижни вокални конкурси и се радва на стремителен старт на професионална сцена.

Дебютира в ролята на Азучена съвсем млада - на 26 години и вписва тази роля в списъка с най-свидните си изяви на сцена. Александър Крунев е добре познат на софийската публика, доказан професионалист и талантлив оперен артист. Диригентът Найден Тодоров е носител на не едно престижни отличия, като тази година добави в колекцията си “Кристална лира”, присъдена на него и оркестърът на Държавна опера Русе, който ще блесне в най-добрата си свeтлина на сцената на НДК в “Трубадур”.

“Трубадур” е част от програмата на престижния Новогодишен музикален фестивал на НДК, а билети за нея все още са налични в Билетния център на НДК, мрежите на Ивентим и Тикетпортал. Цените са от 20 до 60 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
2
 
! Отговори
Сталин преди 9 години
Ама тая Зиновиева не е ли РУСКИНЯ? По-добре не ходете!