Сълзи в очите, илюзия в Москва

Човекът глас Красимир Аврамов приплака в кадър и спечели категорично българския вот за Евровизия
23 фев 2009 11:10,
84
Сълзи в очите, илюзия в Москва
Развълнуваният изпълнител бърше сълзите си. Снимка: Булфото.

Човекът глас Красимир Аврамов ще представя България на Евровизия с песента Illusion.

Музикантът се пребори с единайсетте си конкуренти на финала на конкурса, като спечели повече от 50% от общия вот.

За категоричната си победа музикантът се помоли със сълзи в очи на България и правителството да застанат зад него, за да отиде на конкурса в Москва.

Явно зрителите и управляващите са били доста разчувствани от емоционалния му призив, за да го подкрепят така активно.

Песента му Illusion e в стила попера – смесица между поп и опера – на който Красимир Аврамов е основоположник.

Парчето е микс от съвременен ритъм, соло вокали и фолклорни елементи.

В инструментала звучат изпълнения на цигуларката Керън Бригс и Теодосий Спасов, както и гласовете на ансамбъл „Филип Кутев“.

Красимир Аврамов е роден в Сливен. Завършва НАТФИЗ, но се ориентира към кариерата на певец, защото притежава рядко срещания мъжки глас тенор-алтино (особено висок тенор). Има няколко издадени албума у нас и в чужбина, а кариерата му се развива предимно в САЩ.

След много концерти по целия свят Красимир печели наградата „Суперзвезда на годината” на музикалните награди в Лос Анджелис през 2005 г.

На българската Евровизия той се пребори с доста силни конкуренти.

Най-голям вот сред тях събра песента на Поли Генова – One Lifetime is Not Enough, която имаше 11,74% от гласовете. Марияна Попова с Crazy и Нора с It's Not Right събраха съответно по 8,45% и 5,75%, следвани от „Враг“ на Графа, за когото гласуваха 3,91% от зрителите.

Момичетата от Сахара спечелиха 3,20% от гласуващите с парчето Don't Kiss For Money, а Стефан Илчев - 2,95% с „Get Up“.

Последните пет песни в класацията са Ready For Love на Ivelina (2,53%), „Няма време“ на Дани Милев (2,39%), Chance to Love You на JuraTone feat. Lady B (2,03%), Everlasting love на Стефан Добрев (1,16%) и „Разстоянияна група „Moto“ (0,37%).

Свали безплатно Illusion оттук. Гледай клипа на песента тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
radi преди 15 години
... не съм аз лудата. Мислех си че може нещо да съм сбъркана, защото тази "песен" беше най-ужасната песен за мен, а накрая взе че спечели :-( Но като ви прочетох коментарите се успокоих. Май пак има нагласена работа ...Нищо няма да направим в Москва освен... ДА СЕ ИЗЛОЖИМ !!!
22
0
 
1
 
! Отговори
Myleena преди 15 години
Потресена съм от избора на песен!Меко казано -ужасна е!Единствената нормална песен от състезаващите е на Нора,но за жалост,не спечели!Явно трябва да си гейче с правилните познати,за да спечелиш подобен конкурс в БГ
21
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Е това вече е прекалено!не стига че миналата година се изложихме по най-гадния възможен начин, но явно и тази няма да е по-различно.докога ще ни вземат за посмешището на европа - поноирджийски тоалети, безвкусица и фалшифи писъци!за бога - не това е музикална България!!!
20
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
До 18 - не искам да се заяждам, но малко обидно ми звучи да сравняваш музиката на Стунджи и Елица с тази. Мисля, че класите са различни в случая (В полза на Елица и Стунджи)
19
0
 
1
 
! Отговори
Гошко преди 15 години
Кой знае каква боза щяхте да изберете. Можете ли да ми кажете коя от песните точно като изключим тази щеше да стои добре на конкурса? Коя песен беше разнообразна? Всичко беше еднотипно от рода на Руши Видинлиев. Освен това тази песен не прилича на Modern Talking, а на Erasure. Изобщо пак разбирачите се събраха да поплюят нещо. За останлите глупци даващи за пример Nightwish мога да кажа, че тази група е създадена 1996 година :) Направете си малко справка кога е запял и издал примерно първият си албум, с който стана известен. Тогава бъдете сигурни никой в смотаната ни държавица не беше чувал за Nightwish. Айде пийте си млякото и марш обратно в леглата.
18
0
 
1
 
! Отговори
varg1.blog.bg преди 15 години
ми прилича на Стоян и Елица
17
0
 
1
 
! Отговори
az преди 15 години
Dori i da ne komentirame pevcheskite danni na g-n Avramov,ne mozem da otminem fakta,che pesenta zvuchi kato nesto ot repertoara na rannite Modern Talking,t,e tolkova beznadezdno moralno i vsiacheski ostarialo,che chovek ne znae koe e po-udachno-da se smee ili da plache na glas.No da kazem oste vednaz-da pochiva v mir balgarskata pop muzika
16
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
"Какъв е този феноменален човек глас, за който никой не е чувал?"Хех, това че ти не си чувал не го прави по-малко известен ;) Аз не го харесвам Краси Аврамов, но определено има невероятен глас.А това за стила е пълна глупост. Основоположник бил, таратанци.
15
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
ЕЕЕ, чак пък бозава песен и, че няма глас.... това е фалцетно пеене, и моге да не харесва на всеки, но песента си я бива, има български мотиви и не звучи лошо... дори ми напомня на някоя от песните на Руслана.... така, че дано има късмет....как пък няма и един добър коментар, а и между другото Поли е добра, но ми втръснаха всички останали имена... макар и да се добри изпълнители...има нужда и от разнообразие...
14
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Я да вземат и да се сезират организаторите че и прокуратурата как аджеба тази шарена птица е спечелила с 55% ..... ще стане много интересно.
13
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
prosto izlagacya
12
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Човекът-глас може да има глас и да вие добре като гладен пес, основател на стила попара, ама това дето нарече илюзия не бе никаква песен, а вой,а това,че този конкурс е създаден, ръководен,манипулиран и спонсориран от *** е повече от явно...спомнете си предишните "победители" и тези ще представят България - мерси...
11
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Сега тук се прокрадва и странната идея, че този наш Орфей даже бил основоположник на "нов стил". Истината е, че това е стилът на Nightwish (gothic) + малко поп + щипка Army of lovers. Нищо повече.
10
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
toi ve4e e kam painer,mai zaradi tova sa tezi 50% i nagore,otnovo zamirisa na shema.
9
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
от години се знае, че конкурса е нагласен. Какъв е този феноменален човек глас, за който никой не е чувал? Моите уважния, обаче звезда не се става само с куха реклама. А, и админа на сайта е *** . Да ти наденат пръстенчето дано.
8
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Коя пък конкурс никой не го взима на сериозно, само в източна Европа.
7
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
kakav e tozi 4ovek-glas,sled kato otvreme navreme vie6e kato strandjanski 4akal,ima dosta da trenira glasa si za moskva,ina4e interesna pesen za konkurs.
6
0
 
1
 
! Отговори
valq преди 15 години
toe ne me kefi, nz za6to nqma6e nikoy ot planeta,a tam nay-dobre 65te predsavqt bg muzika. vse pal sme balkanci. 6tqha da glasuvat za nas surbite i drugite.
5
0
 
1
 
! Отговори
Д преди 15 години
Май ударихме дъното вече :) Тази песен е най-лошата от всички !!!Но виновни са тези които са я допуснали до финала, а не някой друг.
4
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
И двата пъти на церемонията "човекът-глас" изпя песента си бая фалшиво, не мислите ли?