Косьо от Ogi 23: Само Румънеца и Енчев са истински в БГ музиката

Съосновател на Оги 23, на 23 години, той вече е известен, или поне започва да бъде
9 мар 2011 15:18, Екип на Dnes.bg
0
Косьо от Ogi 23: Само Румънеца и Енчев са истински в БГ музиката
автор: Петър Бегов

Константин Ангелов се занимава с музика почти цял живот. Съосновател на Оги 23, на 23 години, той вече е известен, или поне започва да бъде. Оттам е и "23"-ката в името на бандата - всички са искали на 23 години да са известни. С него си поговорихме небрежно за него самия, за Оги 23, за българската сцена и създаването на група в България.

Kонстантин Ангелов и Косьо от Оги 23. Има ли разлика между двамата?

Разликата между двамата е, когато падне нощта и Косьо от Оги 23 си слага наметалото и отива да спасява света. Но като цяло и двамата за нищо не стават.

Свириш на китара повече от 10 години, като си се учил при Александър Нушев и Слави от БТР. Слушаш ли БТР и като цяло българска музика?

Слави от БТР е наистина много добър китарист, но да си призная не съм голям фен на песните им и като цяло на този стил. От българската музика харесвам само Румънеца и Енчев. Всичко останало, като че ли не е толкова истинско.

С Ангел сте се запознали на концерт на предишната група, в която си свирил - Самейра. Как решихте да сформирате своя банда?

Еми имаше 3 момичета, дето се раздаваха на дансинга и някак си така стана, че сформирахме оргия и в един момент си казахме: “А бе, копеле, защо не сформираме банда и т'ва да е еври фъкин найт?”

Какво мислиш за българската сцена в момента, смяташ ли, че може да живееш от музика в България ? Все пак да сформираш група се иска кураж или просто желание?

Българската сцена е на много високо ниво и мисля, че може добре да живееш от музика в България. Не сме го усетили все още, но сме оптимисти и вярваме, че нещо ще се случи. За да свириш в група единственото, което ти трябва е да можеш да свириш в група.

"Почивка" и "Любов на преспи" нашумяха доста, готвите ли втория албум?

Готвиме го с много месце и пикантина ще е този път и би трябвало да излезе към края на тази година.

В началото на Оги 23 започваш като барабанист? Защо?

В началото исках да направя група, в която да свиря на барабани, много ми се свиреше, но след няколко репетиции видях, че това няма никакво бъдеще и викнахме нашия приятел Влади за барабанист.

"Любов по време на купон", "Любов на преспи" - от къде толкова любов?

Такива сме си ние от Оги 23, големи романтици. Любовта ще спаси света.

Да ви очакваме ли на Евровизия 2012?

Да! Парчето е почти готово - казва се “Пипни домата”.

Какво да очакваме от Оги 23 в близко бъдеще?

Освен участието ни в Евровизия очаквайте нова песен, която правим заедно с Feel от The Top Stoppers. В началото на лятото ще излезе с клип и всички екстри.

Искаш ли да кажеш нещо друго, да благодариш на някого?

Искам да благодаря на Бог, на MTV, на Парис Хилтън, на всичките ми фенки, на Графа, на чичо Джак и на цялата ловна дружинка! Слушайте Ogi 23! Обичам Ви!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари