Джим Морисън оправдан посмъртно за ексхибиционизъм

Вокалистът на The Doors бе осъден на 8 месеца затвор през 1969 г.
Обновена: 10 дек 2010 16:18 | 10 дек 2010 16:18, Красимир Ангелов
57
Джим Морисън оправдан посмъртно за ексхибиционизъм
Снимка: mp3.bg

Властите на американския щат Флорида помилваха посмъртно рок иконата Джим Морисън, който почина в Париж през 1971 година, съобщи mp3.bg.

Морисън беше оправдан по обвиненията в ексхибиционизъм от 69-а, след като в края на мандата си губернаторът на Флорида Чарли Крист реши да представи иск в негова полза.

Срещу култовия вокалист на The Doors бяха предявени обвинения в непристойно поведение, ексхибиционизъм, накърняване на добрите нрави и пиянство на обществено място след концерт в Маями на 1 март 1969-та.

Певецът бе обвинен, че е показал половия си член пред фенове и е имитирал фелацио с китарист от групата.

В последствие Морисън бе осъден на осем месеца затвор, но обжалва присъдата преди да отлети със самолет за Париж, където почина през юли 1971 г. на 27-годишна възраст.

Вижте още музикални новини

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: Джим Морисън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
THE DOORS преди 13 години
Това е по случай годишнина от рождението на Jim. This is not the end...
54
0
 
1
 
! Отговори
Хайде на бас преди 13 години
А стига бе ! Такива аргументи, такова брилянтно позоваване на факти, а не на комплексарски напъни не бях срещал !п.п. Дали схвана иронията ? :-)
53
0
 
1
 
! Отговори
ok преди 13 години
Lucy in the sky with diamonds на Битълс?!Lucy in the Sky with Diamonds=LSD!Haha!
52
1
 
5
 
! Отговори
с. преди 13 години
Лейди Гага не прави нищо уникално и повярвай ми никой няма да я помни след 20 години!На такива като нея им викат уан хит уондър!Ти да не би да помниш звездите на евроденса от 90-те години!??Хадауей и подобни!Тук-там все още някой се сеща за тях!Но след още 10 години никой няма да ги помни!А какво остава за 40 години!Доорс са невероятна група и не могат да бъдат сравнявани по никакъв начин със съвременните сурогати!То и Спайс Гърлс бяха "звезди"!Бъркаш нещата да ти кажа!
51
1
 
3
 
! Отговори
Чвор преди 13 години
Изключително си *** моето момче...Жалко че тая държава бъка от такива като теб..."Един" е изчерпал с едно изречение жалкото ти съществуване...
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
на времето и на рока са гледали по същия начин, всичко си е до време, след 20 години феновете на лейди гага ще говорят същото за някакъв друг стил
49
0
 
5
 
! Отговори
един преди 13 години
Ако не си чувал тази група най-добре не мърси повече интернет и се върни в алтернативната реалност на чалгата, първака и свинската мас намазана на филия, от която явно идваш....
48
0
 
1
 
! Отговори
с. преди 13 години
Е,това вече е по-читава и вярна приказка!Наздраве по случая!:)
47
0
 
5
 
! Отговори
с. преди 13 години
Специално българската аудитория не мисля,че е показател за каквото и да било!Че звучи ретро-факт е!Ама лично аз през последните 10 години не се сещам за нищо читаво!Лейда Гага и прочее простотии!И жесток регрес при големите групи,които пускат албуми само за пари!Нещо като новите серии на Звездни войни!Та в тая връзка ретрото ми е по-гот братле!Между другото бачкам в музикалния бизнес и да ти кажа,че в сравнение с партитата на Метрополис Морисън,Ози и тн.са си кротки агънца направо!Мда!
46
2
 
5
 
! Отговори
Бай Иван преди 13 години
Кийт Ричърс от ролинг стоунс е признат за чудо на медицината, с неговите 40 години на кокаин, но това не значи че всички техни фенове се друсат
45
1
 
6
 
! Отговори
ДОБРЕ преди 13 години
ЩРАКАЙ С ПРЪСТИ, ЧАЛГАР! ВЕСЕЛО И МОДЕРНО ЗАТЪПЯВАНЕ!!!
44
2
 
