Пендачанска с концерт в летния театър на Варна

Той ще бъде на 29 юли под диригентството на Найден Тодоров
28 юли 2022 14:45, Александър Попов
14
Пендачанска с концерт в летния театър на Варна
Снимка: Монте Мюзик

На 29 юли жителите и гостите на Варна ще имат уникалния шанс да се насладят на излючителното интерпретаторско майсторство на Александрина Пендачанска - световно известната оперна прима, желан гост на най-престижните оперни сцени по света.

В концерта в Летния театър на морската ни столица под прецизната палка на маестро Найден Тодоров, Пендачанска ще пее в дует с друг сопран – младата и много талантлива Ралица Богданова.

Концертът ще се превърне в истински празник на оперната музика с разнообразен репертоар – от “Кармен“ на Бизе, през Моцарт и Росини, Маскани и Леонкавало до апотеозния финал с Лейди Макбет от „Макбет“ на Верди. Участва оркестърът на Държавна опера Варна.

Пендачанска дебютира още на 17 години с арията на Виолета от "Травиата" на Верди, представена от голямата Гена Димитрова на гала-концерт в НДК в София. Две години по-късно дебютира на оперна сцена като Лучия ди Ламермур в Билбао. Печели престижни награди на конкурси по света. Нейният репертоар се обуславя от големия й диапазон - има повече от 70 роли.

В последните сезони Пендачанска пее в Мюнхен, Берлин, Брюксел, Виена, Копенхаген, Лион, Торонто, Неапол, Екс ан Прованс, Мадрид, Хамбург, Санта Фе, Токио, Варшава, Баден Баден, Тулон, Авиньон, Москва. Участва в премиерната постановка за откриването на Болшой театър на "Руслан и Людмила", изпълнява Военен Реквием от Бритън с Лондонската филхармония във фестивала "Мстислав Ростропович" под диригентството на Владимир Юровски.

Маестро Найден Тодоров – директор и главен диригент на Софийска филхармония, е един от най-талантливите съвременни родни музиканти, многостранно изявяващ се с ярки интерпретации в различни жанрове. Найден Тодоров работи с някои от най-изявените световни певци и инструменталисти като Райна Кабаиванска, Анджела Георгиу, Соня Йончева, Веселина Кацарова, Паул Бадура Скода, Милена Моллова, Бернд Глемзер, Петер Рьозел, Юрий Башмет, Патриция Копачинская, Сара Чанг, Максим Венгеров, Вадим Репин, Юлиян Рахлин и много други.

Концертът под откритото небе на Варна е с начален час 21:00, а билети за него са налични на касите на Летния театър, Операта, Grabo и в мрежата на Eventim.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
а преди 1 година
Не е лоша женицата ама като знеш че оня недорасляк Зайо Цицин и ръга чушката в боба и ти става едно антижелателно каквото и да е......
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо коментирате, като от 80-те години не сте идвали у Варнътъ? Тука е живяло и онова Ф Киркоров и русофили и русофоби. Все някои ще отидат да слушат, след като Кичка Будурова напълни летния.
10
3
 
8
 
! Отговори
Не, благодаря преди 1 година
Интересът ще е мижав. Може и да е талантлива, но талантът й остана на заден план след като преди десетина години лъсна с пълна сила ***.отията й и тази на мъжа й, Найо Тицин, който е особено неприятен. Изкуството трябва да се издига над политиката.
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За съжаление таланта на пендачанска бе премазан от егото и неграмотните и опити да участва на политическата сцена!Жалко!
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 5. Явно никога не си чувал за Ла Скала в Милано, за Кралската опера Ковънт Гардън, за Виенската опера .....
7
1
 
6
 
! Отговори
мак преди 1 година
По-скоро ук...ра..чанска, тицин знае защо.
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая и нейният мъж Майо Птицин са много мноого зле
5
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има само три оперни сцени в света, три театъра - Парижката опера, Мариински и Болшой. И нито един от тях няма да я "пожелае" за гост.
4
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Андрей Кончаловски: Eвропейците ще пътуват при нас, за да си спомнят как беше при тях. Руската култура ще преживее без Европа.
3
3
 
10
 
! Отговори
не е зле преди 1 година
Средна работа. Ама чак пък "световно известната оперна прима, желан гост на най-престижните оперни сцени по света." .... Но може, те на запад толкова са паднали с изкуството и културата, че може и нея да я класират като прима и като оперна дива.
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поради мижав интерес и предлагам да извика Кичка Бодурова и Панайот Панайотов да изпеят нещо, та дано се посъберат 20-тина човека
1
3
 
18
 
! Отговори
върла соросоидка преди 1 година
и русофобка