На Коледа президентът официализира попфолка!

Цяла плеяда фолкаджии пяха за Българската Коледа
Обновена: 27 дек 2010 15:00 | 27 дек 2010 12:27, Красимир Ангелов
386
На Коледа президентът официализира попфолка!
Снимка: Булфото

На Коледа се случват чудеса! Именно с този изтъркан лаф трябва да започнем, поне що се отнася до най-лекия жанр у нас – попфолка. Той получи аудиенция при най-високата в пирамидата на властта институция – президентството.
 
Проведената под патронажа на Георги Първанов Българска Коледа събра над 1 189 000 лева, които ще се използват за лечението на болни деца, закупуване на апаратура и консумативи за болници.

За осма поредна година българите показаха, че имат сърце, но ние ще обърнем внимание на един чисто музикантски факт.
 
Тази година в благородната инициатива се включиха рекорден брой изпълнители – над 100. Рекорден се оказа и броят на фолкпевците, които се качиха на сцената на Народния театър.

Глория, Алисия, Анелия, Емануела, Десислава, Емилия, Преслава, Константин, Ивана пяха редом с традиционни участници като Графа, Миро, Б.Т.Р., Акага, Елица и Стунджи и др.

Представянето на част от певците мина под всякакво ниво – по традиция на плейбек, лош избор на песни, но нали е благотворително, а и на Коледа сме добри – ще го подминем с усмивка.
 
С масовото участие на фолкзвездите организаторите сякаш официализираха жанра и поне на Коледа го извадиха от клубовете и ресторантите. Нищо лошо, ако не прозираха някакви други помисли, например политически.

Дали пък това няма да бъде ядрото, което ще подкрепи новосъздаденото движение АБВ – проекта на Първанов?

Още отсега можем да се обзаложим, че най-известните гърла на попфолка ще ги видим на предизборните концерти. Бойко Борисов трябва да вземе мерки, защото на Веселин Маринов ще му е трудно да удържи на президентската културно-развлекателна програма.
 
В същото време, пак навръх Коледа, в зала Универсиада се случи друго знаменателно събитие – рокът показа, че е по-жив отвсякога! На сцената се събраха част от най-култовите представители на жиците от няколко десетилетия насам.

Милена Славова, Кирил Маричков, Ревю, Черно Фередже, Турбо, Ахат, Уикеда, Обратен ефект и други банди дадоха отпор на благотворително-сълзливия концерт.
 
В ролята на Снежанка влезе Милена, която раздаваше подаръци на почитателите на твърдата музика, Фънки заби с две групи, а маратонът продължи над 5 часа!

Още музикални новини вижте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


386
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
246
2
 
15
 
! Отговори
Tони преди 13 години
Повръща ми се...
245
4
 
12
 
! Отговори
Нещастнииии Гоце преди 13 години
Удавник (Гоце) и за сламката се хваща. На кого ще се харесаш бе Гоце, на тъпите чалгари. Със събраните си очички и с малкото багаж може и някой да ти пристане например като гъзолизеца ТИТИ ПАПАЗАОВ. Затвор за Гоце.
244
4
 
15
 
! Отговори
bg преди 13 години
Prezidenta e ***.
243
4
 
12
 
! Отговори
Гоце преди 13 години
Гоце затвор те чака, с какви пари плащаш.
242
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А ти кога ще се научиш да пишеш?
241
18
 
4
 
! Отговори
Suzy преди 13 години
Tuk v tozi forum ima mnogo drebnavi horiza.Kato ne vi haresva chalgata ne ia slushaite,nito konzertite gledaite,nito takiva statii chetete...abe gledaite si rabotata.Tova e moia priziv....a,i moje i da postignete neshto v jivota NE-mrazeiki tolkova mnogo....
240
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
PORNOSAIT
239
4
 
45
 
! Отговори
$ преди 13 години
ДОЛУ СКАПАНАТА ЧАЛГА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
238
5
 
13
 
! Отговори
Чалгоебец преди 13 години
Такива ,дето не са за кухата ти лейка,*** неграмотен! *** съм ти майката чалгарска!
237
4
 
37
 
! Отговори
ГЕРБавия преди 13 години
Ето, това е пълното падение на един народ !!!!ЧАЛГА-културата ни прави и алкохолици, наркомани, ***, побойници и убийци дори. СРАМ !!!А колкото до културните дейци и тези от ГОЦЕ-вото президентство, дали съгласие за най-долнопробната музика и нейните звезди да излязат на тази СВЕЩЕНА сцена, те са съдействали на пошлостта и чалгата да се +възцарят нависоко.Смърди и от Народния театър, нали ????????????????????
236
3
 
