Българският скандал на Евровизия

Завихри се поредният скандал около Евровизия – на прицел е победителят Красимир Аврамов
24 фев 2009 12:05,
356
Българският скандал на Евровизия
Краси Аврамов. Снимка: Булфото

Българската Евровизия явно е абонирана за скандали и само дни след финала й поредният не закъсня.

Конкурсът бе спечелен с огромно мнозинство от Красимир Аврамов и песента му Illusion, за която, според официалните данни, са гласували 55% от зрителите (останалият вот се разпределя между другите 11 участници).

Стотици известни и неизвестни личности се активизираха в шумна кампания срещу победителя.

В отворено писмо до медиите композиторът Найден Андреев призова Красимир Аврамов да се оттегли незабавно.

В медиите се носят слухове за протест, който трябва да се състои пред БНТ днес, но никой още не е поел отговорността, че го организира.

Йорданка Христова, Стоян Янкулов и Кирил Маричков обвиниха директно Аврамов, че не може да пее.

Форумите гръмнаха, петиции се подписват и най-накрая мнозинството българи се сетиха, че конкурсът, който тази година мина по-тихомълком от всякога, вече има финалист.

Както става ясно, двете основни съмнения са в пеенето на Аврамов и в легитимността на вота.

Попитахме директора на програма Музика в БНТ Любен Кънчев, който отговаря за конкурса, дали според него би могло да има съмнения, че толкова голям процент от зрителите са гласували за победителя.

„Много бих искал някой да го докаже – най-малкото защото втората по вот песен е продуцирана от мен и от БНТ“ – коментира той и добави: „Сегашната ситуация се оказа много сложна за всички, защото България отива на конкурс с много трудна песен, която изпълнителят може и да не успее да изпее.

Тя е необикновена, но стилът й е доста рискован и би могъл да доведе представянето на България до голям провал“.

Самият изпълнител отказа да коментира нападките пред Dnes.bg, както и своите гласови данни под предлог, че му предстои участие в Москва и не иска да се занимава с „деструктивни неща, които отнемат от неговата енергия“.

Той каза още, че, след като България го е избрала, сега хората могат да говорят каквото си искат.

А какво казват хората? Ето няколко коментара на читателите на Dnes.bg:

От: Гошко

Добре,че вие не гласувахте! Кой знае каква боза щяхте да изберете. Можете ли да ми кажете коя от песните точно, като изключим тази, щеше да стои добре на конкурса? Коя песен беше разнообразна? Всичко беше еднотипно...

От: Myleena

Потресена съм от избора на песен! Меко казано – ужасна е! Единствената нормална песен от състезаващите е на Нора, но за жалост не спечели! Явно трябва да си гейче с правилните познати, за да спечелиш подобен конкурс в БГ.

От: Simon

Стига с тоя негативизъм! Вие работа нямате ли си, а само плюете по победителите? Какво ще ви стане, ако просто пожелаете на Краси Аврамов успех? Откъде толкова музикални специалисти в тази държава като ''човешка длан'' просто се чудя. Наред с политиката и футбола, това е третата тема, по която всички са компетентни. Засрамете се и уважете вота на хората, вместо да крякате като кокошки всяка година по това време!!!!!! Не вярвам в Европа да линчуват изпълнителите си така, както у нас. Престанете!

От: Mery

Няма такава излагация в събота вечер. БНТ се подигра с нас, като реши да избере този виещ пискун, който отгоре на всичко и пее фалшиво. Това беше една от песните, за която бях сигурна, че ще бъде между последните 4-5 парчета, но... не би.

Гледах интервю с този самонарекъл се "човек-глас", в което той се поизпусна, че знаел, че ще спечели...

Ами, докато не спрем с нагласените истории, ще си мечтаем само за хубава българска поп музика!

От: Ив

Уверих се много бързо този път, че всичко у нас е нагласено. Жалко за конкурса и за участниците в него. Фалш и пародия (с изключение на гостите).

От: radi

Да защитаваш родното, не значи да заставаш зад всичко и зад всяка глупост и пародия.

Съжалявам, но аз съм гледала и концерт навремето на "човека-глас" в амфитеатъра в Пловдив – по ТВ-то де. Ами то не е приятно за слушане, слухът ти е постоянно напрегнат, защото там някакъв се е научил да пее на фалцет. Няма мелодичност, няма някаква последователност, няма емоция – всичко се свежда до това да покаже колко октави обхваща гласът му.

И за Марая Кери казват, че обхваща 6 октави ли беше, повече ли беше, но да сте забелязали тя да вие като заклана на всяка песен!?

От: Крис

Злоба, злоба, злоба. Абе, хора, Красимир отива на Евровизия и Европа ще приеме много добре песента, защото е различна. Това е най-важното! Успех на Красимир и да знае, че в тази скапана държава, изпълнена със злоба, има хора, които го подкрепят и вярват в него! 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
pesho преди 15 години
WTF?! К'ви са тези песни, стигнали финала? Не само на Аврамов, ами и другите... баси... пуснете 100 каба гайди и да се знае, а не такива недоразумения!
34
0
 
1
 
! Отговори
kin преди 15 години
tazi pesen e to4no za evroviziq,mom4eto pee dobre, ima i viziq,stiga ste zlobarstvali pojilaite uspeh na krasi
33
0
 
1
 
! Отговори
ИВАН преди 15 години
Стига джафкане, лаене, помия и т.н. Това е българската песен за Евровизия 2009. Независимо дали сте гласували за нея или за Йорданка или не сте гласували. На тази песен трябва всички да помогнем, за да стане #1 в Москва. Пуснете мейли на приятли в чужбина направнето нещо за да бъде България #1. Излезте от черупката си, спрете да мрънкате, свършете нещо полезно и позитивно.
32
0
 
