Поли Генова напълни очи със зрелищност, ценят ни агенциите

Порошенко впечатлен от невероятната победа на Украйна
Обновена: 15 май 2016 09:17 | 15 май 2016 09:08,
61
Поли Генова напълни очи със зрелищност, ценят ни агенциите
Снимка: БТА

Представянето на Поли Генова във финалната вечер на Евровизия беше определено като един от зрелищните моменти на конкурса, отбелязва Франс прес.

Българката напълни очите на зрителите със светлинно шоу, което съпътстваше нейното изпълнение на песента "Ако любовта беше престъпление".

Още по темата

Сред силните моменти беше и изявата на австралийката от корейски произход Дами Им, която показа, че на Евровизия намират място и големите и мощни гласове. Руснакът Сергей Лазарев пък представи комплексен номер с качване по стена.

Победителката, украинката Джамала даде възможност да се чуе един от малко познатите езици този на татарите от Крим, който е в списъка на сериозно застрашените езици, съставен от ЮНЕСКО. Сред силните моменти беше и грузинското изпълнени на Ника Кочаров и бандата Янг Джорджиън лолитас, които поднесоха автентичен рок.

Украинският президент Петро Порошенко поздрави певицата Джамала за невероятната й победа на конкурса Евровизия, предаде Франс прес.

"Това беше едно невероятно изпълнение, една невероятна победа! Цяла Украйна Ви казва едно голямо благодаря, Джамала!", написа в Тwitter държавният глава.

Песента на Джамала "1944" разказва за депортирането от Крим на татарите, станало по нареждане на Сталин. Прабабата на певицата е била сред депортираните.

"Когато чужденците идват, когато влизат у вас, когато ви убиват и казват ние не сме виновни, не сме виновни", се пееше в първия куплет на песента на Джамала.

Спомените за този ужас бяха съживени с анексирането на Крим от Русия през март 2014 г. Хиляди татари бяха поставени под арест, а техните жилища претърсени. Лидерите на татарската общност в Крим получиха забрана от Москва да влизат на територията на полуострова, припомня Франс прес.

Русия протестира срещу участието на Украйна в конкурса заради политическия подтекст в песента на Джамала, смятан от Москва за противоречащ на регламента на конкурса, който забранява думите или жестовете от политическо или сходно естество. Организаторите на Евровизия обаче сметнаха, че думите в песента на Джамала са от историческо естество и одобриха песента й.

Един от основните ръководители на бунта на Майдана, който през февруари преди две години доведе до отстраняване от власт на тогавашния проруски президент Виктор Янукович, заяви, че ще е уместно Украйна да организира следващата Евровизия на полуостров Крим.

"Ще се изпълни една справедливост, ако следващата Евровизия се състои на историческата родна земя на Джамала - Крим в Украйна", написа в Twitter Мустафа Найем.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
2
 
! Отговори
Para para poli преди 8 години
Po-dobre nesto istinsko, malko, valnuvasto, sexy - mmmmm....Djaleee - otkolkoto poli poli para poli....:-):-):-)
31
4
 
13
 
! Отговори
РОССИЯ преди 8 години
абе защо лъжите че русия е била против тази песен кога ще се научите да пишите истината моето семейство в москва е благодарна на поли.да е жива и здрава.тя е на второ място от гласовете на слушателите.журито бе политически
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Vidyah nenavistta na makedoncite kum nas ot tova show.Ne podkrepiha Poli,kakto nie vinagi tyah vuv vsichko.Gurcite byaha yasni vizantiici.Ako imahme podkrepata na pone edna durjava ,mojehme i oshte po napred da sme v klasaciyata,no Blagodarim ti Poli za tova izpulnenie!
29
1
 
27
 
! Отговори
майорски преди 8 години
предлагам Поли генова следващата година да изпее нещо за Априлското въстание ...може и да ни кладират...а Поляците да изпеят песен за Волинското клане.Риснаците разбира се песен с тема за фащизма ...Францизите да пеят з а наполеон..Турците за Кемал Ататюрк ...Страхотна Политвизия 2017 ще стане
28
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нашите русофили прецакаха работата да сме 4-ти, а не трети, колко получихте от Масква бе продажници
27
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 25: "Татарският от Крим е все едно турски."...не "все едно турски", а е турски, но заграбен от Русия и обявен от Путин за наследство от "дядо му"
26
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпреки, че руската диаспора в чужбина гласува под строй Русия остана на трето място. Реално обаче, трябва да е извън първата десятка.
25
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Победител е българската песен - БРАВО ! Жалко за Австралия.
24
1
 
