Благодарим ти, Поли! България с историческо място на Евровизия

"If Love was a Crime" стана четвърта, спечели... Украйна
Обновена: 15 май 2016 09:48 | 15 май 2016 05:49,
325

 Нашето момиче взриви залата. Снимка: Ройтерс

Поли Генова и песента й "If Love was a Crime" завърши четвърта на финалана тазгодишното издание на песенния конкурс Евровизия.

Първи вотът постави украинската татарка Джамала и песента й "1944" - балада, свързана със репресиите на Сталин на Кримския полуостров.

Над Поли Генова застана австралийката Дами Им и руснака Сергей Лазарев. Именно руската песен бе победител в зрителския вот, но ниските оценки на журито я оставиха на трето място.

До последно пък Австралия водеше в класирането и в самия край на гласуването Джамала дръпна и завърши първа с 511 точки.

Жребият отреди Поли Генова да излезе на сцената осма. Зрителският вот остави българката пета, но заедно с гласовете на журито Поли се класира на четвърто място. Това е и рекорд за България, чието предишно най-добро класиране беше през 2007 г. с песента на Елица и Стунджи "Вода" - пето място.

Непосредствено след нас застана Швеция, а след нея и Франция, и Армения. В дъното на таблицата остана Германия.

Поли Генова вече има богата история, свързана с Евровизия. През 2011 г. певицата бе избрана да представи страната ни на конкурса с песента "На инат". Миналата година пък води детското издание на конкурса, което се проведе в София. 

Радостта в украинския лагер: 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
237
1
 
3
 
! Отговори
zlatena преди 7 години
4 Място на България в Евровизия е голямо постижение след това на Елица и Стунджи преди 8 години които тогава завършиха на 5 място а Поли Генова подобри тяхното постижение и поздравление за успеха.Чалгарските пубери не го знаят защото още не са били заченати в коремите на майките си.
236
1
 
5
 
! Отговори
UK преди 7 години
Браво Поли! Пак сме най-добрите и пак не победихме - продължавайте да се гордеете!
235
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първо - поздравявам Генова.Второ- в този политически конкурс някой съмнявал ли се е някога, чие ще е първото място тази година? Те затова по- голямата част от нацията не го следи. Защото е платен политически.
234
0
 
7
 
! Отговори
Кс преди 7 години
Корейска австралийка и безполов израелец. Това бяха перлите в короната на "евровизия" а ИнакБраво Поли! Най-добрата песен!!! Беше страхотна!
233
1
 
3
 
! Отговори
Нямам име преди 7 години
До АнонименМи и аз това се чудя?Европа много голяма станала.Чак до Америка се простира вече.
232
1
 
4
 
! Отговори
Болди преди 7 години
Въпреки, че е татуисана толерастка, която иска да гласуват на изборите ни всичкото Турци от Анадола, които имат български паспорт, трябва да бъде подкрепена, защото все пак е Българка! Браво Поли! с теб сме и ти благодарим!
231
3
 
1
 
! Отговори
Дали преди 7 години
Май тази седмица във всички търговски вериги тоалетната хартия е с намаление. След толкова много хвалби за Поли Генова явно ще има огромна нужда... от повечко и голям оборот
230
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При други обстоятелства бих се радвал, това е най-високото отличие за България на този конкурс, но това си беше пълна гавра с конкурса- политически бози изместиха Поли с няколко позиции надолу, а песента й беше по-добра.
229
2
 
2
 
! Отговори
Пинко преди 7 години
Put In забранил използването на числото 8 на руските мобилни оператори. За това няма гласове за България :)
228
0
 
2
 
! Отговори
Анониме преди 7 години
Как ще се проведе Евровизия в Украйна.
227
1
 
8
 
! Отговори
РАД преди 7 години
До nopeМного съжаляваме, че твоите (от Русия) не спечелиха.Съжалявам също така, че има българи,които не се радват за мястото на Поли, а хленчат, че чуждите им господари не били спечелили.Спокойно! Предполагам, че ако тъй продължава Евтовизия-та, другарят П_утя ще нареди да се организира Евразийска визия и тогаз няма кой да бутне Русия и Беларус от първите места :)
226
1
 
7
 
! Отговори
Анониме преди 7 години
Браво! Поли ти беше най-добрата. Догодина изпей песен за "турско иго" е ще сме първи.
225
2
 
6
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
За мен песните на Амир и Поли бяха най-добри, след това испанската, австралийската и арменската.Украинската не можах дори да я изтърпя до края, а руската не ме впечатли с нищо.Поздравления за Поли Генова, тя е истинският победител !
224
3
 
3
 
! Отговори
nope преди 7 години
Някаква шайка мафиоти от източния блок владеят този конкурс и си гласуват по полит. причини - украинци,арменци, патагонци...от коментарите в сайта на ESC се вижда - хората масово са гласували за Австралия или Русия - никой не споменава Украйна, освен за да освиркат вота! Ама и България почти не споменават, а Генова отскочи на 4то място -как така?! Журито много РЕАЛИСТИЧНО беше подредило позициите в началото! Значи и нашите също са разчитали на протекции ....само вота за Австралия е бил неподкупен, з-то на такова жестоко изпълнение и глас не им трябва бутане и подпиране!!!
223
7
 
6
 
! Отговори
Пинко преди 7 години
Русифилчетата са жалки. Нека си реват. Да живее България! Браво Поли!
222
2
 
5
 
! Отговори
РАД преди 7 години
До disguastedМдааа, не спирам да се изумявам на ***, които вместо да се радват на тои наистина голям успех се кланят пред чужди господари...Нищо. Жалкото е обаче, че заради такива сме стояли 500 г. под турско, 200 г.под византийско и 50 г. под руско... Това е пАлажението...
221
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Австралийската песен беше хубава.Но ме ме мъчи един въпрос:Къде в Еропа се наморат Австралия и Израел ,че нещо нямам спомен?
220
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Украинската песен си е много добра, дори да се пееше за някакви сладникави глупости като любовта пак щеше да е на челните места, но едва ли да победи. А на Поли пожелавам световна кариера, напълно го заслужава!
219
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Закривай!
218
3
 
15
 
! Отговори
иво преди 7 години
Австралия наистина трябваше да спечели , украинската песен беше просто отвратителна , а и руската не беше много добра .