Vaya Con Dios пристигат за концерт в София

В събота музикантите ще вдигнат на крака зала 1 на НДК
Обновена: 18 фев 2011 08:24 | 18 фев 2011 08:24,
8
Vaya Con Dios пристигат за концерт в София
Плакат: Loud Concerts

Белгийската група Vaya Con Dios пристига днес в София. Утре музикантите ще имат концерт в зала 1 на НДК.

Те са в екип от 12 души. Групата ще отседне в столичния хотел "Кемпински Зографски", а чаровната вокалистка Дани Клайн желае да бъде настанена в уютна стая за непушачи и по възможност с красива гледка към София, съобщават организаторите.

В менюто при престоя си в България групата държи на здравословната храна от качествени, екологично чисти продукти. По повод на концерта в София Дани Клайн посочва, че ще бъдат седем души на сцената.

Песните, включени в програмата, ще са комбинация от хитовeте на групата, като "What's a woman" и "Don't cry for Lui", както и песни от новия им албум.

На въпрос какво си спомня от България, тя посочва: "Спомням си, че страната ви е много зелена и природата ви е много красива. Спомням си и вашето сирене, много ми хареса".

Билетите за концерта бяха напълно разпродадени, но организаторите отпуснаха допълнително за правостоящи на цена 45 лева.

Историята на Vaya Con Dios (в превод "Върви с боговете") започва през 1986 година. Първият им сингъл "Just a friend of mine" много бързо се превръща в хит.

Групата става много популярна в родината си (Белгия), а две години по-късно вече е световноизвестна.

Част от най-успешните и превърнали се в класики нейни хитове са Night Owls, What's a woman, Nah neh nah, Puerto Rico, Heading for a Fall, Don't Break My Heart.

Още по темата
12 окт 2010 10:05
3
11 юни 2007 14:33
12

Последният албум "Comme on est venu…" излиза в края на 2009 г., а песните в него са изпети на френски език. Част от тях са написани от самата Дани Клайн.

При излизането на албума тя споделя: "С този албум се завръщам към корените си, към любимите ми френски изпълнители, които слушах по радиото като дете".


(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
галактика преди 13 години
Както се казва - музиката тръгва от душата й ---- Любима ми е *Whats a woman* , която ми е близка по звучене със *Сърце* на Рита Павоне
7
0
 
3
 
! Отговори
8-ия ден преди 13 години
Vaya Con Dios, ДАНИ !!!А ние с теб !!!Обичам тази група, Дани Клайн има прекрасен глас, харесвам това, което правят.... !!!
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
бравооооооооооооооооооо
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
там съм :)
4
0
 
5
 
! Отговори
Dan преди 13 години
Аз не съм чул до сега някоя група да е дошла и да е казала искам зеленчуци пълни с нитрати и пестициди, расли не в земята а в епруведка, и плодове расли до уранова мина или в районите "Кремиковци", "Свилоза", "Оловоцинков комбинат", "Златна Панега"...а натуралните сокове да съдържат Е385, Е478, Е665, Е437, Е895, Е465 и изкуствени подсладители!
3
0
 
4
 
! Отговори
многоточков преди 13 години
Твоят....... коментар...... има ..... нужда...... от .... повече. ....... ТОЧКИ.....
2
6
 
3
 
! Отговори
Салахадин преди 13 години
Абе и музикант съм бил и имам всякаква музика,но тази група някак си не ми харесва!!И тая дет пее.Е, вкус другар няма,но мога и без тази група!!
1
4
 
4
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
Трупата наистина пее много хубаво.Дани,едва ли ще вкуса хубаво ....сирене сега,всичко е....менте,а и София не е....зелена.Само моите тикви,които тя познава добре,защото ги е...опитвала в Кривунделово,са станали още по...хубави;пожелавам да не ги...пропусне и сега.