9
 
! Отговори
pissed off преди 13 години
***,толкова ли сте откъсани,че чак сте гледали коледния чалга панаир!
235
4
 
14
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
Статията си я...бива;даже са много имената на чалгарите,че не мога да ги...преброя.Гоце,като сдаде...Президентството,да направи пак подобни мероприятия,да видим дали някой ще...отиде.Долу-горе,като фондацията накостовата жена ...Бъдеще за България;като сдаде власта мъжа й...бъдещетоза фондацията стана...мрачно,каквото си беше в реалност,за повечето нашенци.
234
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Nali i Slavi Trifonov gi vika pri nego edna po edna.
233
5
 
10
 
! Отговори
До Митко преди 13 години
А бе, Митко - ти на кой свят живееш ? Каква е масово слушаната музика при нашите съседи - Гърция, Турция, Сърбия ? Стинг ли ? Ами защо се чудиш, че Стинг не се слуша масово в България ? Говориш за Стинг, но забряваш, че от ония западния свят е и Лейди Гага - тотална чалга певица. Само че пее западна чалга. Ами нейния клип с ония *** към песента "Алехандро" какъв е ? Не е ли чалга клип ? Гледай по-реално на нещата.
232
7
 
17
 
! Отговори
до всички преди 13 години
Аз пък не искам да се наричам българин!Искам да съм АМЕРИКАНЕЦ!!!Да не гладувам,да не мразя другите,да се къпя всеки ден,да не ми е робско миналото,да не ме обиждат че съм ***!
231
13
 
5
 
! Отговори
До 244 преди 13 години
Това, което си написал няма никакво значение от гледна точка на фактите. Те са - Лепа Брена препълни националния стадион през 1990 г., през същата година АСДС не дойдоха, а дойдоха през 2010 г. и имаше по-малко публика отколкото на Лепа Брена.А кой колко щял да напълни тук и там през еди-коя си година........това се говорилни. Фактите са свещени !Между другото - аз съм свободен човек и слушам каквото си искам. Никога няма да играя по свирката на някой си - слушай само това и не слушай друго.
230
4
 
40
 
! Отговори
МИТКО преди 13 години
ГЛЕДАХ ТОЗИ "КОНЦЕРТ" - ТЪРЖЕСТВО НА ЧАЛГАТА,ПЛЕЙБЕКА(ЛЪЖАТА!!!) И ПРОВИНЦИАЛНАТА ПАРВЕНЮЩИНА..... ПОСЛЕ ГЛЕДАХ ПО КАНАЛА КОНЦЕРТА НА СТИНГ В КАТЕДРАЛАТА В ДЪРАМ,БЛИЗО ДО РОДНИЯ МУ ГРАД.... РАЗКАЗВАШЕ ЗА ЛЕГЕНДИ,ТРАДИЦИИ,ФОЛКЛОР....СТИНГ!!!!!! А СНОЩИ ПЪК ГЛЕДАХ КОНЦЕРТА ЗА НОБЕЛОВАТА НАГРАДА ОТ ОСЛО - ВИЕ ГЛЕДАХТЕ ЛИ ГО?!!!?!! ТЪЖНО - ТЕЗИ ХОРА ТАМ СА НА НЯКАКВИ ДРУГИ ПЛАНЕТИ,НЕПОЗНАТИ ЗА НАС СВЕТОВЕ.....
229
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Могат да забравят за пълните джобове на Коледа,балъците измряха!
228
7
 
5
 
! Отговори
Общи преди 13 години
ЖАЛКО НЯМАШЕ ГО ВЕСКО МАРИНОВ.СИГУРНО ЩОТО В ПУБЛИКАТА НЕ СЕ ЗАБЕЛЯЗА И ПРИЯТЕЛЧЕТО МУ ЦЕЦКО.
227
2
 
17
 
! Отговори
? преди 13 години
A AС/ДС ако бяха дошли 1990г. колко зрители щяха да идат? Тогава имаше интерес към всеки чужд изпълнител,понеже рядко идваше някой. Ако Лепа Брена дойде сега колко ще отидат?! АС/ДС и в Стокхолм и в Сингапур ще напълнят стадионите -тогава и сега,а Лепата само в Белград и София можеше-тогава! Даже в Букурещ ще я пренебрегнат,да не говорим за другаде!