Хей, DJ, дай едно хоро!

Обявиха полуфиналистите на DJ Fusion Rally – първото състезание, което предизвиква диджеи да ремискират български фолклор с модерен звук
8 сеп 2010 12:07,
4
Хей, DJ, дай едно хоро!
Плакат: Fusion Embassy

След като организацията Fusion Embassy провокира групи и музиканти с поредица събития през пролетта да творят в областта на фюжън музиката, сега е ред на диджеите да намерят пресечната точка между традицията и настоящето.

DJ Fusion Rally е първото състезание, което предизвиква българските диджеи да смесват български фолклор с модерен звук.

То ще се състои в няколко етапа, като първият – селектиране за полуфинали, вече приключи.

Резултатът: 24 подадени сета във всички стилове – от дръм енд бейс, през хаус, техно, брейкбийт, дъб, хип-хоп, дъбстеп и диско и 10 победители, които ще се състезават на двата полуфинала за голямата награда на конкурса.

Избраните диджеи са: Brokerz , Gosh, Christian Craken, RooSee a.k.a Balkaniac Groover, krivak, Vector, Charoday, SoundForia,  Masm aka BrutalDubber и Brokoli.

Те ще покажат уменията си с ремикси на автентичен и обработен български фолклор, като за целта вече са им предоставени акапелни песни, записани специално за Fusion DJ Rally от формация „Кипри”.

Уменията им ще оценява жури, включващо Иван Шопов – COOH (DJ и продуцент), етномузиколога от БАН Веселка Тончева, народната певица Илияна Найденова, музикалния журналист Симеон Василев, Fusion Embassy (1 глас) и вот на публиката.

Всички селектирани участници ще бъдат разпределени между двата полуфинала, а журито ще избере по двама от всяко парти, които се класират за големия финал на Fusion DJ Rally на 7 октомври в Sofia Live Club.

Първият полуфинал ще се проведе на 25 септември в Пловдив, по време на Нощта на музеите и галериите на сцената на Living Museum в Тютюневия склад от 16,30 ч..

Вторият полуфинал ще се състои на 26 септември в София в Лятното кино пред НДК от 16,30 часа. И двата ще са със свободен вход.

Веднага след приключването на този етап от състезанието ще се състои и афтърпартито на полуфиналите на Fusion DJ Rally със заглавие Ethnodubs в клуб Pork Pie (Борисова градина), със специалното участие на група Оратница, дъбстеп проекта на DJ COOH – Balkansky и EXo.

Научи още за полуфиналистите!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
ShakE преди 13 години
а къде може да бъдат изтеглени акапелите, че ми се иска и аз да се пробвам ;)
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И къде мога да ги слушам?