1
 
! Отговори
актьор/рекламист преди 15 години
За мен истинският победител е Поли Генова.
31
0
 
1
 
! Отговори
lusi преди 15 години
не разбирам от пеене но злобата завистта и злонравието си личат типично по български
30
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Краси Аврамов и песента му може да имат съдбата не на Вода (Елица и Стунджи), а на групата "Каффе". Нагласиха ги на финала, бяха с по-висок рейтинг от Слави Трифонов и Софи Маринова. След оливането на конкурса, някой чувал ли е нещо за групата "Каффе" ?
29
0
 
1
 
! Отговори
Фенът преди 15 години
По-скоро я е опънал. Прекалено е готина, за да я пропусне с лека ръка ;))
28
0
 
1
 
! Отговори
До Крис преди 15 години
Ей ***..като ти е скапана държавата кво прайш тука бе ***..аре пътувай...относно качествата на Красимир..те са безпосрни, но с тази песен нищо повече няма да се случи от това..едно *** да отиде някъде да се изложи като кифла и да си тръгне, но под неговото име ще пише едно друго име..на България..а истината е една!!! Не България избра тази песен и тези които му пожелавате успех явно не знаете за какво става дума или сте от онези които дори не са слушали изпълнението му! И още нещо, не ми трябва да съм разбирач, дори и очи не ми трябват за чуя, че певецът не струва!
27
0
 
1
 
! Отговори
Див Сеянин преди 15 години
Аз увивам малко по-добре от тоя пич...Само мацката от клипа е добра...Жалко, че тоя неможа да я опъне...
26
0
 
1
 
! Отговори
АЗ преди 15 години
Песента е една от малкото интересни и хубави български песни. Ако найстина има протест пред БНТ, ще ми е интересно да отида и да видя там само силиконови и дебилни чалга пичове. На много хора им се ще да беше спечелило русото дете, ама тя горката не може да пее и песента и е 100% крадена от Дима Биллан. Представете си ако отиде тя какво ще стане...
25
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
По добре данчо 6-те кокошки да отиде той има поне някакво излъчване и пее по-добре от тоя грозен.
24
0
 
1
 
! Отговори
Фенът преди 15 години
Нора и Графа също ни показаха класа, добри песни имат, но Красимир Аврамов е над тях. Просто трудът на целия екип беше възнаграден. Имаме нужда от повече изпълнители и изобщо гурбетчии, които са бачкали и имат опит в чужбина. Веднага вдигат нивото ни!
23
0
 
1
 
! Отговори
Lamb of God преди 15 години
Аз като го гледам тоя с тая броня... Той да не е новия вокалист на Manowar? К'ъв е тоя изобщо и на какъв се прави?
22
0
 
1
 
! Отговори
pesho преди 15 години
Феновете, вие слушахте ли песента въобще?!?! WTF? Стария ми грамофон вие по-добре.
21
0
 
1
 
! Отговори
Rumi преди 15 години
Krasi Avramov e super i drug da be6e spe4elil pak 6tqhte da go opluete Koito moje go moje Prestanete da zlobeete
20
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Руснаците не ги мислете, те от музика не разбират. Доказателството е, че още слушат Киркоров и разни "детски" песнички. Тази на българина, ще ги разбие направо. Те си падат по квичене и *** :)
19
0
 
1
 
! Отговори
Lora преди 15 години
Хм, и кво пък толкова реват не разбирам, не е пък чак толкова лоша песента , може би на моменти Краси Аврамов попрекалява с виенето, но какво пък толкова и много по-зле сме чували в сравнение с останалите песни които участваха, той като че ли беше най-логичния избор, понеже има по-различно и запомнящо се звучене другите са абсолютни бози.Честно казано не очаквах чак такъв вой от страна на така наречената ни музикална гилдия, що така бе хора много се излагате така грозно е и е тъпо и после Краси Аврамов щял да ни изложи, не е така.Каквото човек сам си направи никой друг не може да му го направи, повече ще се изложим с поредния си скандал на махленско ниво , отколкото с песента за евровизия.
18
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
не съм някакъв "разбирач", но в сравнение с другите песни тази беше коренно различна и май само нея запомних от всички. Надявам се в Москва да я изпълни добре - без фалш - защото тук от напрежение ли или нещо друго, на моменти звучеше зле. И все пак нека пожелаем успех на нашата песен.
17
0
 
1
 
! Отговори
Фенът преди 15 години
Всички се пулеха и маефа, когато Вода се класира за финала, но в момента мнението им е, че е страхотна и са ни оценили. Същото очаквам да се случи и с Красимир Аврамов. Личи се, че доста труд е хвърлен върху композицията. За клипа също не са спестени пари и участия на звезди. Хората са с него, така че остава и в Москва да ни направи щастливи. Разбира се, трябва да се чуят и останалите кандидати, за да имаме по-ясна представа.
16
0
 
1
 
! Отговори
To преди 15 години
Toq konkurs nema li da go otmenqt nay-posle? Pisna mi vsqka godina da me zanimavat s gluposti okolo skandalite s "pobeditelite". Neka ima sastezaniq, kadeto da se izqvqvat tvorcite, no kogato neshtata se komersializirat vaznikvat sporove i intrigi. Muzikata ne trqbva da se izpolzva za konkursi, a za zabavlenie na slu6atelite.