Джей Зи започва да прави реклами за бира

Шон Картър, както е истинското име на рапъра, вече е ко-бранд режисьор за Budweiser Select
18 окт 2006 15:15,
Джей Зи започва да прави реклами за бира
Шон Картър, както е истинското име на рапъра, вече е ко-бранд режисьор за бира. Select Снимка: Universal music/Вирджиния рекърдс

Малко преди да издаде първия си албум от доста години насам, Джей Зи се захвана и с нов тип бизнес. Шон Картър, както е истинското име на рапъра, вече е ко-бранд режисьор за известна марка бира.

В тази роля Jay Z ще участва в планирането и в различни програми за развитието на бранда Budweiser Select. За първи път Anheuser-Busch подписва със знаменитост, която активно се включва в развитието на някоя от бирените марки на компанията.

“Да работим заедно с Джей Зи по маркетирането на продукта е възможност за сътрудничество с една от най-големите звезди на световния шоубизнес. Той ще ни помогне със своя поглед отвътре на поп културата, музиката и този бизнес”, коментира Марлин Кулис, вицепрезидент на Бранд Мениджмънта на компанията.

“Неговите умения да достига до хората по креативен и разтърсващ начин, умението му да прескача културните граници, ни кара да мислим, че това сътрудничество ще бъде много вълнуващо", допълва той.

Първият 60-секунден спот е заснет в Монте Карло и Ница, Франция. Спотът ползва музиката на съвсем новата песен на Джей Зи, “Show Me What You Got,” и в него участват самият той, Дейл Ърнхард Джуниър - най-популярният пилот от NASCAR, и Даника Патрик, най-известната жена-пилот на болид.

Новият албум на звездата “Kingdom Come“ ще се появи на пазара на 21 ноември.

Базирана в Сейнт Луис, пивоварната компанията е водещият американски производител на бира и държи 48.8 процента от продажбите на бира в Щатите. Компанията притежава най-продаваните марки бира в света.

Anheuser-Busch също така притежава 50% дял в Grupo Modelo, водещият пивовар в Мексико, както и 27% в Tsingtao, пивовар No. 1 в Китай. Компанията е No. 1 между сходните си компании според списание FORTUNE за 2006.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание