Легендите "Дийп Пърпъл" взривиха Пловдив

Рокаджиите пяха за 100-годишнината на футболен клуб "Ботев"
Обновена: 4 юни 2013 11:43 | 4 юни 2013 11:43,
26

Снимка: БТА

Легендите на рока „Дийп Пърпъл" взривиха сцената на стадион "Христо Ботев" в Пловдив снощи, където пяха в чест на 100-годишнината на футболен клуб „Ботев“.

Пред екзалтираната публика музикантите изпълниха на живо парчета от новия си албум „Now what". Те пристигнаха в града под тепетата с 10 тира с техника. По тяхна желание имаха специални гримьорни до сцената, украсени с цветя.

4 часа преди концерта движението около стадион „Христо Ботев” беше спряно, а районът се оживи от фенове, които искаха да видят на живо легендарната рок банда.

"Пропуснах ги в Каварна, сега идвам да ги гледам в Пловдив", разказа момиче, което беше дошло няколко часа преди самия концерт на стадиона.

"От малък те ме запалиха да се занимавам с музика и си направихме собствена банда", разказа друг фен на „Пърпъл”.

Минути след 21 часа на сцената излязоха и музикантите от легендарната банда. Те подариха на публиката много от вечните си хитове, превърнали се в религия за няколко поколения, влюбени в рока.

Британската рок група „Дийп Пърпъл” е основана през 1968 година. Тя е една от първите и най-известни хард рок група в историята. Членовете й са считани от мнозина за пионерите на хард рока и хеви метъла.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
3
 
! Отговори
Станислав преди 10 години
до коментар 20 Иване , имам чувството , че си ми прочел мислите +++++++++++++++++++++++++
23
0
 
8
 
! Отговори
killah girl преди 10 години
Е, точно пък за Блякмор няма да се съглася. Говорим за сегашния, а не за онзи преди 35 години. Преди години беше в Пловдив, на Античния и скъса нервите на всички с ирландски напеви и с тъпата си жена. Накрая го освиркаха. Морз е великолепен, снощи беше звездата на концерта на Пърпъл. Често казано и аз очаквах повече от златните хитове, ама какво да се прави - те бяха млади и ние бяхме, а сега те не са млоди, а ние....
22
0
 
1
 
! Отговори
Мето преди 10 години
Колега 22 - препоръчвам ти да чуеш и Ричи Блекмор, и Дейвид Гилмор...
21
1
 
6
 
! Отговори
MU преди 10 години
Да слушаш Стив Морз на живо си е преживяване което се помни дълго..Великан!
20
6
 
4
 
! Отговори
Мето преди 10 години
За съжаление няма кой да замени Ричи Блекмор и Джон Лорд...Звученето е друго и общото с истинския Deep Purple е твърде малко.
19
1
 
13
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Уникален концерт! Класиката на хард рока! Неподражаеми соло изпълнения на всички инструменталисти от групата! Гилан е наясно, че не е това, което беше преди 20 г. и в тази връзка много умело беше подбрал репертоара си. Това е музика, която ще се слуша и след повече от 100 г., подобно на великите музикални класици за разлика от съвременните еднодневки! Остави у мен незабравими спомени и ще се сещам за концерта докато съм жив! С удоволствие бих посетил и друг техен концерт!
18
10
 
4
 
! Отговори
зен преди 10 години
Само от уважение останахме снощи в Пловдив почти до края на концерта на рок динозаврите.Общо взето не прозвуча качествена музика, както при изпълнение на парчетата от новия албум, така и при вечните им хитове. Но това, което са оставили на света компенсира лошото ни впечатление. Обаче това, че с билети от 50 лв. трябваше да седим върху ръбестите бетонови парапети и остатъци от изкъртените седалки в сектор А , който даже не беше почистен от бодли и *** няма с какво да се компенсира.
17
0
 
9
 
! Отговори
ИВАН преди 10 години
Те са живи легенди и не трябва да се плюе по такива музиканти. Все още правят много качествена музика, но света е много по-различен от 70-те и 80-те и музиката също, а за музикалния пазар - да не коментираме.
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не знам на кой концерт сте били, но на концерта снощи изсвириха само 3 песни от новия си албум.
15
1
 
11
 
! Отговори
sgtodor преди 10 години
Има само два вида хард рок банди-"Deep Purple" и подражаващи или произхождащи от тях!!!
14
2
 
6
 
! Отговори
ALO, "SPECIALIS преди 10 години
ALO, "SPECIALISTITE" PO-DOLU. NIKOGA NE SRAVNIAVAITE DEEP PURPLE S DRUGI PSEVDOPIONERI ILI DA KAZVATE, CHE SA PREDPOCHITANIE. KOGATO SE GOVORI ZA TIAH, MOJE SAMO DA SE POKLANIAME. TE NE SA BANDA, A SA AKADEMIA ZA BANDI I MUZIKA. KOGATO FAKTITE GOVORIAT I BOGOVETE MALCHAT, A TEZI FAKTI SA IZVESTNI OTDAVNA NA NAUKATA.
13
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бях в Каварна ... слушах ги, но за съжаление не издържах ..... найстина прекалиха с парчетата от новия албум който логично не е това което бяха песните им през 70-80 години. Иначе още пеят и свирят добре , но много се разочаровах. Очаквах старите им изпълнения които са заредени с много емоция ... ама кво да правиш възрастните трябва да уважават и ние ще правим грешки като станем като тях.
12
6
 
4
 
! Отговори
OZZI преди 10 години
Black Sabbath са основателите на хеви-метъла пърпъл са като пионерска групичка пред тях....
11
20
 
3
 
! Отговори
Вуте простия шоп преди 10 години
Ааааааааа ама те в Плов-Див освен чалга и друга музика слушали
10
24
 
2
 
! Отговори
Teodor преди 10 години
Ама целият Пловдив ли е взривен? Колко са жертвите? Защо по новините нищо не се казва за тази трагедия?
9
15
 
7
 
! Отговори
Chikatilo преди 10 години
Кофти ама Азис ше събере повече хора бе....майни шо не се събрхте...само по мачове клепате
8
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези са може би основоположниците на хард рока като стил още през 1968-1972г. Може би най-култовата от всички култови групи. Не се излагайте поне.
7
2
 
8
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
До 5 Сега, кой е по-велик е въпрос на лични предпочитания, това което казвам е, че Сабат са измислили метъла. На мен повече ми допадат тежките рифове на Айоми отколкото блусарските залитания на Гилън или не дай боже на Ковърдейл, но не се тръшкам как Гилън ще размаже Ози ако се бият.
6
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бях снощи в Пловдив. Малко прекалиха с парчетата от новия албум, но как да им се разсъдиш? Гонейки 70 г. тези класици на хард-рока са жизнени и жадни за работа. Те живеят и се наслаждават на живота чрез музиката си. Ако спрат да свирят сигурно ще умрат, та най-добре е да си правят албуми и концерти. Господ ги е погалил, а покрай тях и нас, старите рокаджии дето ги обичаме. Хубаво беше снощи!
5
11
 
27
 
! Отговори
до 2 преди 10 години
Black Sabbath друг път, "Child in time" не е песен а направо химн на рока като цяло, сабат дори не се доближават до величието на Пърпъл!