Три часа без умора с торнадото Аксел Роуз

Guns N Roses подлудиха 35 хиляди фенове на Sofia Rocks
Обновена: 12 юли 2012 14:04 | 9 юли 2012 16:07,
158
Три часа без умора с торнадото Аксел Роуз
Лидерът на Guns N Roses Аксел Роуз оправда напълно репутацията си на човек-динамо. Снимка: Dnes.bg

"Задните редици пред сцената да укротят ентусиазма!"

Тази команда на Аксел Роуз беше напълно в образа му на чепата и самовлюбена звезда, но не и за тези, които дочуха и разбраха правилно апела на лидера на последната формация на Guns N Roses, изстрелян по време на втория ден от фестивала на тежката музика Sofia Rocks и състоял се на Националния стадион „Васил Левски“.

Още по темата

Всъщност един от символите на рока искаше да укроти ентусиазма на родните меломани, чакали го четвърт век, макар и без Слаш и Дъф Макгахън, Изи Страдлин и останалите от първите две издания на американската рокформация, приета наскоро в Залата на славата.

На Аксел му се беше случвало десетки пъти да става свидетел на сакатлъци заради феновете. И взе мерки.

Аксел разнебити без остатък въпросителните на феновете, че няма право да трупа още слава и милиони долари с марката „Guns N Rose“.

И при положение, че трябваше да стопява в адската мараня разочарованието на зрителите, че след Godsmack от афиша отпадна и Iggy & The Stooges.

Ентусиазмът и талантът на формацията му с трима китаристи, клавирист, басист и гръмотевичния шоколадов басист Франк Ферер обаче не само надскочиха летвата на очакванията, но и дадоха заявка за музикално събитие на годината.

Великолепната седморка на Уилям Бейли, каквото е всъщност рожденото име на Аксел Роуз, надскочи себе си и стопи песимизма на феновете, че не трябва да има посегателство върху оригиналния състав на  Guns N Rose.

Мнозина дори намериха целенасочено търсена прилика на водещия китарист DJ Ашба със Слаш заради свещенодействието по китарния гриф и бомбето.

26-те емблематични песни за гига на групата от световна величина бяха излапани на един дъх от българите въпреки маратонските три часа.

Аксел напълно оправда и репутацията си на суетен рокаджия, след като смени за спектакъла, организиран от „Болкън Ентъртейнмън“, четири каубойски шапки, три кожени якета.

Изключи големите монитори – да не го гледат в едър план, прати акредитираните фотографи малко преди средата на терена на Националния стадион и свали след 90 минути широките си очила. Но пък подсигури топовни изстрели и фойерверки през песен.

Близо 35 хиляди родни фенове, подкрепени мощно и от представители на Обединеното кралство, пяха в един глас „Sweet Child of Mine“, "November Rain“, „Don't Cry“, „Civil War“, „Knockin on Heaven's Door“, „Night Train“, „Patience“... Заиграха се и по-тънката струна със собственото си виждане върху AC/DC с „Whole Lotta Rosie и на Pink Floyd - „Another Brick in the Wall“.

Една от най-слушаните групи в Обединеното кралство - Kaiser Chiefs, пък защити репутацията си на група, която сама може да бъде хедлайнер във фестивал.

Within Temptation с мощните вокали на пременената като метъл булка Шарън ден Адел щеше да разцепи жадното за дъжд небе над София.

Американците от Ugly Kid Joe заразиха с ентусиазма си и най-придирчивите фенове, въпреки че нямат албум вече 16 години, а хитовете са им общо два.

В отсъствието на „контузения" Iggy Pop родните банди Der Hunds и  D2 предразположиха напълно рокаджиите за Sofia Rock 2012.

Очаквайте ексклузивно интервю на китариста на Trivium Кори Болю специално за Dnes.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не мисля че стадиона беше полупразен. Мисля че като започнаха гънс се напълни доста
24
1
 
20
 
! Отговори
МитЮ Пищова преди 11 години
След концерта бях на вечеря с Шарън ден Адел, а Аксел Роуз ни пееше "Sweet child o mine", докато се мажехме с мед и тир'мису! Дори аз, дебелият *** намразих чалгата!
23
8
 
17
 
! Отговори
hunt преди 11 години
Чаках с нетърпение да прочета коментарите на родните мрънкачи и хейтъри, и те не ме разочароваха. При един друг концерт по подобен начин бе оплют и сравнен със земята Васко Василев - кълбо от енергия и виталност, който бил "свирел фалшиво на места", при положение че кръстосваше като луд по сцената. Аксел може да е всякакъв, но снощи разби, изкърти и смаза с присъствие и глас. Който не го е чул как пееше, има проблеми със слуха. Страхотен концерт... и полупразен стадион.
22
3
 
24
 
! Отговори
Злият кебап преди 11 години
Аксел е човекът !!! 100% рок !!!
21
3
 
13
 
! Отговори
Евгени Георгиев преди 11 години
Абе байно, Мадона и Лейди Гага и те ли са " в залеза на славата си", та *** в разбирача и тебе. *** ей, с лопата да ги ринеш.
20
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки преди да умре, идва да изпее една песен в България.Тъжно ,но факт.
19
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ехх, беше страхотен концерт! Ама наистина страхотен!
18
2
 
16
 
! Отговори
с. преди 11 години
Организаторите нямат абсолютно никаква вина,че вокалиста на Godsmack се е разболял!В никакъв случай не ги защитавам,но конкретно за това са абсолютно невинни!Никой не е застрахован от такива неща!За краткото време,с което разполагаха след като се разбра,че Godsmack са аут кой да докарат!?Рамщайн може би!?Айде стига тъпни!
17
2
 
25
 
! Отговори
Dr. Lightman преди 11 години
Dnes.bg малко на ирония и сарказъм ми мирише статията ви. Виждам лични пристрастия и мнение на човек, който тайничко понамразва Axl и Guns. Писъците и крясъците на публиката са достатъчни да покажат перфекционизма, с който бяха изпълнени песните. Това от друга страна показва и, че явно феновете се наср.ха от кеф...
16
3
 
28
 
! Отговори
Странна_Птица преди 11 години
КАКВИ ГИ ДРЪНКАТЕ, БЕ! КАК МОЖЕ ДА ГОВОРИТЕ ТАКИВА НЕЗЕМНИ ГЛУПОСТИ! А СЕ НАРИЧАТЕ ЖУРНАЛИСТИ! Айде стани ти на 50, пей три часа като него, преоблечи се 100 пъти и скачай като луд да те видим на какво ще приличаш! Ей, наистина знаете как да прецакате на някой преживяването! Аксел написа история!
15
3
 
17
 
! Отговори
смешно мазнене преди 11 години
....жалка история!А като човек, дето си купи билет преди 5 месеца, за организаторите на концерти ще кажа само едно: оттук нататък посещавам само фестивалите в съседните страни, а ако ми се наложи по случайност в БГ да ходя на концерт, ще си плащам само на входа на фестивала, като чуя от вътре да почва първата песен. Само за Спирита правя изключение - там връщат пари, като отпадне хедлайнер!
14
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аксел Роуз ли е виновен, че не се е чувал на трибуните?!?! Виновни са точно тия, които замениха Godsmack с D2...Аксел беше на ниво, не си спомням друга група да е свирила три часа!
13
4
 
11
 
! Отговори
с.до 22 преди 11 години
Сигурно си играча на блок 312 в Люлин!Владетеля на панелното братство!С всички атрибути!БМВ 3 на 300 години с газчица и лепенка Remus!Туба Bleupunkt от Илиянци в багажника и куха кратуна!Евала!
12
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Когато банда от такъв калибър идва тук значи че е в залеза на славата си...Ако бяха дошли преди 15 години тогава щеше да е друго нещо...
11
4
 
24
 
! Отговори
с. преди 11 години
Какъв шоколадов басист,какви 35 хиляди!?Лъжете като дърти ***!Максимум 20 хиляди!Шоколадов беше барабаниста,а не басиста!Репортера ви да не е бил пиян!Иначе се получи страхотно шоу,но бантускотовете пак мрънкат като свекърви!Вие какво очаквахте бе!?Аксел от 91-ва!??Nothing lasts forever!Предполагам,че се сещате от кое парче е!Човека се раздаде и направи шоу както и бенда!Страховити музиканти!DJ Ashba е много як китарист!Лично аз се върнах в младостта си снощи и макар и носталгичен съм доволен
10
1
 
12
 
! Отговори
Фен преди 11 години
Борко, предполагам че си бил на трибуните. Там се чуваше ужасно, само среди и малко високи.На тревата беше супер. Там се чуваха много добре вокалите. Що се отнася до Аксел, нормално е да има проблеми с пеенето, годините си казват думата, а и групата е вече повече от 2г. на турне. Аз се накефих:)
9
3
 
8
 
! Отговори
smotani преди 11 години
бандата се казва Guns 'n Roses (Guns n Rose.....? WTF)
8
10
 
19
 
! Отговори
o! преди 11 години
Guns N Roses Tribute ... просто не е същото
7
16
 
18
 
! Отговори
Борко преди 11 години
Повечето бяха на вън в очакване на Guns N Roses. Дойде и техния момент, много очакване много нещо. Освен малко повече шоу мога да ви кажа че никаква музика нямаше по точно никакво пеене нямаше от страна на Axel, дори се чудя на по известните песни от къде извади този глас, дали не беше плейбек??? 95% от песните се чуваше само музиката никакъв Axel нямаше, просто беше ужасно- много съм разочарован!
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Евгени, за някои концертът на годината беше Loud Festival-а :)