Благодарим ти, Поли! България с историческо място на Евровизия

"If Love was a Crime" стана четвърта, спечели... Украйна
Обновена: 15 май 2016 09:48 | 15 май 2016 05:49,
325

 Нашето момиче взриви залата. Снимка: Ройтерс

Поли Генова и песента й "If Love was a Crime" завърши четвърта на финалана тазгодишното издание на песенния конкурс Евровизия.

Първи вотът постави украинската татарка Джамала и песента й "1944" - балада, свързана със репресиите на Сталин на Кримския полуостров.

Над Поли Генова застана австралийката Дами Им и руснака Сергей Лазарев. Именно руската песен бе победител в зрителския вот, но ниските оценки на журито я оставиха на трето място.

До последно пък Австралия водеше в класирането и в самия край на гласуването Джамала дръпна и завърши първа с 511 точки.

Жребият отреди Поли Генова да излезе на сцената осма. Зрителският вот остави българката пета, но заедно с гласовете на журито Поли се класира на четвърто място. Това е и рекорд за България, чието предишно най-добро класиране беше през 2007 г. с песента на Елица и Стунджи "Вода" - пето място.

Непосредствено след нас застана Швеция, а след нея и Франция, и Армения. В дъното на таблицата остана Германия.

Поли Генова вече има богата история, свързана с Евровизия. През 2011 г. певицата бе избрана да представи страната ни на конкурса с песента "На инат". Миналата година пък води детското издание на конкурса, което се проведе в София. 

Радостта в украинския лагер: 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
2
 
24
 
! Отговори
сс преди 8 години
Значи някой от тук сте за разстрел...Браво на Поли.
176
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мен руснака ми хареса ....
175
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Леле! Какво чувство за историчното!
174
3
 
9
 
! Отговори
антиЕС преди 8 години
След маршът на безсмъртния полк в деня на победата! Последва ответен панайр на глупостта Евровизия 2016!
173
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До русофил:платили са, откъдето трябва или са пуснали политическо нареждане от горе, защото представяте ли си какво щеше да е,ако Русия беше спечелила конкурс на санкциониращата я Европа?!Не очаквах, че Сърбия ще поддаде, но явно журитата са подбрани политически правилно.Интересно е, когато самата Украйна гласува за руския изпълнител.
172
5
 
10
 
! Отговори
рисофил преди 8 години
Според регламента следващата евровизия трябва да се проведе от домакин военна хунта убиваща жени и деца! Това че спечелиха конкурса с една уж антимитаристична песен с послание за мир е чист цинизъм!!!
171
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз само да попитам, как точно е Австралия в Европа?
170
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Австралийката беше по-добра,но след като политиците така се решили -хубаво!
169
2
 
10
 
! Отговори
честит преди 8 години
Според мен песента е по-добра от победилата и момичето я изпя добре. Не съм й фен на тая, но цвиля от умиление, като повечето тук, просто си казвам мнението. Според мен момичето може да пее и песента й бе по-хубавата. ИСКАМ ОБАЧЕ ДА СПОМЕНА НЕЩО, ПА ДОРИ И ИЗВЪН ТЕМАТА. Отворих блога на Ива Инжев. Из.рудите там (една и съща бройка ДЬИЕСНИ коментиращи) се ПОЗДРАВЯВАХА ВЗАИМНО Д ПОБЕДАТА НА УКРАЙНА, как бръкнала в г.за на Русия. Сериозно говоря, влезте и вижте.
168
17
 
5
 
! Отговори
Тихо преди 8 години
Този конкурс отдавна е в девета глуха и е място за изява на аутсайдери и маргинали. А тая друсалка дето ни представлява, няма какво да я коментирам - всички я знаят...
167
5
 
17
 
! Отговори
истината 1944 преди 8 години
Когато фашистите влизат с войска в Украйна през пролетта на 41ва започват прочистване и изтребление на славянското и православно население! Оцелелите жертви на фашистите са били довършвани от татарските банди и позициите на антифашистите в горите са били разкривани от татарите на врага! Затова когато червената армия започва контранастъпление през 44та ги товари на конски вагони тези хубави хора! Не за нещо друго! Днес на евровизия бяха реабилитирани!Реабилитираха фашизма...СТРАХОТНО
166
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВСИЧКИТЕ НОВИНИ САМО ЗА БЕЗДАРНАТА ВИКАЧКА СТРАШНА МЕДИЯ
165
0
 
8
 
! Отговори
предложение преди 8 години
Евровизия трябва да има нов слоган като мернах участниците снощи набързо и "победителката" и подгласниците! А именно:"Д.Е.Г.Е.Н.Е.Р.А.Т.И ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ ЯВЯВАЙТЕ СЕ!"
164
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
браво много се радвам за неямного готина
163
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хора имате ли си представа с какви музикални индустрии се съревноваваме!!!тананикайте си припева и ще се 4увствате 4удесно!!!невероятен успех!!дайте да не се излагаме!това е 1 от хитовете на евровизия!!!вижте в ю туб какво пишат 4ужденци за нашата песен!
162
3
 
9
 
! Отговори
Браво на Поли преди 8 години
Как можа Украйна ?!?!?! (То нащо гадже си е най-хубаво ) но Австралия звучеше по добре от Украйна....
161
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПЕЕШ ЛИ СТАВАШ НАЦИОНАЛЕН ГЕРОЙ УМНА НАЦИЯ
160
2
 
7
 
! Отговори
булгар преди 8 години
Само едно се чудя: Коя е по-голяма кадъна!? Джамала или Поли!?
159
3
 
14
 
! Отговори
о неразумнии у-е! преди 8 години
Днес е годишнина от Баташкото клане! Там където турците са рязали главите на бабите и дядовците ви в черквата! А вие се прехласвате по един хомосексуален конкурс и една кифла с изтънен от да не казвам какво глас!!!Гади ми се! Яворов го е казал най-добре:С туй ще свърша!
158
1
 
10
 
! Отговори
CodeRed преди 8 години
Македония са ни дали 10 точки, Русия 0Ирландия са ни дали 10 точки, Англия 0Израел са ни дали 8 точки, Германия 0Невидими са пътищата Господни......