Съботен бис

Азис отърва бой в Щатите и трябва ли да се мазним на "Бонд"?
28 апр 2012 14:24,
101
Съботен бис
Тез гърди нещо не допаднаха на сънародниците ни в Ню Йорк. Снимка: Dnes.bg

Тази събота имаме удоволствието да започнем с една културна новина.

През последните години често четем обвинения как българинът не чете. Заради кризата се лишаваме от духовна храна и често пестим пари от книги.

Но ето, че се появи един автор, за който читателите се редят на опашка за автографи. Не става въпрос за любимците на манекенките Паулу Куелю или Хорхе Букай, а за Краси Аврамов.

Вчера ни информираха, че той е представил своето творение „Между два свята. Любов, лъжи и една песен” във Велико Търново навръх празника на книгата. И не само това - хората чакали търпеливо в библиотеката, за да се срещнат с него, и то в неприятния за Пепеляшка час - точно в полунощ.

Явно прогнозите, че ставаме все по-неграмотни и не четем трябва да бъдат захвърлени в кошчето. Само за тези, които не вярват в таланта на Аврамов ще допълним, че израелско, украинско и гръцко издателства вече са в преговори с певеца за превод на книгата на съответните езици.

И докато нашето Еврогласище жъне успехи на литературния фронт, черни облаци надвиснаха над Азис. Певецът замина на турне в САЩ, като очакванията му бяха едва ли не да подпише договор с голям продуцент там, да вечеря с Риана и да покаже на бг общността каква звезда е. Първият му концерт обаче предизвика вълна от недоволство, а форумите в интернет "прегряха" от свидетелски показания.

Явно любимецът на руските тийнейджъри е решил да мине метър и изнесъл концерт с девет изпълнения, като две песни били изпълнени три и два пъти.

Гастарбайтерите не били впечатлени и от голите гърди на Азис, които бяха акцент в предаване на родна национална телевизия. Тогава бяхме принудени да гледаме драсканиците на докторите по гръдта на певеца и къде ще "играе" скалпела. Направо да им се чудиш на емигрантите кога отидоха в Щатите, кога спряха да се вълнуват от родните простотии, че даже и критикуват.

Ало-о-о-о-о-у, вземете се в ръце - Азис като стане световна звезда няма да стъпи повече в Ню Йорк.

И ако Краля на попфолка трябва да мисли обяснения за първия си концерт в американското турне, то Кралицата Глория взе, че нещо се обиди на попфолка. Видите ли, тя напускала жанра, кючеците не й се нравели. Факт е, че Глория никога не е залагала на подобни песни, но и стилът й не е като на Мадона или Елтън Джон. Пък и именно попфолка я направи известна и някак си не отива да плюеш по нещо, от което над 15 години си вадиш хляба.

Пожелаваме й да не попадне в ситуацията на Десислава, която покрай Евровизия и тя се отрече от поп фолка, като едва ли не щеше да става еврозвезда с поп парчетата си. След краха на конкурса обаче обърна плочата, сега предстои да излезе дует с Тони Стораро, а и самата тя признава, че не е далеч от мисълта да направи нещо по-хард в чалгата. Естествено, защото публиката го искала. Тъповато оправдание, но като се изхвърляш по медиите е така.

Но да оставим кралските неволи в "лекия" жанр и да се насочим към поредната лоша новина за родния шоубизнес. Тя идва от Испания, където твори своите хитове Гошо от Почивка. През последните месеци той се отказваше от пеенето, после обеща, че ще прави песни до края на тази година.

Гошо хвърли почитателите си в шок със следния пост: "ISKAM DA KAJA NA VSI4KI FENOVE 4E SE OTKAZAX OT RAPA MOLQ VSI4KI DA ME ISTRIAT OT TOZI FACEBOOK TAKA ILI INA4E SHTEGI MAXNA AZ BLAGODARQ VI REDVARITELNO".

Явно певецът не е помислил за последствията, а един от коментарите направо ни накара и ние да пророним една сълза.

"GP, бейби, ти ми скърши сърцето на безброй части. Повече няма да слушам музика до края на живота си. GP, помисли, бейби, недей да правиш избор, който ще съсипе милиони. От смъртта на 2Pac не съм плакал така", пише негов фен. Ние само можем да призовем Почивката да размисли над решението си.

Ще завършим обзора с една случка от Летище София, която лично на мен не ми допадна особено. Приличаше на зле прикрито медийно подмазване. Родните музикантки от "Хипнотик" посрещнаха своите колежки от "Бонд" и ги изненадаха с класическа пиеса за квартет от известния български композитор - Любомир Пипков. Нищо лошо, зародило се е приятелство, малко шум за медиите преди концерта.

Но пък не е лошо да имаме повече самочувствие. Девойките от "Хипнотик" по нищо не отстъпват на западните си колежки, чийто пик бе преди доста години. И да бъдат сигурни, че ако те успеят да пробият на световната сцена едва ли някой ще им свири на летището в Австралия или на "Хийтроу".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
11
 
! Отговори
Гуру Буда Тракиеца-3 преди 12 години
"аве тва верно ли е че азис е ***" ============================================================Гуру Буда Тракиеца -38 АнонименНе е верно .Чист тракиец от 100-липиново е,...като мен.Къща до къща живеем.
39
33
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колкото и минуси да ми цъкате Азис е символ на България. Това е лицето на България Днес.
38
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
що не са го онодали с някой по черен от него
37
2
 
27
 
! Отговори
сиза преди 12 години
Нищо по-гнусно не съм виждала от тази бутафорна личност.
36
2
 
18
 
! Отговори
проф.д-ръ Бай Ганьо преди 12 години
"Тази събота имаме удоволствието да започнем с една културна новина."=================================проф.д-ръ Бай *** Ценовъ Културата ни е... в петите.
35
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този мазен *** да спре да излага повече България! Когато го видя на екрана от погнуса веднага спирам телевизора. Не позволявайте на децата си да го гледат!
34
3
 
9
 
! Отговори
Go6o преди 12 години
Ot *** kakvo o4akvate,samo siganii i izcepki a pak i kral go nari4ate toja va6liv i mazen *** ***.Car kiro,kral e sigurno mnogo e kral an4o(azis) are stiga s krale samo krematorium za ***.
33
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига глупости бе! Азис бил ***..откъде си ги измисляте подобни неща.Азис е Българин. Сам го е казвал.Тони Стораро пък е член на Атака и пее на Волен по партийните събрания.
32
1
 
18
 
! Отговори
Doctor Horror преди 12 години
Ако скоро умирам, поне ще съм щастлив, че този червей азис няма да ми се натрапва постоянно от разни медии.
31
3
 
9
 
! Отговори
ля ля преди 12 години
тоя няма ли да го убиее???
30
2
 
30
 
! Отговори
пръдливо джудже преди 12 години
благодаря ви днес.бг за тази статия ,която толкова ме обогати духовно,много ми беше важно да знам какви ги вършат Човекът-*** и черния Мазнис....
29
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не, азис не е ***! Той е мазен гнусен *** ***.
28
1
 
12
 
! Отговори
нива с РАПица преди 12 години
Аз измислих рапа. Когато един път пишках в една нива с РАПица! Тогава сътворих една песен, само с текст, без музика. Така се роди рапа!
27
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
аве тва верно ли е че азис е ***
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
събота е, в днес бг има съботен бис а нещо липсваааааааа
25
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БЪЛГАРИНА ТРЯБВА ДА ОСЪЗНАЕ ,ЧЕ ТРЯБВА ДА СПРЕ НАЙ НАКРАЯ ДА СЕ КЛАНЯ И БОГОТВОРИ НЯКАКВИ МАЗНИ ***.И КОГАТО ТОВА СТАНЕ ТОГАВА В ЕВРОПА И СВЕТЪТ ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА ГЛЕДАТ С ДРУГО ОКО....А НЕ ДА НИ СРАВНЯВАТ ВСИЧКИ С ***.СТИГА ТОЛЕРАНТНОСТ СТИГА ***.
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво ни занимавате с *** Мейдън Бг???Има и умни и начетени хора,за тях пишете!
23
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
черен, мазен,гнусен,разплут ***. какъв ли трябва да си, за да му се наслаждаваш на него и творчеството му.
22
3
 
28
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Сигурно Азис има и хубави,романтични...песни,ама както казва народът;хубава работа,амациганска и това се показа,не където...трябва.Тук,дето го...създадоха,тези номера...минават,но зад океана,никой не го...интересува камуфлажа на певеца.Искат хората качествено пеене,а не кълчотене като на...пилон;поне един натурален ***...кючек,да беше изиграл.
21
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да си ***,че и ***.........е много си паднал ниско!