Дръм и Джаз с Теодосий Спасов

Събота вечерта на 9-ти декември, в столичния клуб Black Box, се състоя второто издание на Drum and Jazz. На събитието присъстваха над 1000 човека, които чуха доста странна смесица от стилове
13 дек 2006 11:32,
Дръм и Джаз с Теодосий Спасов
Теодосий очарова публиката и обра всички оваци заедно с Cooh. Снимка: Dnes.bg

В събота вечерта, на 9-ти декември, в столичния клуб Black Box, се състоя второто издание на Drum and Jazz. На събитието присъстваха над 1000 човека, които чуха доста странна на пръв поглед смесица от стилове.

Организаторите от HMSU обикновено залагат на дръм енд бейз сцената, като и този път не изневериха на стила си, но предложиха и доста по-различен звук от този, на който свикнали феновете на електронната музика.

Първата група, която се появи на сцената, беше Блуба Лу, които изпълниха електро-акустични ремикси от последния си албум World Melancholy. Не малко от дръм енд бейз феновете бяха разочаровани от изпълнението, но голяма част от публиката хареса групата и я изпрати с бурни аплодисменти.

Втори на сцената излязоха Теодосий Спасов и Иван Шопов, по-известен като Cooh. Интересът към тях беше невероятен, заради нестандартното изпълнение, което бяха подготвили. Двамата казаха, че музиката, която ще изпълнят, ще бъде правена абсолютно на живо, въпреки че Cooh седи зад компютър.

Относно смесицата между дръм енд бейз, етно и джас музика, Теодосий Спасов каза, че в чужбина от години се правят подобни експерименти и България дори в това отношение е много назад.

Все пак виртуозът спомена, че имаме уникално мислене и фолклор, така че има много какво да дадем на световната сцена. Изпълнението на Теодосий на кавал и тромпет върху бийтовете на Cooh се хареса изключително много и те бяха извикани на бис.

Специални гости на събитието бяха EZ Rollerz от Великобритания, които включваха Алекс Банкс на пулта и Меси MC. Те направиха прехода към по-динамичната дръм енд бейз част, като Меси пееше върху музиката и подгряваше публиката допълнително.

От EZ Rollerz казаха, че комбинацията от хип хоп и дръм енд бейз е много типична за лондонската сцена и MC-то на сцената не пее, а по-скоро е част от самата музика. Преди партито Алекс заяви, че е чувал само на думи за музиката на Теодосий Спасов.

След като чу живото изпълнение на българския виртуоз, Банкс сподели пред репортер от Dnes.bg че е очарован от звуците които Теодосий успява да извади от кавала и не спести похвали.

Партито продължи до ранни зори, като на сцената излязоха още Кonspirator, Mock, Ogonek, Targy и AcidTrip, които са част от HMSU crew. Събитието продължи до 7 и половина сутринта, като последният от артистите беше извикан на бис, изпълнен на запалени лампи.
       

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание