Сълзи в очите, илюзия в Москва

Човекът глас Красимир Аврамов приплака в кадър и спечели категорично българския вот за Евровизия
23 фев 2009 11:10,
84
Сълзи в очите, илюзия в Москва
Развълнуваният изпълнител бърше сълзите си. Снимка: Булфото.

Човекът глас Красимир Аврамов ще представя България на Евровизия с песента Illusion.

Музикантът се пребори с единайсетте си конкуренти на финала на конкурса, като спечели повече от 50% от общия вот.

За категоричната си победа музикантът се помоли със сълзи в очи на България и правителството да застанат зад него, за да отиде на конкурса в Москва.

Явно зрителите и управляващите са били доста разчувствани от емоционалния му призив, за да го подкрепят така активно.

Песента му Illusion e в стила попера – смесица между поп и опера – на който Красимир Аврамов е основоположник.

Парчето е микс от съвременен ритъм, соло вокали и фолклорни елементи.

В инструментала звучат изпълнения на цигуларката Керън Бригс и Теодосий Спасов, както и гласовете на ансамбъл „Филип Кутев“.

Красимир Аврамов е роден в Сливен. Завършва НАТФИЗ, но се ориентира към кариерата на певец, защото притежава рядко срещания мъжки глас тенор-алтино (особено висок тенор). Има няколко издадени албума у нас и в чужбина, а кариерата му се развива предимно в САЩ.

След много концерти по целия свят Красимир печели наградата „Суперзвезда на годината” на музикалните награди в Лос Анджелис през 2005 г.

На българската Евровизия той се пребори с доста силни конкуренти.

Най-голям вот сред тях събра песента на Поли Генова – One Lifetime is Not Enough, която имаше 11,74% от гласовете. Марияна Попова с Crazy и Нора с It's Not Right събраха съответно по 8,45% и 5,75%, следвани от „Враг“ на Графа, за когото гласуваха 3,91% от зрителите.

Момичетата от Сахара спечелиха 3,20% от гласуващите с парчето Don't Kiss For Money, а Стефан Илчев - 2,95% с „Get Up“.

Последните пет песни в класацията са Ready For Love на Ivelina (2,53%), „Няма време“ на Дани Милев (2,39%), Chance to Love You на JuraTone feat. Lady B (2,03%), Everlasting love на Стефан Добрев (1,16%) и „Разстоянияна група „Moto“ (0,37%).

Свали безплатно Illusion оттук. Гледай клипа на песента тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
1
 
! Отговори
MOPETO преди 15 години
Абе дружина, вие сигурни ли сте 4е тези звуци неидът от тромпетъ на това анус4е, бе?Има една приказка между футболистите която съветва всяка ръка мъдо-тестис да крие ина4е ойде гласот с двете октави нагоре.От сливенският май4ин дом са подтвърдили 4е Краси Аврамов се е родил не с два а цели 4 тестеса за *** на маалата. Второ, Плешлякът Юрдун Лекеткоф е извадил от архивът на ФаКай-сливенски футболист 4е Краси Аврамов е бил многократно исползван да стои в стената при изпълнение на фалове с бомбените шутове и 4е на 4 пъти 4ул как звънецът дигнал фреквенцията.И трето От трета хирургия подтвърдиха 4е поради липса на пове4е мъдолинии Краси се е подложил на из4егъртване на някои от гласните му струни така 4е да достигне изклю4ителното съвършенство на певец-футболист запо4нал да стои в стените с цели 6 тъшулета.Ето затова не го аресвъмие. Фалшиво му е скопявънието бъ! Немои с елиминациаътъ на 4 ташулки да дигнеш октавите с 6 петолинии. Има изкуственна резидба и 4егъртня на гласните струни бъ.Въпреки вси4ко, аз подкрепиам сен4естият бизнес да изпрати в Москва на КонКурСъ 4овекът гъзо-глас със шал около трътката, та като завие на сцената с тромпетъ де не им мирише толкоз на москов4а ни бъъъ!Ами ако спе4ели? бъх му мутрайнатъъ бъ! тогава шъ видим как сегашните изплювнители ше маат с теслите по собственните си пакети, макар 4е май доста боляло.
62
0
 
1
 
! Отговори
meloman преди 15 години
Какъв и смисълът целогодишно Драго Чая да ни досажда с избора си за "таланти" за евровизия след като накрая всичко се решава с далавери. Никой не може да ме убеди , че този пискливец събира 55% от гласовете а вторият е с 15%. То не че останалите песни са нещо кой знае какво , но... На доста места четох че гласовете за останалите просто не ги приемали. Явно и националната телевизия плаче за разследване от ДАНС след като обира парите на хората по този начин
61
0
 
1
 
! Отговори
noise core преди 15 години
Не е ли странно ?!? Кр.Аврамов ще представя страната на Евровизия -гръм и мълнии .... не .. по-скоро писъци и дисхармония ....от преди 10 години ! И тогава , и сега - все е преход - от това ще да е ! България на -ро /ВТОРО !/ място по борба с корупцията !?!?!?!?!???? .....вероятно сме на второ място от общо един участник в статистиката ...не е ли СТРАННО , а ? Сметките за парно за януари по-високи с 48% за същия период на мин. година , увеличението на топлоенергията е с 35% за същия период , но свиването на потреблението поради газовата криза е 12% - не е ли СТРАННО ! Единствената логика от тези няколко факта е ,че песента "победител" звучи актуално ако е плод на емоцията на лирическия герой виждайки сметката си за парно .......лудница , к`ва игра играем ние ?!?
60
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Точно Краси Аврамов трябва да ни представи там,нищо че малко се изложи на живо. Това,че някои не го познавате още от времето преди 10 години,си е ваш пропуск.Имаше доста добри песни за финала тази година,спор няма.
59
0
 
1
 
! Отговори
radi преди 15 години
Да защитаваш родното не значи да заставаш зад всичко и зад всяка глупост и пародия. Съжалявам, но аз съм гледала и концирт на времето на "човека-глас" в амфитеатъра в Пловдив - по ТВ-то де. Ами то не е приятно за слушане, слухът ти е постоянно напрегнат, защото там някакъв се е научил да пее на фалцет. Няма мелодичност, няма някаква последователност, няма емоция - всичко се свежда то това да покаже колко октави обхваща гласа му. И за Марая Кери казват, че обхваща 6 октави ли беше, повече ли беше, но да сте забелязали тя да вие като заклана на всяка песен!? И дори, когато вие, то виенето ий някак естествено се вписва в емоцията, която една песен пресъсздава. Има и други изпълнители, просто сега на прима-виста се сетих за Марайчето....Та много се извинявам, но не намирам никаква подкрепа в себе си за тази "песен".
58
0
 
1
 
! Отговори
Гошко преди 15 години
Нека не забравяме и великите музиканти Елица и Стунджи, които имам честта да познавам лично. И те се провалиха тогава, когато станаха 5-и. Просто не можаха да си изпеят песента от вълнение ли, от какво ли. Така че спокойно деца всичко ще е наред :) Да се надяваме само, че Краси ще подготви песента като за пред хора и ще я изпълни добре. Тогава може и да стане работата :)
57
0
 
1
 
! Отговори
i az преди 15 години
И аз като теб се радвам,че песента,която най-много ми хареса спечели,другите нека си коментират
56
0
 
1
 
! Отговори
Елеонора преди 15 години
И на мене не ми се плюе, изобщо даже. Не мога да ви опиша как ми се иска да гледам Евровизия и да стискам палци за България и да се радвам, и да си харесвам песента. Много е жалко, че всички кандидати бяха зле. Не съм музикант, но за мен този човек, при цялото ми уважение - пя фалшиво, пък и песента е изключително безвскусна за моите естетически усещания. Надявам се догогодина да има успешни кандидати.
55
0
 
1
 
! Отговори
втрещен преди 15 години
Краси, за Бога, ако имаш и капка съвест и доблест, откажи се и не отивай да срамиш България с безумния си вой.
54
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
С такава песен няма да прескочим полуфиналите, ще ме прощава пича-глас, може да има много успехи обаче е трябвало малко повече да се постарае с тази, поне 2-3 парчета бяха по-качествени.
53
0
 