2
 
! Отговори
ok преди 13 години
Ама не бе братко или сестро!*** трябва да си за да кажеш,4е не са велики,велики са,да така е!Зверски даже!За мен най-най-най са Морисън,Кобейн,Макгоуан,ама тва ти казвам!Вели4ието на музиката им е станало възможно поради огромните щети нанесени на мозъците им от дрогата!Тва е!Добри музиканти за времето си които са излезнали извън рамките на общоприетото благодарение,не 4е са били зверските геннии от рода на Моцарт да ре4ем,просто ТУ МЪЧ ДРУГС!Нищо пове4е!Евалата им за което!Велики са!
43
9
 
4
 
! Отговори
Хайде на бас преди 13 години
Че в България, точно 5 000 човека ще се сетят кой пък е този Джим Морисън. А точно 150, ще успеят да назоват името на една негова песен. Бил е актуален за времето си, протестите, хипи движенията и т.н. Ок, за времето си. Но днес просто звучи ретро, протяжно лигаво, въобще - не се вписва в стереотипа на живот и ценности.
42
2
 
0
 
! Отговори
с. преди 13 години
Да ти имам и доводите!Процентно не знам какво си!Ами ти ако включиш в статистиката ескимоси,талибани,бушмени и така нататък то понятието звезда става безмислено!Ти да не мислиш,че ако питаш Хасан Мехмед от долния ляв край на Афганистан за Майкъл Джексън ще знае кой е!?Говорим за нормалните хора с достъп до топла вода,тоалетни чинии,интернет,телефони,боксерки,образование и антибиотици!Мда!
41
0
 
7
 
! Отговори
с. преди 13 години
Защо пък трябва да се дрогираш за да слушаш Доорс!?И какво ще рече нарочен за добър!???Хората са оставили уникално творчество и самият факт,че 40 години след разпадането им и смъртта на Морисън продължават да имат страшно много фенове е достатъчно красноречив!Същото се отнася и за групи като Блек Сабат,Зеппелин,Бийтълс и тн!Имат уникална музика и затова ги знаят и почитат!А не защото са се друсали!И факта,че съм фен на тая музика не означава,че съм наркоман!Това е страшно тесногръдо мислене!
40
10
 
2
 
! Отговори
Олеле преди 13 години
Този на снимката, що е така оцъклен ? Да не са го щракнали в момент на ректален преглед ?
39
5
 
3
 
! Отговори
ок преди 13 години
Тесногръдите безмозъчни инвалиди неразбиращи Доорс явно не се дрогират достатъчно за да достигнат до "разбирането"!Кво да им разбираш!Пак ти казвам-"най-великите" са най-дрогираните!Те просто са успяли да се дрогират пове4е от някой друг и са направили нещо немислимо за времето си което е обявено за "много модерно" от там другото е история,един път като те наро4ат 4е си много добър такъв си оставаш!
38
0
 
2
 
! Отговори
Обективен преди 13 години
Кое точно не разбра в мнението ми ? Обясних простичко, че името Джим Морисън са го чували твърде малко хора, процентно изведено от населението на земята. Всъщност, абсолютно същото се отнася и за Оливър Стоун. Планетата ни е твърде шарена, за да си слагаме едноцветните очила и отричаме всичко останало зад хоризонта. Компренде !?
37
0
 
2
 
! Отговори
с. преди 13 години
Ти да не мислиш,че Стоунс,Бийтълс,Блек Сабат,Лед Зеппелин,Боб Дилън,Аеросмит,Ю2,Кърт Кобейн,както и всякакви рапъри,звезди,артисти и подобни не се друсат бе!?И то сега!А какво остава за 60-те когато времената са били невероятни!Нещо подобно беше в началото на 90-те в България!Анархия,чувство за опияняваща свобода и невероятен купон!Нещо,което 20 годишните пубери дето пишат тука глупости никога няма да изживеят!Същото се отнася и за тесногръдите мозъчни инвалиди неразбиращи Доорс и чалгарите!
36
1
 
3
 
! Отговори
ок преди 13 години
От сегашните кои ще са "велики"?!Дрогирани,*** от рода на Свен Вет и неговото приятелче Ричи Хоутин ли къв беше!Същата раута,ама даже по-зле,хем са зверските дрогстери хем и са ***,ашколсун бе!Демек-правете модерна за времето си музика+унищожително количество наркотици,да ви изпращи зверски мозъка и имате шанс за...безсмъртие!