Гага година

Тя е Изпълнител на годината според Билборд и света. Припомни си защо!
Обновена: 14 дек 2010 15:53 | 14 дек 2010 15:53,
73
Гага година
Снимка: Getty Images/ Guliver

Преди година сп. "Билборд" избра Лейди Гага за изгряваща звезда на 2009 г. Дванайсет месеца по-късно ексцентричната поп певица е обявена за Изпълнител на годината от авторитетното издание.

Лейди Гага жъне не само професионални успехи, тя се радва и на огромна популярност сред обществото, което я превръща в музикалното и социално явление на 2010 г.

В интервю от 2009 г. за в. "Дейли телеграф" 24-годишната Лейди Гага казва: "Винаги съм била известна, но вие просто не го знаехте".

Авторът Нийл Маккормик определя певицата като "поп сензацията, която светът очакваше", и твърди, че с нея "се възроди бляскавият поп и тя се превърна в най-интригуващата личност от новото поколение поп изпълнителки".

Мнозина сравняват младата певица с Мадона, но изследователите на съвременната култура, като Матийо Дефлам (университета на Южна Каролина) я сравнява по-скоро с личности като Франк Запа, Принс, Джими Хендрикс и изследва уникалното явление в курса си "Лейди Гага и социологията на славата".

И 2010 наистина бе наситена откъм новини за изпълнителката.

Още през януари тя спечели наградата "Изборът на публиката" за пробив и се нареди сред изпълнителите с най-много продадени дискове през 2009 г.

През февруари ексцентричната певица доминира на музикалните награди БРИТ и чукна рекорд за най-много продадени песни в историята на интернет магазина iTunes.

През март Лейди Гага се пребори със звезди от ранга на Бийонсе и Уитни Хюстън за награда "Ехо" за най-добра международна изпълнителка.

Заради звученето на песните й, визията, гласа й и таланта й на текстописец, продуцентите на следващия филм от поредицата за Джеймс Бонд й предложиха за запише тематичната песен.

Певицата посрещна месец април като изпълнителя с най-гледан видеоклип към парчето й Bad Romance в сайта YouTube.

Още по темата

През май Лейди Гага триумфира на Световните музикални награди в Монте Карло с пет отличия, а през юли се нареди сред най-печелившите изпълнители в класация на сп. "Форбс".

През септември Лейди Гага измести брит поп иконите Oasis и бе вписана в Книгата на рекордите на Гинес за продължително присъствие в британските музикални чартове – цели 154 седмици.

През същия месец Лейди Гага стана големият победител на видеонаградите на MTV, спечелвайки осем отличия от рекордните 13 номинации. 

Октомври я превърна в първия изпълнител в света, чиито клипове са били гледани в YouTube над един милиард пъти.

През ноември Лейди Гага триумфира на Европейските музикални награди на MTV.

Не по-малко значими са социалните успехи на певицата. През изминалата година тя дебютира в класацията на сп. "Форбс" за най-влиятелните знаменитости на 2010 г.

В социалната мрежа Фейсбук броят на феновете й надхвърли този на почитателите на президента на САЩ Барак Обама. 

През август ексцентричната певица отне короната на Бритни Спиърс за най-търсена знаменитост в Туитър. Преди броени дни в музеи на Мадам Тюсо в света бяха представени осем различни восъчни копия на Лейди Гага. 

2010 ще запомни и доста ексцентрични изцепки на изпълнителката – роклята от месо, лудите пари, похарчени по фобията й от духове и фенове, опасността за здравето, която създава за феновете си, които я имитират.

След всичко това едно е сигурно: тя запълни липсата на големите звезди от миналото десетилетие и вероятно сътвори нов вид световен идол. Колко ще продължат славата и успехът й, предстои тепърва видим...
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
1
 
! Отговори
до 68 преди 13 години
Не обиждай овцете- те са безобидни, сладки животинки...
68
3
 
3
 
! Отговори
Свет преди 13 години
Да, няма такъв глагол, но аз обичам да импровизирам.Току що сътворих нова дублетна форма на евфемизирам, защото не ме кефи,сега стана ли ти ясно? Ха ха.И не се отчайвай така...никога не е късно. И на твойта улица ще изгрее слънцето.Жива и здрава да си! И много деца! Ха ха
67
3
 
4
 
! Отговори
Свет преди 13 години
До Ewa:Алоу, Долно нагорнище, не ми раздавай акъл какво значение да влагам в понятията, защото май си пропуснала основното образование.Заиграването с думите и използването на непреки значения, хиперболи и метафори явно не си ги чувала, а ако да, то е било от съседите."Евфемизмът е дума или фраза, чрез която говорещият или пишещият възнамерява да избегне дума или фраза, която за слушателя или читателя звучи обидно, раздразнително или обезпокоително"(цитат).Далеч си от дискусията.Обратно в кухнята
66
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прилича на *** тая ОВЦА!
65
1
 
3
 
! Отговори
tt преди 13 години
da ti go t..a v 4ovkata izmenni4eska.
64
2
 
2
 
! Отговори
tt преди 13 години
pomislete ,nakade varvi sveta,sled kato *** sa nai golqmite na godinata.
63
2
 
2
 
! Отговори
Monster преди 13 години
Наистина, невежи, трябва да чуете акустично нейно изпулнение, отворе YouTube (стига да знаете какво е това) и чуйте как пее!!!!!!
62
4
 
3
 
! Отговори
Monster преди 13 години
Страхотна певица, уникален глас и талант, написала е всичките си песни сама, прави турне по цял свят, не знам колко стотин концерта е изнесла, а е само на 24! Бях на концерта и във Виена, направи страхотно шоу. Зареди ме с енергия за много седмици напред. Пя наживо през цялото време и се раздаваше за публиката. Всички които я плюят: АБЕ Я СЕ ПОГЛЕДНЕТЕ БЕ ХОРА! СМЕШНИТЕ СТЕ ВИЕ И *** СТЕ ВИЕ А НЕ тази певица която събира огромни тълпи от хора...Февруари отивам пак на неин концерт в NewYork
61
2
 
1
 
! Отговори
flu преди 13 години
Ееех, тази маса от мутанти, от които ти така ярко се отличаваш :) Аз за себе си нищо не твърдя, ти си тази, която излезе с големите приказки. Но ти, като един истински Атрист (т.е. неоценен приживе и изпреварил времето си), сигурно си свикнала с неразбирането и соченето с пръст от тълпата... :) Е, то не всичко, което хвърчи се яде, но това е друга тема. Още нещо, няма глагол "евфемизвам" има "евфемизирам". В желанието си за оригиналност малко се поизхвърляш. Отново. Но то си е за твоя сметка :)
60
2
 
2
 
! Отговори
Eva преди 13 години
do SvetOvco, nito mutant, nito ***, ima znachenieto, koeto ti vlagash. tochno tezi, koito samocelno se stremiat kam novoto, mutirat.pitai nekoi grackogovoriash kakvo znachi evfemizam. v glavata e kasha.dori fakta, che obrashtash fokusa na diskusiata kam tvoiata persona, govori kolko si zle.
59
3
 
2
 
! Отговори
Свет преди 13 години
До Flu:Мила, това че не живееш повече от 10 г в България не означава,че ти е дошъл акъла в главата.По-скоро обратното.Ха ха.А мен не ме мисли.Аз съм си ок.*** и мутанти за тези, които не могат да приемат новото.Винаги ги е имало, но сега са в пъти повече.И да, в България се умножават всеки ден.Умереност е дума, която не познавам.Оставям я за теб. Артистите не са умерени хора.И не ми евфемизвай така плоско с думите намесвайки родителите.Става дума за масата мутанти и ***.
58
1
 
3
 
! Отговори
pelikan преди 13 години
ГА ГА ,къш къш.
57
1
 
1
 
! Отговори
123 преди 13 години
Какъв е тоя *** на снимката?
56
2
 
3
 
! Отговори
flu преди 13 години
Хубаво, ти какво си мислиш, че като си се вдигнала нанякъде да студентсваш и си станала нещо кой- знае какво? Много хора го правят. Споко. И аз не живея вече повече от 10 години в България, но тази ГаРга ми е изключително антипатична. Или какво, нявсякъде по света я харесват, само в България- не, нали всички тук (вкл. *** и баща ти) са *** и мутанти. Тия гръмки определения хич не се вписват в представата ми за някой с ум в главата. Малко умереност няма да ти дойде зле :)
55
7
 
3
 
! Отговори
Свет преди 13 години
Радвам се,че не живея в България!Овцете да си блеят, кервана си върви.Хората с вкус и нещо в главата напуснаха. Призовавам малкото останали такива сериозно да се замислят и да вдигат багажите. Само мутанти и *** останаха.а Лейди Гага не я мислете. Когато фактите говорят и боговете мълчат!
54
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 47,Явно малко трудно схващаш, а и очевидно имаш много ограничен кръгозор, затова няма да ти обяснявам. А за най-велики негови песни бих назовал I'm going slightly mad, Under Pressure, Bohemiam Rhapsody, Innuendo. И аз мислех, че The Show Must Go On е най-великата песен, но тогава бях в 7ми клас :)
53
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
вече съм убедена, че хората са затъпели зверски - не разбират от музика грам. И то на световно ниво не разбират. Изпълнител на годината? "Заради звученето на песните й, визията, гласа й и таланта й на текстописец.." - тя е малоумно бездарна - какво като се облича в пържоли и пее за Алехандро ?!
52
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
слуга на Луцифър!!!
51
2
 
9
 
! Отговори
гага - марионетка преди 13 години
Гугнете "lady gaga illuminati" и вижте за каква символика става въпрос в клиповете и. Облъчвате младото поколение с изродщини и масонски символи... Оставете чалгаджиите - те са си простаци, но на тази наистина нещо и е сбъркано и иска да го причини и на децата...Гага е една марионетка... потърсете и вижте на кого... И ще помогля пак да пишете след като сте го видели.
50
1
 
5
 
! Отговори
ПЕСНОПЕЕЦ преди 13 години
ВАНЯ КОСТОВА !!! - другите са 1/2 :)))