1
 
! Отговори
до БНТ "акционе преди 8 години
Е ти па си *** селянин.
23
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам защо вече, когато има свободен достъп до информация хората не четат за зверствата на Сталин и за Сталинските репресии в Русия. Защо не знаят, че Сталин е избил много повече руснаци от Хитлер. Защо не знаят, че Хитлер е отворил в Русия над 1000 църкви, давал е земя на селяните и ***. Защо не знаят, че на страната на Хитлер са се сражавали 2 млн. руснаци в РОА. Защо не знаят, че червените след това затварят църквите и убиват свещенниците. Взимат земята и добитъка и пак настава мизерия.
22
16
 
9
 
! Отговори
БНТ акционер преди 8 години
Време е да поговорим в цифри.Кажете КОЛКО ни струва това 4-то място? Колко е бил бюджета и с колко Поли Генова го е надхвърлила - заслужаваме да знаем, защото БНТ е национална телевизия, въпреки опитите и да се превърне в "Ален мак".Колко ни струва 6-тото място на Стунджи и Елица преди години?Защо не се проведе национален конкурс, а се избра НАШЕ момиче от БНТ?Каква е връзката на Поли Генова с ръководството на БНТ по роднинска линия?Кой плати престоя в Стокхолм на семейството на Поли Генова
21
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Татарският от Крим е все едно турски. Не е едно към едно, но е много близко до турският до степен, че турците го разбират.
20
3
 
13
 
! Отговори
hahaha преди 8 години
Татарите са най-близки като наследници на прабългарите от воложка или черна България, която съществува до 14 век. Джамала не е украинка, та не виждам защо украинците я използват по такъв позорен начин и си мислят че са спечелили нещо? Песента е неподгодяща и все пак България спечели едно първо и едно четвърто място, не е зле а? И като видите че ментора на руснака е Филип Киркоров, сме спечелили и половин трето място :)
19
26
 
13
 
! Отговори
критик преди 8 години
Изплаши децата! И задмина Лейди ГАга! Прическата и беше като направена от Иван Манчев(готвач по професия)! А тоалета със сигурност е на "моделиерите" от "РошавАтЪ ГарГъ"!
18
6
 
36
 
! Отговори
не преди 8 години
Напротив Поли беше уникална -прическа , визия , тоалет, песен, великолепно изпълнение ,имаше космическо послани-БРАВО!
17
4
 
29
 
! Отговори
Прасе с каска преди 8 години
Ха ха ха ха, песен вдъхновена от изселването на татарите.А една песен от Украйна вдъхновена от Волинското клане няма ли да има?Сега нали всичките им "политическо ангажирани" се бият в гърдите като наследници на УПА и Степан Бандера.Отивам до ***, защото такива "коректни мероприятия" призвикват един специален порив у мен!!!
16
15
 
7
 
! Отговори
чочо преди 8 години
Освен със зрелищност, с нищо друго не мога да запомня нейното изпълнение. Звуци, подскоци, аеробика. Неотличаваща се, слаба мелодия, мъгляв текст. Ех, къде си Фреди, да им разкажеш играта на тези съвременни певци, които са готови за турнир по акробатични танци и нищо повече!
15
5
 
24
 
! Отговори
риболовец преди 8 години
Песента на Генова трябваше да е първа като най-добра сред бълвочите. Не е за радост да си пръв сред последни, ама като няма риба....
14
2
 
59
 
! Отговори
изнервен преди 8 години
Предлагам следващия път Израел да се яви с песен за холокоста, Армения - за техния геноцид, Русия - с "Вставай страна огромная" и т. н. Ние може да опитаме със "Стани, стани юнак балкански".
13
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
О лошия Сталин депортирал татарите ама историята се пише от победилите на татарите май им се искало добрия Хитлер да ги депортира към газовата камера.