1
 
! Отговори
mitko преди 15 години
НИКАК НЕ ИСКАМ ДА ПЛЮЯ,ЗАЩОТО ПЛЮЕНЕТО НИ ТИКА(БЪЛГАРИТЕ) ВСЕ ПО-НАДОЛУ И ПО-НАДОЛУ....МИСЛЯ СИ ОБАЧЕ ЗА КОЛОСАЛНИТЕ БЪЛГАРСКИ ОПЕРНИ ГЛАСОВЕ,ЗА НАРОДНИТЕ ПЕВЦИ,ЗА ДЕТСКИЯ РАДИОХОР,КОИТО ОТ КУП ДЕСЕТИЛЕТИЯ СЛАВЯТ БЪЛГАРИЯ ПО СВЕТА(НЕ И ТУК,ЗА ЖАЛОСТ!!...) ТОВА Е ОБЛАСТ,В КОЯТО МИЖЕМ ДА СЕ МЕРИМ ДОРИ С ИТАЛИАНЦИТЕ - ПЕЕНЕТО.... ДА,ОБАЧЕ ОПРЕ ЛИ РАБОТАТА ДО ПОП- ИЛИ ЕСТРАДА,ИЛИ КАКВОТО ТАМ СЕ НАРИЧА.... МАЛЕ,МИЛА!!!! БЕЗКРАЙНАТА ПОСРЕДСТВЕНОСТ,ЖАЛКАТА ИМИТАЦИЯ НА НЕЩА Щ,СЪЗДАДЕНИ ПО СВЕТА ПРЕДИ 30-40 ГОДИНИ И НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО - ПЛЕЙБЕКЪТ!!!!! - ТОЗИ,КОЙТО ЗАГРОБИ ЦЯЛАТА ИДЕЯ ЗА БГ-ПОП- МУЗИКА...НЕ ЗНАМ ДАЛИ ЗНАЕТЕ,НО НИЕ СМЕ ЕДИНСТВЕНОТО МЯСТО НА СВЕТА,КЪДЕТО ТАЗИ ДЕЙНОСТ СЕ ПОДНАСЯ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НА ПЛЕЙБЕК..... ВСЪЩНОСТ,НИЩО ЧУДНО!!- В СТРАНАТА НА ВАЛЬО ТОПЛОТО И МАРИЯ МУРГИНА НЕ МОЖЕМ ДА ОЧАКВАМЕ КОЙ ЗНАЕ КАКВО ДОБРО..... ДАЖЕ И В ПОПУЛЯРНАТА МУЗИКА.... КР.АВРАМОВ СПЕЧЕЛИ С 5-6 ПЪТИ ПРЕДНИНА ПРЕД ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ....ДАЛИ ПЕСЕНТА МУ БЕШЕ С ТОЛКОВА ПО-ДОБРА ОТ ОСТАНАЛИТЕ,КАК МИСЛИТЕ?!......
52
0
 
1
 
! Отговори
tazz преди 15 години
До всички разбирачи и критици на музиката на Краси Аврамов! Искам да Ви кажа, че Вие докато го критикувате и плюете, в САЩ си го награждават и не случайно! А колкото до това, кой спечелил, ами аз като гласужах за Краси той спечели, Вие разбирачите стойте и псувайте и това ще Ви остане! Айде успех до др година!
51
0
 
1
 
! Отговори
evavlad преди 15 години
Резултата от този конкурс е отражение на нашето ежедневие ."Човекът -глас " брилянтно се превъплати лирическият образ .Това са постиженията на преходният период след тоталитаризма .пожелавам успех на певеца ,аз не се срамувам от неговото изпълнение ,защото това е и мое изпълнение и изплнение на всички ,за разлика от Миро (Каризма ) аз отдавна съм си хвърлила БГ паспорта надалече .
50
0
 
1
 
! Отговори
azzzz преди 15 години
Специално клипът е просто убийствен! Скоро не ми се беше случвало да слушам нещо толкова добро. Но сигурно, понеже песента е сложна, на живо нещо не се получава същия ефект. Дано в Москва озвучаването да е на ниво и да не се получи такова разминаване, на каквото бяхме свидетели тук. Би било жалко да се опропасти такава песен.
49
0
 
1
 
! Отговори
Ив преди 15 години
Уверих се много бързо този път, че всичко у нас е нагласено.Жалко за конкурса и за участиците в него.Фалш и пародия / с изключение на гостите/.
48
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Все още немога да повярвам каква песен ако може това да се нарече песен спечели. Подобна тъпотия не бях слушал отдавна. Излагацията е голяма :)
47
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Гледах само последните 5 минути, когато този г-н Аврамов явно пя избраната песен, и се носеше такъв вой от екрана, че кучето се скри в банята.
46
0
 
1
 
! Отговори
panzer преди 15 години
отново се изложихме пред чужденците:)
45
0
 
1
 
! Отговори
abba преди 15 години
изпълнението на "човека -глас ",надмина очакванията ми .Прослушах няколко пъти песента и се опитах да я харесам ,но нищо не можа да ме грабне ,нито мелодия ,аранжимент ,изпълнение ,танц,мизансцен .....Не съм единствената мислеща така ,но съм работила с руски музиканти и ако "човека -глас ' си изпее песента в Москва по-малко фалшиво ,може и да мине ,тъй като няма да е единствено пеещо фалшив на този конкурс ,като например песента на Кипър "Fireflys" и тя е протежирана (вижте в youtube.com christina metaxa "Fireflys")A оъносно песента на Поли Генова ,тя е същата като на Киркоров и смятам ,че авторът на твортбата трябва публично да се извини на певицата за този гаф .
44
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Че то кой гледа Евровизия