Криско видимо доволен, СЕМ видимо заспали

Как от съвета загряха за мръсен текст след 3 месеца?
Обновена: 1 сеп 2014 14:09 | 28 авг 2014 13:25, Александър Попов
121
Криско видимо доволен, СЕМ видимо заспали
Снимка: Булфото, архив

Само за няколко месеца песента на Криско и Мария Илиева "Видимо доволни" се превърна в хит, а в YouTube надмина 8 милиона гледания. Парчето се върти във всички клубове с голям успех, а двамата певци се "скъсаха" от участия.

Вчера пред bTV председателят на СЕМ Георги Лозанов ни в клин, ни в ръкав изтресе, че съветът може да ограничи излъчването на песента в електронните медии. Мотивът му - "тази песен вреди на моралното, психическото и физическото здраве на децата". Според шефа на СЕМ проблемът не е в циничните думи, а в цинизма в отношението към секса - свързвал се само с материални облаги.

На Криско защитната теза пък е, че "музиката не е уред за възпитание", а децата трябва да се възпитават в семейството и в училище. Че не уред, не е, но трябва да е наясно, че хиляди фенове пеят неговите песни.

Когато песента се появи, доста хора бяха изненадани. Не от текста или от Криско, а от появата на Мария Илиева. Когато пееш в престижни европейски зали със звезда като Тони Карейра или пък правиш концерти с филхармония, е странно да отидеш в другата крайност, в която дуетната половинка ти припява: "Виждам я редовно, пукаме се готино, дрехи по земята и в нас е пълна кочина....".

Слава Богу, Мария Илиева е оставила на други статистки в клипа да "пУкажат как са мятат".

Припевът на парчето е далеч от приличието, припява се наистина от малки деца, които дори си нямат понятие за какво става въпрос в песента. Защото не е само сексът, както е забелязал г-н Лозанов, дрогата също е акцент.

Първият човек в СЕМ е прав в доводите си и някакъв вид цензура (дали в текста, или в часа на излъчване) не изглежда лишена от смисъл, защото песента се върти във всеки час от денонощието.

Но когато настояваш за подобно нещо три месеца след появата на "Видимо доволни" е признак, че СЕМ или са заспали, или може да са си тананикали "па-па-палим към Слънчака", а там слънцето е силно.

Другото, което можем да предположим, е, че Гого Лозанов е искал да напомни по някакъв начин за съществуването на СЕМ.

Ако пък Лозанов е решил да цензурира музика, която вреди на моралното възпитание на децата, трябва да спре и доста западни парчета, които изобилстват от секс. Че и от материални неща. Като си казал "А", трябва да се продължи с цялата азбука. Иначе всичко изглежда като зле скроена роля от типа "съседите бучат, пенсионерите кълнат"...

Само за статистиката - текстът е тъп, но и лесно се помни. Със сигурност нито един родител не би искал да чуе детето си да го припява, но отговорността е на авторите и изпълнителите. А при тях важни са бързите и лесни пари, ценностите са други.

И са прави, когато се оправдават, че това е шоубизнес и примерите на Запад са далеч повече и далеч по-вулгарни. И част от тях присъстват в нашия ефир без никаква цензура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
4
 
! Отговори
eti преди 9 години
До Анонимен 62 за пръв път чух за талантлива песен /не се заяждам /за талантлив автор, музикант или изпълнител да ама песен!?!?! Но щом смяташ така явно ги разбираш тези неща.
58
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма лоша реклама.Тази песен не бях я забелязал,но след като прочетох статията веднага я прослушах.
57
0
 
28
 
! Отговори
някой преди 9 години
Попитали треньора на Лудогорец: "Какво казахте на вратаря преди изпълнението на дузпите." А той отговорил: "Пукажи на тия хора как са мяташ..."
56
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей наистина *** народ сте, песента е талантлива а вий сте самото целомъдрие начело със СЕМ.
55
2
 
8
 
! Отговори
Веско преди 9 години
*** туй и да се припява ли може!?Да се пробвам още веднъж да е чуя ли?
54
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Баш голяма простотия, имам предвид СЕМ, разбира се!Тая песен ако е за забрана, то други хиляди трябва да са за затвор!
53
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дриско и ****тия Филиева - Видимо ос*ани. Измекярската схема.
52
2
 
25
 
! Отговори
Гошко преди 9 години
Той още като изпя "миришеш на аборт" трябваше да го пратят в 9 глуха, ама радиата на бтв го популяризираха, през половин час го пускат. Ако не могат да кажат на Криско нищо, радиата и телевизиите трябва да могата да ги постегнат малко.
51
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много си глупав бе Саше.
50
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аман от простащина.
49
0
 
20
 
! Отговори
TPE3BEH преди 9 години
Къде беше СЕМ когато на мода бяха чалга клиповете?
48
0
 
17
 
! Отговори
Въпрос преди 9 години
Кой контролира ефективно СЕМ, за да може да се разчита, че СЕМ ще контролира качествено? Кой и КАК им държи сметка???
47
0
 
15
 
! Отговори
регулатор преди 9 години
с основен проблем дали си е поставил добре папийонката...Затова решенията им са ялови, закъснели и смешни. Може би са подтиквани от някой, който си плаща (разбирай конкурент).Как иначе да си обясним вечното присъствие на едни и същи кадри от векове за векове. Толкова ли няма други хора или пък хора има, но те нямат връзки. Въх, позволих си да напиша нещо, което всички знаем, но никой не казва...
46
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вече ще ми е по-спойно, кат чета коментарите на статията явно пълно е с ителектуалци и интелектуалки.Бех се притеснил че са останали само селаянчетата като мене дето немогат да разберат падението на тая песен.Благодарско че ме открехнахте!
45
1
 
8
 
! Отговори
Val преди 9 години
Отивам някъде където няма роми, гладни, видимо бездомни!!!Това е положението.
44
0
 
5
 
! Отговори
Lion777 преди 9 години
едно "хората" изтеглям
43
4
 
21
 
! Отговори
Lion777 преди 9 години
Колкото повече хората слушат хората тази проста, *** и цинична песен, толкова по-видимо прости и *** стават. Айде и следващият път го направете по-добре. За песента имам предвид.God bless
42
1
 
4
 
! Отговори
boc преди 9 години
А ку*******тината с черно, сякаш се е нанизала кол.
41
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре че е направи тая песен Мария Илиева!Евалата!!!А оня дето бърка у контакта сутрин за да си направи прическата утре да бръкне пак и да задържи.
40
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
mn iqka pesen aideeeeeeeeee da ne iq pyskat do 22h. posle kvo???giybetsite i maanetata da bi slychaino da sa ok?!prosto ima yspeh i im svetnalo na tiq ot sem, skimnalo svetnalo :)